Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Παρέμβαση στις Εκλογές της Ε.ΜΗ.Ε.Τ.-ΟΤΕ



 Παρέμβαση στις Εκλογές της Ε.ΜΗ.Ε.Τ.-ΟΤΕ
Συνάδελφοι στις 24 Απριλίου καλούμαστε με την ψήφο μας να αποφασίσουμε για τους εκπροσώπους του Συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή, την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο.
Οι εκλογές αυτές έρχονται την στιγμή που γύρω μας στην κοινωνία πνέει ένας ελπιδοφόρος άνεμος και δίνεται σκληρός αγώνας να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια των ανθρώπων. Να απαγκιστρωθεί η χώρα από το διαμορφωμένο περιβάλλον των μνημονίων, να απεμπλακεί από δεσμεύσεις που στερούν την εθνική κυριαρχία  και οδηγούν στην οικονομική υποδούλωση.
Ο ίδιος αγώνας πρέπει να δοθεί και μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Μηχανικών και των Επιστημόνων, που βάλλονται από τις αναδιοργανώσεις, τους μετασχηματισμούς, τις συγχωνεύσεις και τις «οικιοθελείς αποχωρήσεις». Τα προβλήματα καθημερινά. Εντατικοποίηση της εργασίας, μειώσεις των αποδοχών, αλλαγή των χώρων και των τόπων εργασίας, αύξηση της γραφειοκρατίας, εισαγωγή νέων και δύσχρηστων πληροφοριακών συστημάτων.  Οι στρατιές των συμβούλων και των  συνεργατών διαρκώς πληθαίνουν, το έμπειρο τεχνικό προσωπικό διαρκώς συρρικνώνεται και  περιορίζεται σε ρόλους συνοδού, θυρωρού και παρακολουθητή των … outsourcing υπηρεσιών.
Συνάδελφοι σε αυτές τις εκλογές του συλλόγου η Αγωνιστική Συνεργασία κατεβαίνει με ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, που απευθύνεται σε κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, γιατί πιστεύουμε πως πρέπει αυτή τη στιγμή να ακουστεί και η δική σας φωνή. Ήρθε η ώρα να μιλήσετε, χωρίς κακόβουλους υποβολείς, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και χωρίς ωραιοποιήσεις που θα εμφανίζουν τις διαπραγματευτικές αποτυχίες σαν επιτυχίες.
Εμάς μας ξέρετε, είμαστε - και θα παραμείνουμε - μάχιμοι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, μακριά από υπόγεια κέντρα εξουσίας και ανήθικους συμβιβασμούς.
Συνάδελφοι, σε αυτές τις εκλογές, σας καλούμε να ψηφίσετε την Αγωνιστική Συνεργασία.
Δεσμευόμαστε για συνεχή διάλογο και ενημέρωση για τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Μόνη μας δύναμη είναι η δική σας ψήφος και εμπιστοσύνη.

 

blogger templates | Make Money Online