Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κίνητρα αποχώρησης


Κίνητρα αποχώρησης

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα 1/11/12 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πρόθεση της διοίκησης για παροχή κινήτρων εξόδου στο προσωπικό. Οι αναφορές στα κίνητρα αποχώρησης πυροδότησαν σωρεία δημοσιευμάτων πάσης φύσεως στα ΜΜΕ.
Διευκρινίζουμε ότι το θέμα των κινήτρων αποχώρησης δεν έχει τελειώσει. Η  τελευταία συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης έγινε στις 16/10 και έκτοτε δεν υπάρχει τίποτε νεότερο.
Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει καθώς η διοίκηση θέλει οι αποχωρήσεις να γίνουν μέχρι τις 31/12. Με δεδομένο ότι τα κυβερνητικά μέτρα έρχονται στη Βουλή για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα γίνεται σαφές ότι αμέσως μετά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα κλείσει και το πρόγραμμα των κινήτρων αποχώρησης.
Από τη δική μας πλευρά θεωρούμε ότι έστω και στο παρά πέντε η ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ θα πρέπει να κινηθεί πάνω στους πέντε άξονες που θέσαμε στο τελευταίο Δ.Σ. της ομοσπονδίας στις 11/10/2012.

1.    Διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όσων κάνουν χρήση των κινήτρων.
2.     Διασφάλιση του ότι οι συνάδελφοι που δεν θα κάνουν χρήση δεν θα γίνουν στόχος εκδικητικών πρακτικών και θέσπιση κανόνων, διαδικασιών, προϋποθέσεων και κριτηρίων για την όποια πιθανή μεταφορά σε νέες δραστηριότητες.
3.     Η διαβούλευση μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε στην ατζέντα και δικά μας αιτήματα όπως π.χ. οι μισθοί των εργαζομένων στις δουλεμπορικές θυγατρικές και τα δικαιώματα που θέλουν να καταργήσουν με τις συμβάσεις που λήγουν το Φεβρουάριο του 2013 λόγω του δεύτερου μνημονίου.
4.     Διασφάλιση των προβλημάτων που θα φέρει στα ταμεία μια νέα μαζική έξοδος
5.     Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στην μητρική εταιρία και όχι σε δουλεμπορικές θυγατρικές εταιρίες.

 

blogger templates | Make Money Online