Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η διάλυση των καλωδιακών δεν θα περάσει


Η διάλυση των καλωδιακών δεν θα περάσει

Αθήνα 13 Δεκ. 2013

Η απόφαση της διοίκησης να διαλύσει τις Καλωδιακές Βλάβες στην Αττική όπως γράψαμε και στην ανακοίνωσή μας της 12ης Δεκέμβρη 2013, όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε δικαιολογημένα οργή και αγανάκτηση στο σύνολο των εργαζομένων στις καλωδιακές. Ο «ξαφνικός θάνατος» των καλωδιακών δημιούργησε συνειρμούς με το αντίστοιχο φασιστικό μαύρο της κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι σοκαρισμένοι από την εργοδοτική αναλγησία, αντέδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά. Έτσι σε χθεσινές συσκέψεις τους στον «Ιππόδρομο» και την «Αλεξάνδρα», αλλά και με την σημερινή  μεγάλη τους συγκέντρωση στου «Δαγκλή» δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν απέναντι σε μια εξωφρενική και άδικη απόφαση που αποδιοργανώνει την οικογενειακή ζωή τους, απαξιώνει τη μέχρι σήμερα συμβολή τους και αφήνει εκτεθειμένη την εταιρεία σε σοβαρούς κινδύνους που θα προκύψουν μετά την πρώτη νεροποντή.
Η αγωνιστική διάθεση που εκφράστηκε από τους εργαζόμενους  στην συνέλευσή τους, ανάγκασε τον εκπρόσωπο της διοίκησης να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να θιγεί κανείς εργαζόμενος χωρίς να πείσει κανένα. Διέψευσε ακόμα τις φήμες ότι η διοίκηση προτίθεται να εκχωρήσει τις καλωδιακές σε εργολάβους, την ίδια στιγμή  που οι πάντες γνωρίζουν ότι δημιουργούνται εργολαβικές εταιρείες από πρώην και νυν υπηρεσιακά στελέχη για να μοιραστούν το έργο των καλωδιακών.   
Η ίδια αγωνιστική διάθεση ανάγκασε αμφιταλαντευόμενα και φιλεργοδοτικά συνδικαλιστικά στελέχη να συμβάλουν έστω και συρόμενοι στην λήψη απόφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Χαιρετίζουμε την αγωνιστική διαθεσιμότητα των εργαζομένων και ζητάμε από τα τεχνικά σωματεία και την ΟΜΕ-ΟΤΕ να ασκήσουν την μέγιστη πίεση στην διοίκηση ώστε να πάρει άμεσα πίσω την απόφαση και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στις καλωδιακές βλάβες να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία της Δευτέρας 16-12-2013 και της Τρίτης 17-12-2013 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δ. Μέγαρο στις 8.00 π.μ. και να παραμείνουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Δεν θα επιτρέψουμε την ισοπέδωση των ειδικοτήτων
Δεν συναινούμε στην εκχώρηση της δουλειάς μας στους εργολάβους
Όλοι στην Απεργία    

 

blogger templates | Make Money Online