Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 4 Οκτωβρίου 2011

Eδώ το ενημερωτικό σημείωμα σε PDF


Συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση 4/10/2011

Την «επιτυχία» της συμφωνίας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ ακολούθησε η απόφαση της διοίκησης για το ξεσπίτωμα των συναδέλφων που υπηρετούν στα εμπορικά καταστήματα που κλείνουν με εναλλακτικά σενάρια την «οικιοθελή» απόλυση ή τη μισθωτή εφεδρεία για δύο χρόνια. Το δίδυμο προέδρου γραμματέα της ομοσπονδίας συνεπικουρούμενο και από άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ πάει για νέες «κατακτήσεις» στη σημερινή συνάντηση με τη διοίκηση για το ωράριο  των καταστημάτων και ποιος ξέρει για τι άλλο. Συνεχίζοντας την πρακτική της εν κρυπτώ διαπραγμάτευσης που χρησιμοποίησαν στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης μας δήλωσαν ότι αποφάσισαν στις συναντήσεις με τη διοίκηση να πηγαίνουν πλέον μόνο εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ γιατί εμείς τους ενοχλούμε και τους χαλάμε τη σούπα αφού ότι συζήτηση γίνεται τη δημοσιοποιούμε. Ο συνδικαλισμός για την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ είναι μια μυστική διπλωματία και από ότι συζητείται θα μας πουν αυτό που νομίζουν ότι πρέπει να μας πουν όταν και όποτε θελήσουν. Αυτή είναι η κατάσταση και οι μόνοι που μπορούν να τη διορθώσουν είναι όσοι δεν συμφωνούν και δεν ανέχονται αυτές τις πρακτικές, όσοι θέλουν να συμμετέχουν, να γνωρίζουν και να έχουν άποψη για ότι γίνεται γι’ αυτούς. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι θέλουν με κάθε τρόπο να αποκλείσουν την άμεση ενημέρωση, θέλουν να αποκλείσουν τις φωνές που τους ενοχλούν. Μετά τη συμφωνία που κλείσανε με τη διοίκηση προχωράνε σε επικίνδυνα πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Σταματήστε τους
Το τελευταίο κατόρθωμά τους είναι η απαράδεκτη ηθικά, πολιτικά και δεοντολογικά επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον σωματείου επειδή έτσι τους βολεύει. Η μεν ΠΑΣΚΕ για να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό της και να βάλει φρένο στις φωνές που διαφοροποιούνται η δε ΔΑΚΕ προκειμένου να τραβήξει μέλη του σωματείου αυτού ώστε να ισχυροποιηθεί η ΔΑΚΕ ΠΕΤ – ΟΤΕ. Οι πρακτικές αυτές όμως μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν τις οποίες δεν θα τις πληρώσει η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αλλά όλοι μας.
Επί της ουσίας του θέματος που πάνε να συζητήσουν σήμερα η διοίκηση έχει πάρει την απόφασή της για σπαστό ωράριο, την έχει κοινοποιήσει με εγκύκλιο στους συναδέλφους και επειδή κατάλαβε ότι οφείλει πριν την απόφαση να συζητήσει με την ομοσπονδία κάλεσε αυτή τη συνάντηση.
Οι αποφάσεις και οι πρακτικές αυτές που ξεσπιτώνουν συναδέλφους, που τους βάζουν νέα εκβιαστικά διλήμματα, που θέλουν τους υπαλλήλους των εμπορικών καταστημάτων μηχανές που θα είναι όλη την ημέρα στην τσίτα για τον ΟΤΕ ανατρέπονται μόνο με αγώνες και όχι με την πρακτική της συναίνεσης και της συμφωνίας που έχει επιλέξει η πλειοψηφία της ομοσπονδίας. Η δεύτερη φάση της αναδιοργάνωσης με ότι αυτή συνεπάγεται έρχεται όπως έρχονται και οι περικοπές στο λογαριασμό νεότητας. Η διοίκηση δεν πρόκειται να σταματήσει αν εμείς δεν τη σταματήσουμε.

 

blogger templates | Make Money Online