Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Νέοι διεκδικητικοί στόχοι -- Προσλήψεις – αποτροπή εντατικοποίησης & outsourcing – Μισθοί θυγατρικών

 
 
Νέοι διεκδικητικοί στόχοι
Προσλήψεις – αποτροπή εντατικοποίησης & outsourcing – Μισθοί θυγατρικών

Την Παρασκευή 20/12/2013 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση της ομοσπονδίας και της ΠΕΤ – ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ με θέμα συζήτησης την κατάργηση του συγκροτήματος των καλωδιακών και τη μεταφορά των συναδέλφων στα τεχνικά τμήματα της Αττικής. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ.
Από τη δική μας πλευρά επαναλάβαμε ότι το νέο οργανωτικό σχήμα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ότι ακόμη και αν οι κινήσεις αυτές ήταν απαραίτητες δεν θα έπρεπε να γίνουν στο συγκεκριμένο χρόνο που η εθελούσια βρίσκεται στην τελική της φάση και η μείωση του προσωπικού εντείνει τα προβλήματα σε όλο τον ΟΤΕ. Παράλληλα τονίσαμε ότι πίσω από τις κινήσεις αυτές και κάτω από το μέγεθος των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν, θα έρθει σαν ώριμο φρούτο η «λύση» των εργολάβων που μέρα με τη μέρα θα παίρνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν κάποιοι προϊστάμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως, να προτρέχουν και να εκχωρούν στους εργολάβους έργο έξω απ’ αυτό το οποίο έχει συμφωνηθεί ή για το οποίο έχουν οδηγίες. Τέλος ζητήσαμε οι προφορικές διαβεβαιώσεις για το ότι θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και για μη εκχώρηση περαιτέρω έργου στους εργολάβους, να αποτυπωθούν και εγγράφως.
Από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος μας είπε ότι όλο το έργο εμπορικό και τεχνικό το οποίο έχει σχέση με τους συνδρομητές του ΟΤΕ θέλει να πραγματοποιείται από το προσωπικό του ΟΤΕ. Μέσα στο έργο αυτό εντάσσει και την επισκευή των καλωδιακών βλαβών. Επανέλαβε ότι θα πρέπει το έργο και η ευθύνη να μεταφερθεί στα τεχνικά τμήματα και ότι αν παρά τις προθέσεις παραστεί ανάγκη, θα δοθεί έργο και σε εργολάβους όπως γίνεται και μέχρι σήμερα με τις βλάβες των μεγάλων καλωδίων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σήμερα κλείνει ένας κύκλος κινητοποιήσεων για το θέμα των καλωδιακών. Οι κινητοποιήσεις αυτές ανέδειξαν τα προβλήματα που θα φέρουν οι επιχειρούμενες αλλαγές, έφεραν σε δύσκολη θέση τη διοίκηση και ανέδειξαν τις πραγματικές της προθέσεις, που δεν είναι άλλες από τη με κάθε τρόπο μείωση του προσωπικού, ακόμη και σε βάρος της ποιότητας αλλά και του χρόνου  αποκατάστασης των βλαβών.
Το συνδικαλιστικό κίνημα η ΟΜΕ – ΟΤΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα πρέπει να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις όποιες προφορικές δεσμεύσεις δόθηκαν γιατί παρά τις δεσμεύσεις η διοίκηση θα επιχειρήσει να δώσει όλο και περισσότερα κομμάτια της δουλειάς μας outsourcing. Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όλα τα μεγάλα θέματα που είναι ανοιχτά με πρώτο το να μη στοχοποιηθούν όσοι δεν συμμετείχαν στα προγράμματα της εθελούσιας και ιδιαίτερα οι καθαρίστριες. Στην ατζέντα των διεκδικήσεων  πρέπει να μπει η υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές των οποίων οι μισθοί αποτελούν όνειδος για μια εταιρεία σαν τον ΟΤΕ. Θα πρέπει να μπει η αποτροπή της σχεδιαζόμενης εντατικοποίησης, η τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου η εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής & ασφάλειας και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που θα ξεκινήσουν και πρέπει να καταλήξουν με θετικό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση. Τέλος σήμερα και εν όψει της μεγάλης μείωσης του προσωπικού λόγω εθελούσιας, είναι επιτακτική η ανάγκη για αξιοκρατικές προσλήψεις στον ΟΤΕ και όχι στις δουλεμπορικές θυγατρικές από το γνωστό ρουσφετολογικό τρίγωνο (διοίκηση ΟΤΕ – μνημονιακά κόμματα – εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις).


 

blogger templates | Make Money Online