Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Στο νομοθετικό πραξικόπημα, τις απολύσεις και τη διάλυση του δημοσίου, να απαντήσουμε με παλλαϊκό – πανεργατικό αγώνα για την ανατροπή τους


Στο νομοθετικό πραξικόπημα, τις απολύσεις και τη διάλυση του δημοσίου, να απαντήσουμε με παλλαϊκό – πανεργατικό αγώνα για την ανατροπή τους.

Η κυβέρνηση, την Παρασκευή το απόγευμα κατέθεσε αιφνιδιαστικά μια τροπολογία, με την οποία με ΠΔ θα να δίνεται η δυνατότητα να καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες, καθώς και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και να οδηγούνται στην απόλυση οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Πρόκειται για ένα νομοθετικό έκτρωμα που δίνει τη δυνατότητα στην  κυβέρνηση να έχει στα χέρια της ένα μόνιμο εργαλείο, με το οποίο παρακάμπτοντας ακόμα και το ίδιο το κοινοβούλιο θα καταργούνται υπηρεσίες του δημοσίου και θα απολύεται προσωπικό για να υλοποιηθούν οι μνημονιακοί στόχοι.

Γίνεται πλέον φανερό σε όλους ότι συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση των υπηρεσιών που παρέχουν βασικά κοινωνικά αγαθά, θα βάλει λουκέτο σε Νοσοκομεία, Σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων με αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν ακριβά και να στερούνται την πρόσβαση σε αυτά.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει τις δυσκολίες της περιόδου και να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος των εργαζομένων. Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει αυτή την πολιτική και καλεί όλους τους εργαζόμενους, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νέο νομοθετικό έκτρωμα και να συμμετέχουν στις δράσεις και κινητοποιήσεις που θα οργανώσουν τα συνδικάτα..

Παράλληλα το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει πολιτική προοπτική στους αγώνες των εργαζομένων, συνδέοντας τα αιτήματά του με την ανάγκη της ανατροπής αυτής της πολιτικής, αλλά και των δυνάμεων που την ασκούν, να αναστρέψει το κλίμα εσωστρέφειας και απογοήτευσης που καλλιεργείται έντεχνα από τις μνημονιακές δυνάμεις και τα φιλικά σε αυτές μέσα ενημέρωσης..

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί, ιδιαίτερα τα συνδικάτα της εκπαίδευσης, της υγείας και των ΟΤΑ, να πάρουν κοινές πρωτοβουλίες και να αναπτύξουν δράσεις σε τοπικό και περιφερικό επίπεδο, συγκροτώντας ένα πλατύ μέτωπο μαζί με κοινωνικούς φορείς και τους χρήστες των υπηρεσιών για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας αλλά και του δικαιώματος στην εργασία.

Αθήνα 29-07-2013

 

blogger templates | Make Money Online