Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Όχι στα μικροπαραταξιακά παιχνίδια των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ


Όχι στα μικροπαραταξιακά παιχνίδια των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ

Τις μέρες αυτές γίνεται μια αντιπαράθεση σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος: Σε ότι αφορά αυτό το ζήτημα θέλουμε να σημειώσουμε:

1.      Έχει γίνει καθαρό ότι η ενέργεια εντάσσεται στα πλαίσια  της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από «δανειστές» και «θεσμούς» για πιστωτική ασφυξία.
2.      Οι όψιμοι υπερασπιστές της περιουσίας των διαφόρων φορέων θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί αρνούνται μια επένδυση χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος με επιτόκιο 2,5% που δίνουν τα repos του δημοσίου που είναι επιτόκιο κατά πολύ μεγαλύτερο από ότι παίρνουν από τις τράπεζες που τα έχουν.
3.      Μήπως τελικά αθέλητα κάποιοι αλλά και κάποιοι ηθελημένα παίζουν το παιχνίδι των ξένων και των εγχώριων συμφερόντων που θέλουν τη χώρα έρμαιο των δανειστών και τοκογλύφων;
4.      Θυμίζουμε ότι το περιβόητο κούρεμα των ομολόγων (psi) το 2012 στοίχισε στους ασφαλιστικούς οργανισμούς 11,8 δισεκατομμύρια €.
5.      Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) είχε συμφωνήσει για το κούρεμα του PSI με το οποίο το Ταμείο Αρωγής έχασε 46 εκατομμύρια €
6.      Θυμίζουμε ότι μόνο το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) είχε από το psi απώλειες πάνω από 1 δισεκατομμύριο €.
7.      Μήπως τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η με κάθε τρόπο πιστωτική ασφυξία και η διόγκωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα για μικροκομματικά οφέλη;


Εμείς πιστεύουμε ότι η περιουσία των ασφαλιστικών ή όποιων άλλων οργανισμών είναι πιο ασφαλής στην Τράπεζα τη Ελλάδος από οπουδήποτε αλλού.

 

blogger templates | Make Money Online