Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Στην επίθεση Τρόικας, Κυβέρνησης, Εργοδοσίας απαντάμε με αγώνες, ενότητα, αλληλεγγύη


Από το 27ο ''δελτίο'' της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ που κυκλοφορεί.
μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ σε pdf

Αγωνιστική Συνεργασία – Συνεργαζόμενοι ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Μέσα σε μια πρωτόγνωρη πολιτική συγκυρία και κάτω από την πίεση που ασκείται στους μισθούς μας, στις συντάξεις, στις εργασιακές σχέσεις, στα δικαιώματά μας από κυβέρνηση, τρόικα και εργοδοσία, πραγματοποιούνται στις 15 & 16 Νοέμβρη οι εκλογές στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ. Αυτές οι εκλογές εκτός του γεγονότος ότι είναι οι πρώτες εκλογές μ.μ. (μετά μνημονίου) στον χώρο του ΟΤΕ, έχουν μια επιπλέον ιδιαιτερότητα. Είναι οι πρώτες εκλογές στο σωματείο μας χωρίς την συμμετοχή τόσο της ΔΑΚΕ όσο και της ΠΑΣΚΕ (;).
Η ΔΑΚΕ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ αποχώρησε μέσα από μια πρωτόγνωρη και εντελώς απαράδεκτη διαδικασία, προκειμένου τα στελέχη της, μεταγραφόμενα στην ΠΕΤ-ΟΤΕ να διαμορφώσουν ευνοϊκούς συσχετισμούς για την ΔΑΚΕ σε ένα άλλο σωματείο. Παρά τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις υποσχέσεις, μόνο ένας μικρός αριθμός κομματικά στρατευμένων συνδικαλιστών ακολούθησαν τις εντολές μιας τυφλωμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας που δεν διστάζει να διασπάσει ένα σωματείο προκειμένου να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπαραταξιακά οφέλη. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ που είχαν παραταξιακή αναφορά στην ΔΑΚΕ ή πολιτική αναφορά στην Νέα Δημοκρατία, δεν ακολούθησαν την αγοραία και εξευτελιστική διαδικασία της «μεταγραφής» προς μεγάλη απογοήτευση του επίδοξου «τσάρου» της ΠΕΤ-ΟΤΕ.
Με την Ενωτική σ.κ. τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Επί χρόνια η Ενωτική, ενώ στην παραγματικότητα ήταν απόλυτα ταυτισμένη με την κεντρική ΠΑΣΚΕ έπαιζε το χαρτί της «ανεξάρτητης» παράταξης, αρνούμενη κάθε ταύτιση με τον πολιτικό της φορέα. Δεν έμπαινε καν στον κόπο να εξηγήσει, πως γίνεται τα στελέχη της στην ΟΜΕ-ΟΤΕ στα εργατικά κέντρα και την ΓΣΕΕ να είναι ΠΑΣΚΕ και στην ΕΕΤΕ να μένουν κομματικά και παραταξιακά αμόλυντα. Το τελευταίο διάστημα, για δικούς της εσωτερικούς λόγους, η Ενωτική φαίνεται να διαφοροποιείται από την κεντρική ΠΑΣΚΕ και μάλιστα με ένα εκκωφαντικό τρόπο. Απογαλακτισμένη από τον γκουρού της, έχει επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου εμφύλιο με τον σκληρό πυρήνα της ΠΑΣΚΕ ενώ δημόσια διακηρύσσει και την αποχώρηση των στελεχών της από το ΠΑΣΟΚ.
Σαν Αγωνιστική Συνεργασία ΕΕΤΕ-ΟΤΕ έχουμε από καιρό διατυπώσει την διαφωνία μας στην προσπάθεια να μετατραπεί αυτός ο εμφύλιος στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ, σε κρίση ενότητας όλου του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ. Την μεγαλύτερη ευθύνη γιαυτό έχει φυσικά η ηγεσία της κεντρικής ΠΑΣΚΕ που - συνεπικουρούμενη από την ΔΑΚΕ -  δεν δίστασε στο όνομα της εσωτερικής της αντιπαράθεσης με την ενωτική σ.κ., να επιτεθεί στο σωματείο με μια καταγέλαστη επιστολή που απεύθυναν στην ΕΕΤΕ, «απειλώντας» να εξαιρέσουν τα μέλη μας από την «σωτήρια» ΣΣΕ που ετοιμάζονταν να υπογράψουν.
Από την άλλη αναγνωρίζουμε ότι εκτός από τις φραστικές διαφοροποιήσεις της ενωτικής σ.κ. που θα μπορούσαν να εξηγούνται τόσο από γενικότερο κλίμα απαξίας κάθε πολιτικής πρότασης, όσο και από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε στο σωματείο μας, υπήρξαν και έμπρακτες διαφοροποιήσεις από την ΠΑΣΚΕ, με σημαντικότερη την καταψήφιση από τα μέλη της ενωτικής σ.κ. της ΣΣΕ στο δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Θεωρούμε ότι αυτή η διαφοροποίηση μπορεί - εφ όσον συνοδευτεί από μια έντιμη αυτοκριτική - να αποτελέσει σοβαρή ποιοτική διαφορά για το μέλλον του συνδικάτου μας. Ακόμη μπορεί να μεταβάλει σε θετική κατεύθυνση τους συσχετισμούς και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.
Δεν επιθυμούμε να γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή πλυντήριο για κανέναν. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μια παράταξη που υπήρξε στο παρελθόν η πιο ευπροσάρμοστη σε διαχειριστικές λογικές, και η πιο εκσυγχρονιστική συνιστώσα της ΠΑΣΚΕ. Λέμε όμως ότι κάθε συνάδελφος που δραπετεύει από το τραίνο του δικομματικού συνδικαλισμού, που στέκεται απέναντι στο μνημόνιο, την τρόικα, την κυβέρνηση και την εργοδοσία, είναι καλοδεχούμενος στον αγώνα. Θα παρακολουθήσουμε με προσοχή την πορεία της ενωτικής σ.κ. χωρίς προκαταλήψεις και θα την κρίνουμε με αντικειμενικότητα.
Έχοντας επίγνωση ότι οι παρατάξεις ΕΣΚ και ΑΣΕ δεν είχαν σημαντική συμβολή στους αγώνες και απείχαν στην ουσία από την καθημερινή λειτουργία του συνδικάτου, δεν επιθυμούμε να ασχοληθούμε ιδιαίτερα μαζί τους. Ο απομονωτισμός και η εμμονή σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις της ΕΣΚ και ο μηδενισμός και χυδαίος λαϊκισμός της ΑΣΕ   δεν τους απέτρεψε από το να ασκούν την πιο άδικη και ισοπεδωτική «κριτική».
Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Εν όψει των εκλογικών διαδικασιών στο σωματείο μας καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, που συμφωνούν ή προσεγγίζουν τις θέσεις μας, όλους τους συναδέλφους που έχουν κουραστεί από τις πρακτικές του εργοδοτικού, κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού να στηρίξουν το  ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας - Συνεργαζόμενοι

 

blogger templates | Make Money Online