Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εργαζόμενοι στα Call Centers της e-value Ήρθε η ώρα της συλλογικής αυτοοργάνωσης

 
Εργαζόμενοι στα Call Centers της e-value
Ήρθε η ώρα της συλλογικής αυτοοργάνωσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 συνάντηση μεταξύ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της διοίκησης του ΟΤΕ. Συζητήθηκε το πρόβλημα με τους εργαζόμενους στα Call Centers μέσω OTEplus και η ένταξή τους στην θυγατρική του ομίλου e-value. Όπως έχουμε ξαναγράψει  η τύχη των εργαζομένων αυτών ήταν γνωστή από τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη. Τότε η ΟΜΕ-ΟΤΕ είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της διοίκησης σχετικά με την τύχη των εργαζομένων στα Call Centers και ας κάνουν κάποιοι ότι το ξέχασαν. Σήμερα αυτό που έμεινε για διαχείριση, είναι η ελαχιστοποίηση των αρνητικών σημείων στους όρους της ατομικής σύμβασης των εργαζομένων αυτών και η προοπτική μιας νέας - συλλογικής αυτή την φορά - διαπραγμάτευσης σε σύντομο χρόνο.
Επί της ουσίας στο σώμα της σύμβασης θα προσαρτηθεί ένα παράρτημα  στο οποίο θα διευκρινίζονται κάποιοι όροι που δημιούργησαν δικαιολογημένη αναστάτωση και επικοινωνήθηκαν με επιπόλαιο τρόπο από την διοίκηση της OTEplus. Είναι βέβαιο ότι αυτή η λύση δεν απαντάει πλήρως στα προβλήματα των συναδέλφων. Όμως αποφορτίζει σε μεγάλο βαθμό την αγανάκτηση των εργαζομένων αυτών που θεώρησαν υποβολιμαία μια σύμβαση πέντε πυκνογραμμένων σελίδων, διατυπωμένων με το πιο στριφνό ύφος, που περιείχε σχεδόν όλη την εργατική νομοθεσία. Για το πιο σοβαρό σημείο της σύμβασης που περιγράφει τον μισθό, υπήρξε η δέσμευση της διοίκησης, ότι εντός εξαμήνου, θα επανεξεταστεί το εύλογο αίτημα να αποτυπώνεται στην σύμβαση η διάρθρωση του μισθού όπως πραγματικά είναι (βασικός μισθός + χρονοεπιδόματα + επίδομα τέκνων + ανθυγιεινά κλπ επιδόματα). Όταν συμβεί αυτό, θα είναι εφικτές οι μισθολογικές αυξήσεις λόγω ωρίμανσης σε όσους τις δικαιούνται, εάν αρθεί η σχετική μνημονιακή απαγόρευση. 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στα Call Centers
Αντιλαμβανόμαστε την απογοήτευση και την αγανάκτησή σας. Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από σας είχαν πειστεί (όχι από εμάς) ότι η προϋπηρεσία στην OTEplus θα ήταν το εισιτήριο για την ένταξή σας στον ΟΤΕ. Γνωρίζουμε και εμείς και εσείς, ότι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας με την υπογραφείσα ΣΣΕ πέτυχαν το «όνειρο» αυτό. Εσείς εξαιρεθήκατε από αυτήν την ένταξη – παρά τις διαφωνίες όσων καταψήφισαν την 3ετή ΣΣΕ - όπως έχουμε κατ’ επανάληψη γράψει. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν σας παρηγορεί αν επισημάνουμε ότι δεν έτυχαν καλύτερης τύχης οι εντασσόμενοι από την OTEplus στον ΟΤΕ, αφού εντάχθηκαν σε μισθολογικά κλιμάκια τέτοια, που θα προσεγγίσουν τα αντίστοιχα των παλιών ΟΤΕτζήδων μετά από 30 χρόνια.
Στα θετικά καταγράφουμε την αγωνιστική διαθεσιμότητα που εκφράστηκε με τις κινητοποιήσεις σας.  Σήμερα και εσείς όπως και οι παλιότεροι έχουμε ανάγκη από ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, σύγχρονο, μαχητικό, δημοκρατικό, ταξικά προσανατολισμένο, ικανό να δίνει και να κερδίζει μάχες. Η δημιουργία ενός τέτοιου επιχειρησιακού συνδικάτου στην e-value, πρέπει να αποτελέσει τον στόχο σας, το αμέσως επόμενο διάστημα. Το χρειάζεστε προκειμένου αυτή η σύμβαση να είναι η τελευταία ατομική σύμβαση που υπογράφετε. Η αμέσως επόμενη πρέπει να είναι συλλογική σύμβαση.  Σε αυτό το στοίχημα, θεωρήστε δεδομένη την βοήθειά μας.       
η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – κανένας μόνος του στην κρίση

 

blogger templates | Make Money Online