Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Εργατική Πρωτομαγιά 2016



 Εργατική Πρωτομαγιά 2016
Γιορτάζουμε την 6η Πρωτομαγιά με επιτροπεία από τους ξένους δανειστές, με ύφεση της οικονομίας, διόγκωσης της ανεργίας και υπέρογκη φορολόγηση των κοινωνικά αδύναμων.
Βρισκόμαστε στο 3ο μνημόνιο και στη διαδικασία ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του ασφαλιστικού – φορολογικού με μείωση συντάξεων για τους επόμενους συνταξιούχους, μείωση των επικουρικών για όλους και νέους φόρους.
Εργαζόμαστε σε μια εταιρία και ένα όμιλο ο οποίος εν καιρώ κρίσης ανακοινώνει και νέα κέρδη τα οποία διασφάλισε περικόπτοντας μισθούς και δικαιώματα και δημιουργώντας το νέο πρότυπο του κακώς αμειβόμενου, επισφαλούς εργαζόμενου· του εργοδότη ο οποίος καταστρατηγώντας κι αυτές ακόμη τις μνημονιακές ρυθμίσεις περιέκοψε τη μισθολογική μας εξέλιξη από το 2012.
Εργαζόμαστε πλέον σε περιβάλλον εκτεταμένης εντατικοποίησης το οποίο υφίστανται περισσότερο και πριν απ’ όλους οι νέοι εργαζόμενοι της εταιρίας και των θυγατρικών του ομίλου.
Είδαμε την εταιρία που εργαζόμαστε να περνά στα χέρια του γερμανικού δημοσίου κατά 40% μετά τις απανωτές και αδιαφανείς πωλήσεις μετοχών και το ελληνικό δημόσιο να έχει περιορισθεί στο 10% το οποίο κι αυτό έχει μπει στο στόχαστρο.
Δεχόμαστε την εργοδοτική επίθεση αλλά και τις κακές υπηρεσίες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στον όμιλο ΟΤΕ και τη ΓΣΕΕ σε ένα παιγνίδι αλληλοϋποστήριξης και αναπαραγωγής πλαστών διλημμάτων, μικροσυμφερόντων και πλειοψηφιών.
Για όλα αυτά και πολλά άλλα γιορτάζουμε ταξικά και αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά, «για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», για τις δικές μας μέρες…
Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, λιτότητα και επιτήρηση
Για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα για όλους
Για ένα ΟΤΕ μοχλό ανάπτυξης της χώρας με σημαντικό το ρόλο του ελληνικού δημοσίου
Για την αποκατάσταση της μισθολογικής μας εξέλιξης και των διακρίσεων στους νέους εργαζόμενους
Για την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και την ανασυγκρότηση του στον Όμιλο και του κλάδο.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ




 

blogger templates | Make Money Online