Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση - 20 Φλεβάρη: Αγωνιστική «επιστράτευση» για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών

 20 Φλεβάρη: Αγωνιστική «επιστράτευση» για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ κορυφώνει με τα μέτρα του 3ου μνημονίου την άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.
Το 2013 θα είναι μια διαφορετική, πολύ πιο δύσκολη χρονιά. Η ανθρωπιστική κρίση αγγίζει όλη την ελληνική επικράτεια και οδηγεί στην εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση και τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα. Την ολική επαναφορά στις συνθήκες διαβίωσης της δεκαετίας του '50 και του '60, την παρουσιάζουν ως ανάκαμψη της οικονομίας, αδιαφορώντας για την έκρηξη της φτώχιας και της ανεργίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και κυρίως οι άνεργοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Ο βίος τους, έγινε αβίωτος και η ζωή τους δραματική.
Η πραγματικότητα όμως που αποτυπώνεται και στις στατιστικές είναι αμείλικτη!
• Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000
• Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τις 500.000.
• Οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα τις 600.000.
• Οι εργαζόμενοι που εργάζονται και δεν πληρώνονται ξεπερνούν τις 600.000.
• Οι οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος της αγγίζουν τις 500.000, ενώ
• Το 35% των μισθωτών αδυνατεί να πληρώσει τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Η κυβέρνηση, κατ' εντολή των εργοδοτών, καταργεί τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Σ.Σ.Ε. και σχεδιάζει να καθορίζει με νόμο, τους μισθούς πείνας των εργαζομένων.
Επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις και παραχωρεί τις υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά στη κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών, αποτελούν πλευρές του ίδιου νομίσματος και γι' αυτό ο συντονισμός της πάλης όλων των εργαζομένων είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίος.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ
Οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ντύνονται στο «χακί» και η απεργία απαγορεύεται.
Ο «νόμος και η τάξη» με στόχο την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών βασιλεύουν παντού. Η τρομοκρατία δεν αγγίζει μόνο τους εργασιακούς χώρους αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
Η απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί να γίνει η αρχή ενός μεγάλου ξεσηκωμού για την ανατροπή τους.
Το σύνθημα Ή Εμείς Ή Αυτοί πρέπει να γίνει ξανά η προμετωπίδα στον αγώνα μας.
Να μην τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, να μπει φραγμός στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, στη μάστιγα της ανεργίας και στην εργολαβία των ατομικών συμβάσεων.
Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους ανέργους, να υπερασπίσουμε την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία και την υγεία για όλους: Εργαζόμενους και άνεργους, Έλληνες και αλλοδαπούς.
Στις 20 Φλεβάρη να στείλουμε ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα: Οι αγώνες των εργαζομένων δεν επιτάσσονται και ο λαός μας δεν τρομοκρατείται.
Η βία, ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν θα περάσουν.
Αγωνιζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Να βάλλουμε τέλος στα χαράτσια και τους κεφαλικούς φόρους.
Την κρίση του συστήματος δεν θα πληρώσουμε εμείς, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, που τη δημιούργησαν και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να θησαυρίζουν.

Ο αυταρχικός κατήφορος αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη!
ΤΩΡΑ μπορούμε να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε!
Στις 20 Φλεβάρη Απεργούμε και Διαδηλώνουμε
Η εμείς ή αυτοί

Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης

 

blogger templates | Make Money Online