Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Το ''μνημόνιο 3'' όπως ψηφίστηκε



Αναδημοσιεύουμε το νομοθετικό τέρας που επηρεάζει τις ζωές όλων μας
Οι πολιτικές αυτές δεν τροποποιούνται  – οι  πολιτικές αυτές ανατρέπονται

Η κυβέρνηση με συνοπτικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες στη Βουλή και αντιμετωπίζοντας με βία και ωμό αυταρχισμό τη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος ψήφισε την περασμένη Τετάρτη 7/11/12 το νομοθετικό τέρας που καταργεί ότι απέμεινε από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά μας δικαιώματα.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ για την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων αναδημοσιεύει το νόμο αυτό όπως τελικά ψηφίστηκε.
Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της χώρας είναι η παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα μέχρι την κατάργησή του στην πράξη, μέχρι την τελική νίκη.

Όλα τα σημεία του νόμου έχουν τη δική τους σημασία. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία των υπολοίπων και προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάγνωση σημειώνουμε με τίτλους κάποια κύρια σημεία του.
Παράγραφος Α            Έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013 – 2016
Παράγραφος Β            Ανατροπή του ασφαλιστικού στο Δημόσιο
Παράγραφος Γ            Ανατροπή του μισθολογικού καθεστώτος στο Δημόσιο
Παράγραφος Δ       Χρηματοδότηση των τραπεζών, Ιδιωτικοποιήσεις – ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Παράγραφος Ζ            Απολύσεις, διαθεσιμότητες και μετατάξεις στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ
Παράγραφος ΙΑ       Ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων, αύξηση ορίων ηλικίας για σύνταξη, μείωση συντάξεων, μείωση εφ’ άπαξ, κατάργηση των δώρων στις συντάξεις, ενοικίαση εργαζομένων, ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας, κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θέσπιση του κατώτατου μισθού με νόμο και όχι με συλλογική σύμβαση, κατάργηση τριετιών, μείωση της αποζημίωσης απόλυσης, μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση.

 

blogger templates | Make Money Online