Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Νέα εκβιαστικά διλήμματα από τη διοίκηση του ΟΤΕ


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ
Αθήνα 3/10/11
Νέα εκβιαστικά διλήμματα από τη διοίκηση του ΟΤΕ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Πριν καλά καλά να μπουν οι υπογραφές της συμφωνίας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με τη διοίκηση που μειώνει τους μισθούς μας η διοίκηση του ΟΤΕ δείχνει τα δόντια της. Μετά την καταστροφική επιλογή του κλεισίματος των εμπορικών καταστημάτων έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τους συναδέλφους που εργάζονται σ’ αυτά.
Η εργασιακή ειρήνη την οποία τόσο απλόχερα κάποιοι τρέξανε να της προσφέρουν χρησιμοποιείται λίγες μέρες μετά προκειμένου το οριστικό κλείσιμο των  130 εμπορικών καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης να συνοδευτεί με διλήμματα του τύπου προτιμάς την εξοντωτική μετάθεση, την «οικειοθελή» απόλυση ή την ιδιότυπη μισθωτή εφεδρεία; Η διοίκηση για να ευχαριστήσει όλους αυτούς που εξυπηρέτησαν επί χρόνια τον ΟΤΕ σε κάθε γωνιά Ελλάδας έρχεται σήμερα και τους ωθεί σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η διοίκηση του ΟΤΕ δεν το έχει αυτό το δικαίωμα. Καμία μετοχική σύνθεση, κανένας μεγαλομέτοχος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει τέτοιες επιλογές. Ωστόσο για άλλη μια φορά εκμεταλλεύεται το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον αλλά και την ενδοτικότητα  της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ για να πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από τη μείωση του προσωπικού, από τη μείωση του εργατικού κόστους.  Στις επιλογές της αυτές χρησιμοποιεί ακόμη και τις εσωτερικές τριβές και πρακτικές που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΟΜΕ ΟΤΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι θέλανε να διαπραγματευτούν και να συνδιαμορφώσουν τα εκβιαστικά διλήμματα που μπαίνουν σήμερα και κάποιοι άλλοι επιχειρούν ακόμη και αυτές τις δύσκολες για τους συναδέλφους ώρες να τους πουλήσουν ρουσφέτι και εκδούλευση.
Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να ανακληθούν μία προς μία όλες οι εξοντωτικές μεταθέσεις. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να θελήσουν να τις δουν και να φύγουν από τη λογική της με κάθε τρόπο μείωσης του εργατικού κόστους. Τις λύσεις αυτές αν δεν τις βλέπουν μπορούμε και να τις επιβάλουμε. Για να τις επιβάλουμε όμως χρειάζονται αγώνες και μετωπική σύγκρουση και αντιπαράθεση και όχι συμφωνίες που δέχονται τις κυρίαρχες λογικές της μείωσης του εργατικού κόστους που προωθούν η κυβέρνηση, η τρόικα, η εργοδοτική πλευρά και τα παπαγαλάκια τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι
Στεκόμαστε δίπλα σ’ αυτούς που εργάζονται στα εμπορικά καταστήματα που κλείνουν, στεκόμαστε δίπλα σ’ αυτούς που ξεσπιτώνονται και που η διοίκηση ωθεί στην παραίτηση ή στη μισθωτή εφεδρεία. Αυτές τις δύσκολες ώρες όλοι θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Λαός μας λέει ότι όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου γρήγορα θα καεί και το δικό σου. Αυτές τις δύσκολες ώρες φωνάζουμε ότι


Δεν θα γίνουμε FRANCE TELEKOM

 

blogger templates | Make Money Online