Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Χαιρετισμός του Γιάννη Δούκα μέλους της ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο Συλλαλητήριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Ήρθαμε σήμερα εδώ από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να βροντοφωνάξουμε άλλη μια φορά. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΟΤΕ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Για να φτάσει η φωνή μας όχι μόνο στο Μαξίμου αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Για να φωνάξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει τον ΟΤΕ. Δεν έχει τη Λαϊκή νομιμοποίηση. Όπως και για τόσα άλλα έτσι και για τον ΟΤΕ. Είπε ψέματα στον ελληνικό Λαό.
Είμαστε εδώ για ενώσουμε τη φωνή μας και να συντονίσουμε τους αγώνες μας με όλους τους συναδέλφους των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιούνται και όλων αυτών που ανακοινώθηκε χθες ότι καταργούνται ή συγχωνεύονται.
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας μ’ αυτούς που λένε ότι το χρέος δεν είναι χρέος του ελληνικού Λαού.
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που κατακλύζουν κάθε βράδυ το Σύνταγμα και τις πλατείες των μεγάλων πόλεων και λένε όxι στην τρόικα και στις πολιτικές του μνημονίου.
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς που πριν από δύο μέρες στην απέναντι πλατεία τραγούδησαν μαζί με το Μίκη το ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ολοκλήρωση του εγκλήματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, στην εθνική άμυνα και ασφάλεια, στην ελληνική κοινωνία, στις εργασιακές μας σχέσεις, στις θέσεις εργασίας μας, στους μισθούς μας. Το κράτος θα χάσει από τα χέρια του κάθε επαφή και παρέμβαση σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες. Αυτοί που προχωράνε σ’ αυτή την πολιτική ας θυμηθούν την περίπτωση των υποκλοπών της VODAPHONE. H πρώτη επιλογή και το κύριο μέλημα της Deutsche Telekom θα είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος και δεν δίνει δεκάρα για την αντίληψη που λέει ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και σαν τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Αυτοί που προχωράνε σ’ αυτές τις επιλογές δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν απ’ αυτούς που έμειναν στην ιστορία γιατί προξένησαν μεγάλες καταστροφές στην πατρίδα τους. Δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τους καπεταναίους εκείνους που βούλιαζαν το καράβι για να πάρουν οι εφοπλιστές την ασφάλεια. Και που για να γίνει πιο πιστευτό το ναυάγιο κλείδωναν και μερικούς στο αμπάρι.

Εμείς δεν συνθηκολογούμε
Δεν παραδίδουμε τον ΟΤΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μετά την πορεία προς το Υπουργείο στη συγκέντρωση το Σάββατο στην Ομόνοια και στις συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις και στην απεργία των ΔΕΚΟ την άλλη Πέμπτη 9 του μήνα

 

blogger templates | Make Money Online