Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση ΓΣΕΕ Βενιζέλου

Συνάντηση ΓΣΕΕ Βενιζέλου
 
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και δεν τους παίρνει πια να κρύβονται

Σήμερα η συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απλά μεταλλαχθεί, αλλά στην κυριολεξία έχει παραδοθεί στην πιο σκληρή εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού και του κερδοσκοπικού Κεφαλαίου.

Η δήθεν λεκτική κατανόηση που επιχείρησε να δείξει κατά τη συνάντηση για τις επιπτώσεις των μέτρων στους εργαζόμενους, είναι προκλητικά υποκριτική από τη στιγμή μάλιστα που με καθημερινές του δηλώσεις δεν σταματά να επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα -εγγυήτρια δύναμη, για τη ψήφιση του πιο σκληρού πακέτου μέτρων της εξόντωσης του λαού και των εργαζομένων.

Εκείνο όμως που ήρθε να προστεθεί ως νέα πρόκληση, είναι η συμπεριφορά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η οποία αυτό που κατάλαβε σύμφωνα με τις δηλώσεις της, ήταν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινείται κοντά στις θέσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων!

Η αλήθεια είναι ότι: ούτε το πιστεύουν, ούτε το επιλέγουν να είναι αντίπαλοι της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Άραγε, πόσο τυχαίο είναι ότι μνημονιακοί κύκλοι και διαπλεκόμενα μιντιακά κέντρα συστηματικά στοχοποιούν, διαπομπεύουν και προβοκάρουν κάθε κίνηση που τολμά να είναι σε αντίθεση με τις μνημονιακές πολιτικές τους;

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα έχουν μπροστά τους μια και μόνη επιλογή, που συμπυκνώνεται στο αίτημα: Η εμείς ή αυτοί.

·         Που έχουν σαφή και διακηρυγμένο στόχο την αποδέσμευση από το Μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

·         Που έχουν σταθερό μέτωπο αντίστασης απέναντι σε κάθε πλαστό εκβιασμό και προσπάθεια τρομοκράτησης δήθεν στο όνομα της διάσωσης της χώρας και της παραμονής στο Ευρώ.

Αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία έχει χρεοκοπήσει.

Δεν έχει πλέον άλλα πολιτικά αποθέματα, ούτε καμιά αξιοπιστία. Βρίσκεται σε αγεφύρωτη απόσταση από τους εργαζόμενους.

Για τους λόγους αυτούς, η ηγεσία της ΓΣΕΕ οφείλει να προσφύγει στους εργαζόμενους, έτσι ώστε με τη νωπή εντολή τους, να φθάσει στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο το Μάρτη.

Σε ένα συνέδριο – αφετηρία για την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος με ταξικό πρόσημο και αγωνιστικό προσανατολισμό.

 

blogger templates | Make Money Online