Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αγωνιστική Παρέμβαση στις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε PDF


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤ-ΟΤΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση στις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ

Φεβρουάριος  2012
Στις μέρες που ζούμε - όταν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ κι οι περισσότεροι άνθρωποι της εργασίας έχουν υποστεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την εργοδοσία και το ντόπιο μέτωπο των εντολοδόχων της Τρόικας - εδώ στον ΟΤΕ οι συνέταιροι στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, βρίσκονται στα χαρακώματα για την εκ νέου άλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΟΤΕ.
Το να διεκδικεί μια παράταξη να εκπροσωπήσει  τους εργαζόμενους στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι θεμιτό και δημοκρατικό της δικαίωμα. Το να οργανώνει όμως με τη συνέργεια στελεχών του Οργανισμού και κομμάτων εξουσίας, μηχανισμούς εκβίασης και υφαρπαγής της ψήφου των εργαζομένων είναι απόλυτα καταδικαστέο.
Η αρχή έγινε με τις εκλογές του ΠΑΣΕ, όπου “διέπρεψε” η ΠΑΣΚΕ παίρνοντας 5% πάνω από ποσοστό του 2009 κι φτάνοντας στο 57%. Τι κι αν η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ, ήταν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι από το πρόσφατο ξεπούλημα του Οργανισμού…  Τι κι αν μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας από μια άκρως νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική. Τι κι αν ξεσπιτώθηκαν πολλά μέλη του ΠΑΣΕ με το κλείσιμο των καταστημάτων.
Το ίδιο σκηνικό στήνεται τώρα από τους εταίρους ΔΑΚΕ  & ΠΑΣΚΕ στην ΠΕΤ-ΟΤΕ, με πρωταγωνιστή όμως την ΔΑΚΕ η οποία με σωρεία μεταγραφών και την αξιοποίηση των προσλήψεων της πενταετίας 2004 - 2009, “θέλει να κρατήσει το μαγαζί” ... τι κι αν η ίδια κι ο πολιτικός της φορέας βαρύνονται με το ξεπούλημα στην D.T. Τι κι αν μαζί με την ΠΑΣΚΕ, χωρίς ούτε μια τουφεκιά, συμβάλουν τα μέγιστα στην κερδοφορία της D.T.
Αφορά τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ ο καυγάς της ΔΑΚΕ με τη ΠΑΣΚΕ για την πρωτιά στην ΠΕΤ ή για την προεδρεία στην ΟΜΕ;  Μπορούμε, δια της ψήφου στην ΔΑΚΕ και τη ΠΑΣΚΕ, να απαλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και τις πολιτικές τους απέναντι στον ΟΤΕ και τους εργαζόμενους;
Το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο με τα μνημόνια να συνεχίζουν με μεσοπρόθεσμα και να μας οδηγούν σε μακροπρόθεσμα, με προοπτική την χρεοκοπία και την φτώχια - αφού «μαζί τα φάγαμε» - μας υποχρεώνουν όλους να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε χωρίς άλλη επιλογή. Το δέσιμο των εργαζομένων στο άρμα του συμβιβασμού και της παραίτησης είναι ο βέβαιος δρόμος της καταστροφής. Αν δεν αγωνιστούμε και δεν ανατρέψουμε εμείς όλα αυτά που μας φορτώνουν κανείς άλλος δεν θα το κάνει για μας. Την μοίρα μας την φτιάχνουμε , το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε, το χρωστάμε στα παιδιά μας και σε μας τους ίδιους.

Στηρίζουμε, δυναμώνουμε, συμμετέχουμε
Ενωτικό Μέτωπο Ανατροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ
 

 

blogger templates | Make Money Online