Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση Η σημερινή απεργία απάντηση στους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης για ανοχή στις μνημονιακές πολιτικές

Αυτόνομη Παρέμβαση

Η σημερινή απεργία απάντηση στους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης για ανοχή στις μνημονιακές πολιτικές

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα έδωσαν αγωνιστική απάντηση στον νέα αντεργατικά και αυταρχικά μέτρα που προωθούν συγκυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο.
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έδειξαν ότι το μέτωπο ενάντια στα μνημονιακά μέτρα διευρύνεται. Σήμερα δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και αγωνιζόμενα λαϊκά στρώματα (αγρότες, επαγγελματίες) που πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Η μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις κονιορτοποίησαν τους ισχυρισμούς της συγκυβέρνησης για «ανοχή» του λαού στις μνημονιακές πολιτικές και διέψευσαν το μιντιακό μνημονιακό κέντρο που προδιέγραφε την αποτυχία της κινητοποίησης.
Η σημερινή κινητοποίηση δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μετέωρο βήμα, αντίθετα πρέπει να τροφοδοτήσει ένα νέο δυναμικό κύκλο πολύμορφων δράσεων για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, για να βάλουμε φρένο στις απολύσεις, υψώνοντας ταυτόχρονα ψηλά κοινωνικά οδοφράγματα απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση των μνημονιακών πολιτικών.
Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ πρέπει επιτέλους να λάβουν σοβαρά υπόψη την απομάκρυνση των εργαζομένων από τα δικά τους πανό και χωρίς άλλη καθυστέρηση να αλλάξουν προσανατολισμό, εάν δεν θέλουν να έχουν την τύχη της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση θα ζητήσει να συγκληθούν άμεσα τα όργανα τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στην ΑΔΕΔΥ προκειμένου να υπάρξει προγραμματισμός με πολύμορφες δράσεις των συνδικάτων το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

blogger templates | Make Money Online