Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αντιδρούμε στον προϋπολογισμό μείωσης μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών αύξησης της φορολογίας, της ανεργίας και των απολύσεων


Αντιδρούμε στον προϋπολογισμό
μείωσης μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών
αύξησης της φορολογίας, της ανεργίας και των απολύσεων

Το Σάββατο 7/12/2013 ψηφίζεται ο γενικός κρατικός προϋπολογισμός του 2014. Ένας προϋπολογισμός που με τις νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές που εμπεριέχει και τη νέα φοροεπιδρομή  που επιβάλλει θα σπρώξει ακόμη περισσότερο μεγάλα τμήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων στη φτώχεια, στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο.
Ο προϋπολογισμός του 2014 προδιαγράφει μειώσεις στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, μειώσεις στις παροχές υγείας και παιδείας, μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, νέες διαθεσιμότητες, κινητικότητες και απολύσεις.
Ο προϋπολογισμός αυτός προδιαγράφει ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμη πιο μαύρη για όλη τη μισθωτή εργασία αφού οι νέες συνθήκες που επιβάλλονται έρχονται αφού έχει ήδη κατεδαφιστεί ακόμη και αυτό το μικρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας που υπήρχε.
Αυτή τη φορά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό της έφτασαν να συζητάνε για το θέμα αυτό λίγες μόλις ημέρες πριν την ψήφιση και χωρίς να υπάρχει καμία πρωτοβουλία οργανωτικής ή πολιτικής προετοιμασίας για την αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος στα νέα μέτρα που προδιαγράφονται.

Η κυβέρνηση και η τρόικα όμως δεν περιμένουν το τι θα κάνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αλλά προχωράνε το Σάββατο στην ψήφιση και μετά στην υλοποίησή του.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο αντίστασης και αντίδρασης απέναντι στον προϋπολογισμό της ανεργίας, της φτώχειας, της λιτότητας, της φοροεπιδρομής και των απολύσεων.

Όλοι το Σάββατο 7/12/2013 στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ.

 

blogger templates | Make Money Online