Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Tο μνημόνιο 3 μεταφρασμένο στα Ελληνικά (Πηγή:ThePressProject)

Το μνημόνιο 3 που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμεία κρατιόταν μέχρι πριν λίγες μέρες κρυφό για να μην προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση του Ελληνικού λαού και των εργαζομένων.
Εδώ και λίγες μέρες είδε το φως το προσχέδιο του Αγγλικού κειμένου ενώ σήμερα χάρη στην φιλότιμη δουλειά των συντελεστων του ThePressProject έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και την μετάφραση στα Ελληνικά του μνημονίου.

Σύμφωνα με τους συντελεστές του ThePressProject η μετάφραση γίνεται σταδιακά, έχει μεταφραστεί ένα μεγάλο μέρος του κειμένου και θα ολοκληρωθεί ελπίζουμε στο σύνολό της σύντομα. Οι συντελεστές στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Επειδή η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται με διαρροές και επειδή μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση το ThePressProject θα δημοσιεύσει μεταφρασμένο το τελευταίο προσωρινό κείμενο που έφτασε γραφεία του την Παρασκευή. Το κείμενο αυτό έχει ημερομηνία λίγων ημερών και ως εκ τούτου δεν είναι ολοκληρωμένο σε όλα του τα σημεία. Επιπλέον η μετάφραση που δημοσιεύουμε είναι ανεπίσημη. Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε και τις αντίστοιχες σελίδες στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο για όποιον θέλει να κάνει αντιπαραβολή. Στην μετάφραση μας βοηθάει η ομάδα Xpressed (κρατήστε το όνομα).

Το κείμενο θα δημοσιεύεται σε μέρη, κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται η επιμέλεια κάποιου τμήματός του.Μέχρι στιγμής έχουν μεταφραστεί τα τμήματα για τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη δημόσια διοίκηση, το συνταξιοδοτικό, ττην υγεία και την εκπαίδευση. Μείνετε συνδεμένοι.

 

blogger templates | Make Money Online