Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Οι αγώνες των εργαζομένων γκρέμισαν την κυβέρνηση των μνημονίων - Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποπομπή της τρόικας, για την εθνική αξιοπρέπεια, ενάντια στην θηλιά του χρέους, για τα δικαιώματά μας, για την ζωή μας



Αθήνα 6 Φεβρουαρίου 2015
Οι αγώνες των εργαζομένων γκρέμισαν την κυβέρνηση των μνημονίων
  Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποπομπή της τρόικας, για την εθνική αξιοπρέπεια,   ενάντια στην θηλιά του χρέους, για τα δικαιώματά μας, για την ζωή μας
Δέκα μέρες μετά της εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εδραιώνεται σε ολοένα και περισσότερους η πεποίθηση ότι ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές.  Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιλογές που έκαναν πρόσφατα, αναγνωρίζουν ότι με την νέα πολιτική πραγματικότητα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια θετική πορεία στα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η ιστορικών διαστάσεων νίκη της αριστεράς, μπορεί και πρέπει να επηρεάσει θετικά, την πορεία της χώρας αλλά και συνολικότερα της Ευρώπης.
Θεωρούμε ότι η ανατροπή της συγκυβέρνησης των μνημονίων, αποτελεί δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων και του λαού μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Οι πρώτες εξαγγελίες των υπουργών της νέας κυβέρνησης, για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για 12.000 € αφορολόγητο όριο, για επαναπρόσληψη των απολυμένων και όσων είναι σε διαθεσιμότητα, για την ακύρωση των σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης, για το σταμάτημα των δρομολογημένων μειώσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, για την άρση των μέτρου της επιστράτευσης των απεργών και η δέσμευση για την επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αποτελούσαν των πυρήνα των διεκδικήσεων των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια και η δικαίωση των αγώνων αυτών, μας γεμίζουν χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία.
Οι πολιτικές αυτές που εξαγγέλθηκαν, συνάντησαν την λυσσασμένη αντίδραση του διευθυντηρίου των Βρυξελλών. Ντάισελμπλουμ, Γιουνκέρ, Ντράγκι, Σόιμπλε και λοιποί «φιλέλληνες» έχουν επιδοθεί σε πιέσεις και εκβιασμούς χωρίς προηγούμενο, προκειμένου να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.     
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι οφείλουν να συνεχίσουν να παλεύουν για  πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Για την διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους, για την εκδίωξη της τρόικας, για την ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας, για την άρση του καθεστώτος επιτροπείας και οικονομικής υποδούλωσης που επέβαλαν  οι δανειστές και οι τοκογλύφοι.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τις διακηρυγμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΤΕ και τις άλλες στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις. Θεωρούν αυτονόητο ότι το Ελληνικό Δημόσιο σε καμιά περίπτωση δεν θα εκχωρήσει στην Deutsche Telekom το εναπομείναν 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Διεκδικούν - ανάλογα και με την κατάσταση της οικονομίας - την επαναφορά του ΟΤΕ υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Απαιτούν την αναβάθμιση της εκπροσώπησης του δημοσίου στο ΔΣ του ΟΤΕ. Θέλουν την ενδυνάμωση της εταιρείας και την ανάδειξή της ως εργαλείο οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας. Ζητούν την διεύρυνση του επενδυτικού της προγράμματος, προκειμένου τα νέας γενιάς ευρυζωνικά δίκτυα να συμβάλουν στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που ξεκινάει.    
Η Αγωνιστική Συνεργασία  - και στην νέα κατάσταση - επιμένει με συνέπεια στις πάγια διακηρυγμένες θέσεις της. Για την εξαντλητική εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας έναντι κάθε αθέμιτης παραβίασής της. Για την αποτροπή της εντατικοποίησης που εκφράζεται μέσω παραβιάσεων του συμβατικού ωραρίου και των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας. Για τους συνεχιζόμενους απαράδεκτους διαχωρισμούς σε μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μεταξύ των εργαζομένων (με την συνευθύνη των θεσμοθετημένων συνδικαλιστικών μας οργάνων).  Για την στήριξη των εργαζομένων στα Call Centers που εξαιρέθηκαν από την ένταξή τους στον ΟΤΕ, αλλά και την συνεχιζόμενη ομηρία των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις. Για την απόκρουση της εργοδοτικής τρομοκρατίας μέσω του απαράδεκτου και ανθρωποφάγου αξιολογίου. Για την ανατροπή του πελατειακού συστήματος προσλήψεων, μεταθέσεων, θέσεων ευθύνης, παροχών κλπ μέσω του οποίου η διοίκηση του ΟΤΕ εξακολουθεί να διαπλέκεται με τον συνδικαλιστικό δικομματισμό ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.    
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ, θα στηρίξει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που είναι σε όφελος των εργαζομένων, του λαού και της χώρας και θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια υπαναχώρησης ή σε ενέργειες και μέτρα που θα έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα, τις διεκδικήσεις και τις θέσεις του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Θα συνεχίσει να παλεύει στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, όχι μόνο για να πάρει πίσω ότι έχασε στα χρόνια της μονομερούς πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και για τη διεύρυνση των εργατικών-συνδικαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καθώς και για την πλήρη ιστορική δικαίωση των αγώνων της εργατικής τάξης για την κοινωνική απελευθέρωση.
Υ.Γ. Η Αγωνιστική Συνεργασία καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στις 15 Φεβρουαρίου (υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας)  στην Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις όλης της χώρας κατά των πιέσεων που ασκούνται στην κυβέρνηση προκειμένου να εγκαταλείψει την σθεναρή της στάση στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές, για το ελληνικό χρέος.

 

blogger templates | Make Money Online