Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι εκλογές τελειώσανε…οι πλατείες μας περιμένουν



Οι εκλογές τελειώσανε…

του Γιάννη Δούκα
μέλους της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Αθήνα 19/6/2012

            Οι εκλογές τελειώσανε. Η Λαϊκή ετυμηγορία για την καταδίκη των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών καταγράφηκε πλην όμως τα κόμματα του μνημονίου ελέω εκλογικού νόμου και μαζί με τις γνωστές μετεκλογικές κωλοτούμπες θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για τη χώρα και το Λαό της.
            Η Ν.Δ. μιλώντας πρώτα στους δανειστές και μετά στους Έλληνες πολίτες ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε για την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει απέναντι στους εκβιαστές, τους δανειστές και τους τοκογλύφους και ακόμη και οι προεκλογικές ρήσεις για επαναδιαπραγμάτευση μπήκαν σε δεύτερο πλάνο.
            Από την άλλη μεριά η τρόικα δίνει τη δική της ερμηνεία στο εκλογικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλη από την αποδοχή του ελληνικού Λαού της απαρέγκλιτης τήρησης του προγράμματος που μας έχουν επιβάλει. Από κοντά και η Γερμανική κυβέρνηση που φροντίζει να κλείσει τις όποιες χαραμάδες προσπαθούν κάποιοι να ανοίξουν είτε για μικρή χαλάρωση της λιτότητας είτε για την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής.
            Η μείωση των συντάξεων, η μείωση των μισθών, η εφαρμογή του πλαισίου που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις και τους κατώτερους μισθούς, τα νέα φορολογικά χαράτσια, η μείωση των θέσεων εργασίας σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο, οι απολύσεις είναι μερικά απ’ αυτά που θα επακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα θα επανέλθουν οι γνωστές εικόνες στα κανάλια που θα μας θυμίζουν μέρα παρά μέρα τα νέα μέτρα που μας περιμένουν, τα νέα δισεκατομμύρια που θα πρέπει να βρούμε και να ξαναβρούμε πριν από την εκταμίευση της έβδομης, της όγδοης ή της δέκατης όγδοης δόσης της «βοήθειας» που μας προσφέρουν «οι φίλοι και εταίροι μας».
            Στο χώρο του ΟΤΕ μαζί με τα εκρηκτικά προβλήματα όλων των ασφαλιστικών μας ταμείων το επόμενο διάστημα περιμένουμε τη νέα φάση της αναδιοργάνωσης, τη νέα μείωση θέσεων εργασίας, τα παραγόμενα αποτελέσματα του αξιολογίου, τις θέσεις της διοίκησης για τη μείωση του προσωπικού, τις συμβάσεις δανεισμού, τη συνέχιση των πολιτικών εντατικοποίησης της εργασίας.
            Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι πρώτο και κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι η εμβάθυνση των όποιων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανατροπής της μνημονιακής λαίλαπας, στην κατεύθυνση της αντίστασης στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία. Τα ιστορικά υψηλά ποσοστά που κατέγραψαν στις εκλογές οι δυνάμεις της πολιτικής Αριστεράς δείχνουν ότι ο Λαός θέλει, επιζητά και επικροτεί αγωνιστικές και ενωτικές πρωτοβουλίες.
Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η συμπόρευση όλων των δυνάμεων της πολιτικής και κοινωνικής Αριστεράς σε όλα τα επίπεδα από το ποιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο για να συνεχίσει να υπάρχει ελπίδα, για να έχουν συνέχεια οι αγώνες της κοινωνίας για να έχει συνέχεια το μήνυμα αντίστασης που εξέπεμψε ο ελληνικός Λαός στις εκλογές.
Τα περιθώρια εφησυχασμού και πίστωσης χρόνου έχουν στερέψει.

…οι πλατείες μας περιμένουν

 

blogger templates | Make Money Online