Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στο στόχαστρο της μαύρης πολιτικής των μνημονίων οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Στο στόχαστρο της μαύρης πολιτικής των μνημονίων οι εκπρόσωποι των εργαζομένων
9/1/2014
Αύριο δικάζονται όλα τα μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, για την μεγάλη απεργία του 2011 ενάντια στις μισθολογικές περικοπές και τις απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Δικάζονται δηλ. γιατί έπραξαν το αυτονόητο ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, αντιδρώντας στα μνημονιακά-κυβερνητικά μέτρα που ανατρέπουν τις ζωές των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους επιστρατεύονται με στόχο το χτύπημα κάθε εργατικής και λαϊκής αντίδρασης. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι απεργίες βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές, όλες οι μνημονιακές διατάξεις συνταγματικές, ενώ απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις, όπως έγινε χθες, για να μη διαταραχτεί το επικοινωνιακό σόου της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, όπου οδήγησαν αγωνιστές συνδικαλιστές στα δικαστήρια.

Οι εργαζόμενοι το βίωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζουν και σήμερα ότι όσο θα εφαρμόζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές τόσο θα αυξάνεται ο αυταρχισμός, η καταστολή και ο περιορισμός των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο σκοπός τους είναι προφανής, έντρομοι μπροστά στην κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν να επιβάλουν συνθήκες «νεκροταφείου» και να καταστείλουν κάθε μορφή εργατικής αντίδρασης, εκμεταλλευόμενοι για το σκοπό αυτό όχι μόνο τη βία και την τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής αλλά και της δικαιοσύνης.

Φρένο στον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και των εργαζομένων θα βάλει ο ενιαίος και μαζικός μας αγώνας για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να βρεθούν αύριο Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων (κτίριο 2) και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες

 

blogger templates | Make Money Online