Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση για τη νέα συλλογική σύμβαση




Πρώτη συνάντηση με τη διοίκηση για τη νέα συλλογική σύμβαση

Την Παρασκευή 3/10/2014 ξεκίνησε η συζήτηση με τη διοίκηση για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Από την ομοσπονδία τέθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο που ψηφίστηκε στο τελευταίο Δ.Σ.με βασικότερες αιχμές την παροχή αυξήσεων σε όλο το προσωπικό του ΟΤΕ, την ένταξη των συναδέλφων της OTEPLUSστον ΟΤΕ, την επαναφορά των ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος στο μισθολόγιο και τη διατήρηση σε ισχύ όλων των θεσμικών όρων των παλαιότερων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Από την άλλη πλευρά η διοίκηση του ΟΤΕ έθεσε τη δική της οπτική στο θέμα της νέας σύμβασης και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει περαιτέρω μειώσεις στους σημερινούς τακτικούς μισθούς,επαναδιαπράγματευση όρων παλαιότερων συλλογικών συμβάσεων, θεσμοθέτηση ενός άλλου εισαγωγικού κλιμακίου που θα ισχύει για νέες προσλήψεις και θέλει να ανοίξει συζήτηση για το ισχύον λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας.

Γίνεται καθαρό ότι η διοίκηση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τόσο το γενικότερο πολιτικό περιβάλλον όσο και το νέο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έφεραν οι κυβερνήσεις του μνημονίου και που έχει γείρει την πλάστιγγα της διαπραγμάτευσης υπέρ της εργοδοσίας.

Δε νομίζουμε πως υπάρχει κανείς που να είναι διατεθειμένος να δεχθεί τις αιτιάσεις και τις απαιτήσεις της διοίκησης.

Πιστεύουμε όμως ότι η απόρριψη και η ταυτόχρονη προβολή των δικών μας θέσεων και διεκδικήσεων περνάει μέσα από την ενημέρωση και την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του.

Θεωρούμε πως η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με τη διοίκηση θα πρέπει να γίνει με την ταυτόχρονη οργάνωση συγκεντρώσεων και συζητήσεων με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων και το διεκδικητικό μας πλαίσιο, με στόχο τη δημιουργία όρων κινήματος και αισιοδοξίας ώστε η διαπραγμάτευση να συνεχιστεί με καλύτερους όρους, προϋποθέσεις και γενικά με μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη.


Η προβολή και η διεκδίκηση αιτημάτων όπως αυξήσεις, ένταξη των εργαζόμενων στα δουλεμπορικά στον ΟΤΕ, επαναφορά του μισθολογίου και διατήρηση των θεσμικών κατακτήσεων περνάει μέσα από την ενημέρωση, την ενεργό συμμετοχή και την αγωνιστική εγρήγορση των συναδέλφων σε όλο τον όμιλο. 

 

blogger templates | Make Money Online