Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η διοίκηση ζητάει νέες μειώσεις στους μισθούς - Συζητάει ένταξη εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ με άλλους μισθούς και άλλα εργασιακά δικαιώματα



Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 2/12/2014

Η διοίκηση ζητάει νέες μειώσεις στους μισθούς
Συζητάει ένταξη εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ
με άλλους μισθούς και άλλα εργασιακά δικαιώματα

Νέα επίθεση της κυβέρνησης σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα
Συλλαλητήριο την Κυριακή 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

Την Τρίτη 2/12/2014 η ομοσπονδία συναντήθηκε και συζήτησε με τη διοίκηση για το θέμα της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Η θέση την οποία ανέπτυξε η διοίκηση κωδικοποιημένα είναι η εξής:
·        Μείωση των μισθών των εργαζομένων στον ΟΤΕ πέραν αυτής η οποία ισχύει σήμερα η οποία θα προέλθει με μείωση των βασικών μισθών κατά 4%, ή με μείωση επιδομάτων ή με συνδυασμό και των δύο.
·        Η πρόταση αυτή συνδυάζεται με συμφωνία για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και μη απόλυση για οικονομικοτεχνικούς λόγους και με εβδομαδιαία εργασία 35 ωρών.
·        Συζητάει την ένταξη εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ με άλλα εισαγωγικά κλιμάκια από αυτά που ισχύουν σήμερα. Εκτός του εισαγωγικού κλιμακίου κάθε κατηγορίας προτείνει να υπάρξουν και άλλα μισθολογικά κλιμάκια (δεύτερο, τρίτο έως ίσως και πέμπτο) κάτω από τα σημερινά εισαγωγικά. Η λογική τους έχει να κάνει με το να ενταχθούν εργαζόμενοι της OTEPLUS στον ΟΤΕ αλλά σε κάθε περίπτωση και αναγνωρίζοντας την όποια προϋπηρεσία έχει κάποιος ο μισθός ένταξης να είναι μικρότερος από το πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο του ισχύοντος μισθολογίου.
·        Για τους εντασσόμενους και για τις νέες προσλήψεις να μην υπάρχει χρονοεπίδομα.
·        Το μισθολόγιο αυτό να ισχύσει και για νέες προσλήψεις.
·        Οι ώρες εργασίας για όσους τυχόν ενταχθούν και για τις όποιες νέες προσλήψεις να είναι 40 ώρες την εβδομάδα και να μην ισχύει γι’ αυτούς η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
·        Προτείνει μια ανακατανομή και ένα εξορθολογισμό σε μερικά επιδόματα.
·        Ζητάει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού υπερωριών και εκτός έδρας και
·        Βάζει θέμα αλλαγής σε κάποιες από τις ειδικές άδειες.
Η διαφορά που υπάρχει στη σημερινή πρόταση της διοίκησης από τις μέχρι σήμερα θέσεις της έχει να κάνει με το ότι ανοίγει  και πάλι το παράθυρο της ένταξης μιας μερίδας εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ. Την ένταξη βέβαια αυτή την εννοεί με τελείως διαφορετικά μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα απ’ αυτά που ισχύουν σήμερα αφού μιλάει για άλλους εισαγωγικούς μισθούς (δεν αναφέρθηκαν ποσά), για διαφορετικό ωράριο, για πρόβλεψη μη ύπαρξης χρονοεπιδόματος και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας να μην ισχύει για τις νέες προσλήψεις και για τους εντασσόμενους της OTEPLUS.
Μια πρώτη προσέγγιση στην πρόταση αυτή είναι ότι απέχει από το διεκδικητικό πλαίσιο της ομοσπονδίας αφού:
·        Το πλαίσιο της ομοσπονδίας βάζει θέμα αυξήσεων για όλο το προσωπικό και η διοίκηση μιλάει για νέες μειώσεις
·        Η πρόταση για ένταξη εργαζομένων της OTEPLUS στον ΟΤΕ περιέχει άλλα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα (μισθός, χρονοεπίδομα, ωράριο, διασφάλιση) από τα ισχύοντα και συντηρεί το διαχωρισμό νέων και παλαιών
·        Οι εννιακόσιοι περίπου εργαζόμενοι της OTEPLUS στα CALL CENTER είναι επί ξύλου κρεμάμενοι αφού συνεχίζει να υπάρχει η πρόθεση για μεταφορά των call center στην e value.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εκτός από το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας υπάρχουν και όλα τα μεγάλα θέματα που έχουν ανοίξει τόσο με τις απαιτήσεις της τρόικας όσο και με τις θέσεις που προβάλλει η ελληνική κυβέρνηση ως θέσεις για διαπραγμάτευση. Το ένα είναι χειρότερο απ’ το άλλο. Η καλύτερη εκδοχή είναι η περαιτέρω μείωση των συντάξεων, η αλλαγή προς το χειρότερο των όρων συνταξιοδότησης, η ενίσχυση της φοροεπιδρομής, η συνέχιση της λιτότητας και  της φτώχειας, η εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του ελληνικού Λαού. Ταυτόχρονα παραμένουν στην επικαιρότητα οι βλέψεις για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της συρρίκνωσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Απέναντι σ’ αυτά και ως συνέχεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της 27/12 έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση Πανελλαδικού Πανεργατικού συλλαλητηρίου στο οποίο καλούμε κι’ εμείς τους εργαζόμενους του ΟΤΕ σε μαζική συμμετοχή.

Κυριακή 7/12/2014 στις 6 μ.μ. όλοι στο Σύνταγμα
Αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν

 

blogger templates | Make Money Online