Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

DEUTSCHE TELECOM: Μείωση μισθών & εργασιακές ανατροπές στον ΟΤΕ

Αναδημοσίευση από το www.iskra.gr

DEUTSCHE TELECOM: ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ!


«ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟ ΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! Επίθεση στις αποδοχές και στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του ΟΤΕ σχεδιάζει η Deutsche Telekom, με δραστική μείωση των μισθών και αλλαγές στο προσωπικό, όπως δήλωσε ο Γκίντο Κέρκχοφ, μέλος του Δ.Σ. του ομίλου, σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των Financial Times.

Σύμφωνα με τον Γκίντο. Κέρκχοφ, - ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του Δ.Σ, για τη συμμετοχή της Deutsche Telekom σε ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες και έχει ξανακάνει παρόμοιες δηλώσεις στο πρόσφατο παρελθόν-, στόχος της «αναδιάρθρωσης» του ΟΤΕ είναι η μείωση των απολαβών των εργαζομένων και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
Μάλιστα, για να δικαιολογήσει τον απαράδεκτο αυτό σχεδιασμό υποστήριξε ότι «το κόστος προσωπικού αποτελεί συνολικά το 37% του τζίρου του ΟΤΕ, ενώ το αντίστοιχο κόστος για την Deutsche Telekom κινείται στο 20%», προσθέτοντας ότι ο γερμανικός όμιλος ήδη συζητά για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα! Εδώ δυστυχώς πρέπει να τονιστεί, ότι η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει ήδη δεχτεί μειώσεις (!) στα πλαίσια των σχετικών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του οργανισμού.
Βέβαια, ο κύριος Κέρκχοφ «ξέχασε» να αναφερθεί στην τεράστια υποχώρηση των κερδών του ΟΤΕ, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης η Deutsche Telekom, η οποία έχει οδηγήσει σε «ναυάγιο» τον άλλοτε κραταιό και εξαιρετικά κερδοφόρο οργανισμό. Τα νούμερα άλλωστε «μιλάνε» από μόνα τους:
Τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το εννεάμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν στα 131,3 εκ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 70,2%, ενώ ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 6,5%, στα 4,152 δισ. ευρώ. Επίσης, συνολικά για τη χρήση 2009, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ήταν 404 εκατ. ευρώ και τη χρήση 2008 601,8 εκατ. Ευρώ. Οπότε, αυτή η συνεχής, κάθετη πτώση της κερδοφορίας του ΟΤΕ – πέρα από την προφανή απώλεια μεριδίων αγοράς που αντανακλά - δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, των οποίων πιθανώς η απάντηση να κρύβεται στις γνωστές λογιστικές τεχνικές υπερτιμολογήσεων-υποτιμολογήσεων, που χρησιμοποιούν ευρέως οι πολυεθνικές εταιρείες.
Ταυτόχρονα βέβαια, η τροϊκανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «κλείνει το μάτι» στην Deutsche Telekom, έχοντας ήδη δώσει το γενικό σύνθημα για κατεδάφιση μισθών και εργασιακών σχέσεων (και) στον ιδιωτικό τομέα με το πρόσφατο νομοσχέδιο-«έκτρωμα» για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να εκποιήσει το σύνολο σχεδόν των δημόσιων επιχειρήσεων της χώρας, αγνοώντας σκόπιμα την παραπαίουσα  οικονομική κατάσταση του άλλοτε δημόσιου και κραταιού ΟΤΕ, ο οποίος προδιαγράφει την πορεία και των υπόλοιπων, υπό ξεπούλημα, ΔΕΚΟ. Άλλωστε ο στόχος της μνημονιακής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος: η μετατροπή της χώρας σε βαλκανικού τύπου «μπανανία», έρμαιο και λάφυρο του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πολυεθνικών ομίλων.


 

blogger templates | Make Money Online