Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το κατέβασμα του πανό είναι φασιστική ενέργεια και παράνομη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

 

Το κατέβασμα του πανό είναι φασιστική ενέργεια και παράνομη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Πρέπει να έχουμε γίνει βαρετοί να φωνάζουμε – μόνοι εμείς – δύο χρόνια τώρα για την καταστροφή του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων από την τρόικα και τα μνημόνια. Τόσο βαρετοί που κάποιοι «άγνωστοι» φρόντισαν να απαλλάξουν την είσοδο του διοικητικού μεγάρου από ένα πανό της Αγωνιστικής Συνεργασίας που κρεμασμένο εκεί επί τρεις μήνες έγραφε: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ».
Αυτές οι «συνδικαλιστικές» πρακτικές μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, την εποχή που κάποιοι έκαναν συνδικαλισμό συμπεριφερόμενοι σαν μπράβοι της εργοδοσίας, κατεβάζοντας πανό και αφίσες.
Η αυτονόητη καταγγελία αυτών των πρακτικών φαίνεται πως δεν ισχύει για τους γιαλαντζί αριστερούς και μόνιμους υβριστές & συκοφάντες της ΑΣΕ.  
Αυτοί - αφού αρνούνται ότι σχετίζονται με το κατέβασμα του πανό – φρόντισαν να επωφεληθούν και έβαλαν το δικό τους πανό στην ίδια θέση και με τα ίδια σχοινιά !
Θεωρούμε ότι αυτές οι πρακτικές παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, είναι καταδικαστέες στην συνείδηση των εργαζομένων του ΟΤΕ και κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο μόνος που είναι κερδισμένος από την συντήρηση τέτοιων μικρόψυχων σκοπιμοτήτων είναι η εργοδοσία. Όποιος αδιαφορεί για τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες ή ακόμα χειρότερα επωφελείται από αυτές δεν διαφέρει από αυτούς που τις κάνουν.   


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης

Αυτόνομη Παρέμβαση: Συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης

Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 7μμ στο Σύνταγμα
Η κυβέρνηση προχώρησε, για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα, στην πολιτική επιστράτευση απεργών, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καταστείλει το διαρκώς ογκούμενο κύμα αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που ακολουθεί.
Μετά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζομένους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, ήρθε και η σειρά των καθηγητών, σε βάρος των οποίων η κυβέρνηση προχώρησε στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης.
Είναι ξεκάθαρο πως ο βαθιά ταξικός χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων δεν μπορεί να επιβληθεί στην κοινωνία παρά μόνο με τη διαρκή περιστολή, ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών. Γι’ αυτό και το μαύρο μέτωπο της εγχώριας τρόικας και της τρόικας των πιστωτών διολισθαίνει καθημερινά σε ολοένα και πιο αυταρχικές ατραπούς.
Ο νέος αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης και η πολιτική της, να ποινικοποιεί τους αγώνες και να ντύνει στο χακί τους εργαζομένους, που αγωνίζονται με βασικό στόχο να βάλει στο γύψο βασικές συλλογικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, μας γυρίζει πίσω σε άλλες, μαύρες εποχές.
Ο αγώνας ενάντια στο αντισυνταγματικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των συνδικάτων, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.
Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων που επιστρατεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα, ΟΛΜΕ, ΠΝΟ, και τα σωματεία εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τους ΗΣΑΠ και τα τραμ, συντονίζουν το βήμα τους με στόχο να αναπτυχθεί ένα κίνημα με παλλαϊκό χαρακτήρα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης.
Η μάχη ενάντια στην επιστράτευση είναι μάχη ενάντια στον ολισθηρό δρόμο διαρκών δημοκρατικών εκτροπών, που έχει επιλέξει η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία, προκειμένου να υλοποιήσει τη σφαγιαστική οικονομική της πολιτική.
Γι’ αυτό είναι και μια μάχη από την επιτυχή έκβαση της οποίας μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόροι ορίζοντες για τους εργαζομένους και όλο τον ελληνικό λαό, αφού στρέφεται ευθέως ενάντια στον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καλεί όλους τους εργαζομένους της Αττικής, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση

Διαβάστε περισσότερα...

Ενωτικό Μέτωπο Ανατροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ: Να αξιοποιηθεί το προσωπικό του ΟΤΕ - Όχι στις σκανδαλώδεις και περιττές αναθέσεις σε εργολάβους



Αθήνα 30-5-2013

Να αξιοποιηθεί το προσωπικό του ΟΤΕ
Όχι στις σκανδαλώδεις και περιττές αναθέσεις σε εργολάβους

Η διοίκηση του ΟΤΕ επικαλούμενη την δυσχερή οικονομική συγκυρία και τον υψηλό δανεισμό που καλείται να εξυπηρετήσει, καταφεύγει όλο και συχνότερα στον προσφιλή της τρόπο μείωσης του λειτουργικού κόστους: στην μείωση του μισθολογικού κόστους !   Ούτε που περνά από το μυαλό τους να περικόψουν κάτι από τα έξοδα διοίκησης, να περιορίσουν τις εργολαβίες για έργα που μπορούν να γίνουν με προσωπικό του ΟΤΕ, να εξορθολογικοποιήσουν τις προμήθειες ενώ συνεχίζουν την ενοικίαση κτηρίων όταν τα δικά μας παραμένουν αναξιοποίητα κ.λ.π.
Είναι γνωστό ότι έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το ΣΕΥΚ (σύστημα εποπτείας υπαίθριων κατανεμητών) σε 34.000  KV  και  2.000  καμπίνες. Είναι ένα σύστημα που προστατεύει την ασφάλεια των υπαίθριων εγκαταστάσεων από «ανεπιθύμητες» επεμβάσεις τρίτων (δολιοφθορές, παρακολουθήσεις κλπ). Το ΣΕΥΚ μελετήθηκε, αναπτύχθηκε και λειτουργεί αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες του ΟΤΕ. Σήμερα η διοίκηση επιχειρεί χωρίς σοβαρό λόγο να υποβαθμίσει και να απαξιώσει το έργο που έχει υλοποιηθεί και ετοιμάζεται να δώσει το έργο ως άλλη μια πανάκριβη και αμφίβολης χρησιμότητας εργολαβία.
Τα εργαστήρια  Καλλιθέας,  σε  συνεργασία  με  τα  αντίστοιχα  εργαστήρια  στο  (ψαλίδι)  που  υλοποιούσαν  το  έργο,  προτείνουν  σχετικά με τις νέες απαιτήσεις και προδιαγραφές που προβάλλονται, την δική τους εναλλακτική πρόταση που αξιοποιεί πλήρως την μέχρι τώρα εγκατεστημένη υποδομή και με μικρό κόστος αναβάθμισης θα καλύπτει πλήρως τις νέες ανάγκες.
Αναμένουμε από την διοίκηση του ΟΤΕ που κατά τα άλλα «κόπτεται» για την διαφάνεια στις προμήθειες, την εξοικονόμηση πόρων και την ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού να τελειώνει με τις άχρηστες και κοστοβόρες εργολαβίες και να αξιοποιήσει το προσωπικό.



Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση : Για τη συνάντηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με Δένδια

Για τη συνάντηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με Δένδια

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η σημερινή συνάντηση της πλειοψηφίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με τον Υπ. Δημοσίας Τάξης κ. Δένδια με θέμα τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, αποτελεί μία ακόμη πράξη στον ολισθηρό αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης μετά την μαζική καταστολή των αγώνων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τις επιστρατεύσεις των εργαζομένων που κινητοποιούνται.
Η συνάντηση αυτή, που γίνεται με επίκληση την προστασία του τουρισμού και της εμπορικής δραστηριότητας στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα χρησιμοποιηθεί από την Κυβέρνηση για να ληφθούν νέα αυταρχικά μέτρα και θα οδηγήσει ουσιαστικά σε πλήρη απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η μείωση της εμπορικής δραστηριότητας δεν οφείλεται στις διαδηλώσεις, όπως ισχυρίζεται, αλλά στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων, τη διάλυση της υγείας, της παιδείας και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών. 
Γνωρίζει, επίσης, ότι η έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας, οι μαζικές απολύσεις και η γενικευμένη ανασφάλεια του κόσμου, καθώς και τα νέα βάρβαρα μέτρα, που σχεδιάζονται, θα οδηγήσουν σε νέες κοινωνικές εκρήξεις και σε ένταση των εργατικών αγώνων με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των πολιτικών τους εκφραστών. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να αποφύγει με αυταρχισμό και απαγορεύσεις. 
Οι πλειοψηφίες, λοιπόν, στην ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνουν τεράστια πολιτική ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους, διότι αντί να απορρίψουν ως απαράδεκτο το αίτημα της συνάντησης, αποδέχονται να συζητούν για το πώς θα περιορίσουν τα δικαιώματα αυτών, που αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, σε μια περίοδο μάλιστα που χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. 
Ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει στους εργαζόμενους είναι η ένταση των αγώνων και ο συντονισμός της δράσης τους, το χτύπημα του αυταρχισμού και των αντιδημοκρατικών μέτρων, καθώς και η αποδοκιμασία και αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να ανατραπούν οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να αλλάξει πορεία το συνδικαλιστικό κίνημα μακριά από συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
28-5-2013

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Υπογραφή ΣΣΕ για τα θεσμικά θέματα - O αγώνας για όλα τα ανοιχτά μέτωπα συνεχίζεται



24 Μαΐου 2013
Υπογραφή ΣΣΕ για τα θεσμικά θέματα
Ο αγώνας για όλα τα ανοιχτά μέτωπα συνεχίζεται

Την Παρασκευή 24/5/2013 έκλεισε η διαπραγμάτευση με τη διοίκηση για το θέμα των θεσμικών ζητημάτων που περιείχαν όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των τελευταίων δεκαετιών και που καταργήθηκαν στις 14/5/2013.       Η διαπραγμάτευση και η τελική συμφωνία έγινε μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο ότι έχει υπογραφεί καταργείται τρεις μήνες μετά τη λήξη ή την καταγγελία μιας σύμβασης και η διαπραγμάτευση ξεκινάει από μηδενική βάση.   Η συζήτηση δεν αφορούσε την τρέχουσα συλλογική σύμβαση που μείωσε τους μισθούς μας γιατί αυτή λήγει στο τέλος του 2014.
Η τελική συμφωνία με τη διοίκηση προβλέπει τη διατήρηση σε ισχύ όλων των θεσμικών ζητημάτων που υπήρχαν στις παλαιές συμβάσεις (π.χ. εφ’ άπαξ αποζημίωση, προκαταβολή εφ’ άπαξ, αναγνώριση στρατιωτικής θητείας για υπολογισμό κλιμακίου και χρονοεπιδόματος, ωράριο ΑΜΕΑ, παιδικοί σταθμοί, φύλακτρα για παιδιά μέχρι δύο ετών, προστασία μητρότητας, ειδικές άδειες), μέχρι και το τέλος του 2014 με δύο αλλαγές στα ισχύοντα στον κανονισμό μεταθετότητας και στο πειθαρχικό δίκαιο εκτός από τους όρους της συλλογικής σύμβασης του 2003 που προβλέπει την χρηματοδότηση επαγγελματικού ταμείου με ποσοστό ύψους 1% και τη χρηματοδότηση του ταμείου αρωγής επίσης με ποσοστό 1%. Οι ρυθμίσεις αυτές παρά το ότι έχουν συμφωνηθεί το 2003 μέχρι σήμερα δεν έχουν εφαρμοστεί. Για τα ζητήματα αυτά οι δύο πλευρές κράτησαν η κάθε μία τις δικές της απόψεις πράγμα που αποτυπώνεται και στην υπογραφείσα σύμβαση. Η διοίκηση ότι έχουν καταργηθεί και η ομοσπονδία ότι συνεχίσουν να ισχύουν.
Οι τροποποιήσεις που αφορούν το πειθαρχικό δίκαιο έχουν να κάνουν με την αλλαγή της σύνθεσης του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου όπου καταργείται ο αρεοπαγίτης και στη θέση του θα μπει ένας γενικός διευθυντής και γίνεται μια τροποποίηση στη σχέση παραπτωμάτων και ποινών.
Οι τροποποιήσεις που αφορούν τον κανονισμό μεταθετότητας έχουν να κάνουν
·      με ορισμένες ειδικές κατηγορίες που αναφερόταν στον κ.μ. και είναι πλέον άνευ ουσίας,
·      με το αμετάθετο που προβλεπόταν σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας ή την ηλικία, το οποίο τώρα γίνεται μετά τα 30 χρόνια υπηρεσίας και σε απόλυτα εξαιρετικές περιπτώσεις – όπως προβλεπόταν παλαιότερα για την ηλικία – μπορεί να γίνει μετάθεση,
·      με την υποχρεωτική επιστροφή στον τόπο συμφερόντων μετά από μετάθεση για υπηρεσιακούς λόγους η οποία παραμένει και γίνεται ενιαία για όλους μετά από δύο χρόνια και
·      τέλος στις περιπτώσεις που μια υπηρεσία κλείσει η διοίκηση έχει τη δυνατότητα να μεταθέσει όσους υπηρετούν στην υπηρεσία αυτή και ο κάθε συνάδελφος που θα μετατεθεί αποκτά προτεραιότητα επιστροφής στην έδρα από την οποία μετατέθηκε οποτεδήποτε υπάρξει θέση ακόμη και διαφορετικού έργου αλλάζοντας είδος εργασίας αν απαιτείται.
Η Αγωνιστική Συνεργασία συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενημέρωνε συνεχώς για την πορεία τους και επιδίωξε με τις θέσεις και τις προτάσεις της να επηρεάσει τις εξελίξεις.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που αναφέραμε και η θέση μας είναι ότι η συλλογική σύμβαση αυτή θα πρέπει να υπογραφεί και δώσαμε  θετική ψήφο.
Η συλλογική σύμβαση αυτή δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν κάποιοι – γιατί εμπεριέχει και ορισμένους συμβιβασμούς έστω και μικρούς – και δεν προσφέρεται ούτε για αναθέματα που ήδη έχουν ξεκινήσει από κάποιους άλλους γιατί όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η μη υπογραφή θα σήμαινε είτε ότι όλα τα θεσμικά ζητήματα καταργούνται είτε ότι κάποια απ’ αυτά θα δοθούν με διευθυντικό δικαίωμα που σημαίνει ότι η διοίκηση οποτεδήποτε τα παίρνει πίσω όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα για θέματα που δεν είχε υπογραφεί συλλογική σύμβαση (π.χ. λογαριασμός νεότητας).
Η επόμενη μέρα της υπογραφής της συλλογικής σύμβασης μας βρίσκει με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Το θέμα των μισθών των συναδέλφων στις θυγατρικές και οι ενιαίοι όροι εργασίας παλαιών και νέων συνεχίζουν να είναι στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας. Η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία των Βαλκανίων δεν μπορεί να επαίρεται με τους μισθούς του μνημονίου των εργαζομένων στα δουλεμπορικά. Η απαράδεκτη και ταυτόχρονα παράνομη μη χορήγηση του μισθολογικού κλιμακίου σε όσους το δικαιούνται για μας δεν έχει τελειώσει όπως δεν έχει τελειώσει  και το θέμα της μείωσης των χορηγιών του λογαριασμού νεότητας. Η υπόθεση της OTE TV και η εργοδοτική αυθαιρεσία των προηγούμενων μηνών συνεχίζεται και δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς και  σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το αύριο σε ότι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Η υπογραφή αυτής της συλλογικής σύμβασης μας δίνει τη δυνατότητα να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το εσωτερικό μας μέτωπο γιατί το τέλος του 2014 δεν είναι μακριά και τότε θα γίνει μια νέα διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και πάλι εκ του μηδενός εκτός των τεσσάρων εξαιρέσεων (βασικός μισθός και τρία βασικά επιδόματα).
Άμεσα συνυφασμένο με το τι θα γίνει στη διαπραγμάτευση στο τέλος του 2014 είναι και το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Το θεσμικό πλαίσιο που έφεραν οι κυβερνήσεις του μνημονίου έγειρε την πλάστιγγα της διαπραγμάτευσης υπέρ της εργοδοσίας. Απαιτείται διαρκής και συνεχώς εντεινόμενη πάλη για την ανατροπή του, για την επαναφορά του προηγούμενου. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε συνεχείς υποχωρήσεις.
Το θέμα του θεσμικού πλαισίου είναι θέμα πάλης της ΓΣΕΕ, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων, των πρωτοβάθμιων σωματείων όλου εν τέλει του συνδικαλιστικού κινήματος και είναι τεράστιες οι ευθύνες των δυνάμεων του συνδικαλιστικού δικομματισμού σε όλη την πυραμίδα του συνδικαλιστικού κινήματος οι οποίες δεν κάνουν τίποτε προκειμένου να ενημερώσουν και να ξεσηκώσουν τους εργαζόμενους απέναντι στην επερχόμενη κατεδάφιση όλων αυτών που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν τον εικοστό αιώνα.
Η ΓΣΕΕ και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει εδώ και τώρα να ξεκινήσει ένα μακροχρόνιο και επίμονο αγώνα με πολύμορφες δράσεις και μορφές αγώνα βάζοντας πολιτικά αιτήματα με πρώτο απ’ όλα την έξοδο της χώρας από το μηχανισμό της τρόικας και την κατάργηση των μνημονίων. Μέσα στα αιτήματα αυτά εντάσσεται και η επαναφορά όλου του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η συλλογική σύμβαση που υπεγράφη δεν προσφέρεται
ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για αναθέματα

κατεβάστε την ΣΣΕ για τα θεσμικά που υπεγράφη

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

38ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ - Τα ψηφίσματα που κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία



Τέμενη 18-5-2013
 38ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Πρόταση κεντρικού ψηφίσματος

Εμείς οι σύνεδροι του 38ο Συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε στις 17 & 18 Μαΐου 2013 στο παραθεριστικό κέντρο του Ο.ΠΑ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Ε. στην Τέμενη Αιγίου δηλώνουμε ότι :
·        Τρία χρόνια μετά την επιβολή του μνημονίου στην χώρα μας από την τρόικα και τους δανειστές, επιβεβαιώνονται στο ακέραιο όλες εκείνες οι προβλέψεις που έλεγαν ότι η πολιτική των μνημονίων θα φέρει  φτώχια και κοινωνική ερήμωση , δραματική άνοδο της ανεργίας και των μορφών εργασιακής επισφάλειας, τρομακτική συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, περαιτέρω ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σφαγιασμό μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και εργασιακών δικαιωμάτων. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους  και τους συνταξιούχους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, την κατάργηση των μνημονίων, την αποπομπή της τρόικας, την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την αποκατάσταση του εισοδήματός μας, την ανάκτηση τελικά της εθνικής μας αξιοπρέπειας.
·        Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επιχείρηση ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας στο όνομα της μείωσης του χρέους. Έχει αποδειχθεί ότι το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται παρόλο που το δημόσιο συνεχίζει να ξεπουλά τα ασημικά του. Η περίπτωση του ΟΤΕ είναι χαρακτηριστική. Η τεράστια κερδοφορία του 2012 θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ή για να στηριχτούν δομές αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης στα θύματα της κρίσης αντί να λεηλατείται από την Deutsche Telekom. Οι αγώνες των εργαζομένων στην ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και όλων των υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα για την χώρα και την κοινωνία, είναι και δικοί μας αγώνες.
·        Καταγγέλλουμε την διαρκώς αυξανόμενη καταστολή και ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων. Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την πιο άγρια βία εναντίον των πολιτών που αγωνίζονται για την δουλειά τους, για την ποιότητα της ζωής τους, για την περηφάνια τους. Η τρικομματική κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από το φασίζον, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο νεοναζιστικό μόρφωμα της «χρυσής αυγής» ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό και ενθαρρύνει την επικοινωνιακή διαπόμπευση όσων εξακολουθούν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.  Η βία και η καταστολή δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα.

·        Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας για ένα ΟΤΕ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, στην υπηρεσία του λαού και του τόπου, με ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στους πολίτες, με σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, του μισθού μας, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Συνεχίζουμε την μάχη για την αποκατάσταση του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων στην προ μνημονίου εποχή και διεκδικούμε υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ. Απαιτούμε το κλείσιμο των δουλεμπορικών OTEPlus & HellasCom και διεκδικούμε την απορρόφηση των εργαζομένων σ’αυτές στον ΟΤΕ. Διεκδικούμε την κατάργηση της ΠΥΣ 6/2012 και όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που επέβαλλαν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι και που καταργεί όλο το εργατικό δίκαιο και αποδιαρθρώνει την αγορά εργασίας. Δεν απεμπολούμε το αίτημά μας για την επέκταση της ισχύος του κανονισμού εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε διάκρισης μεταξύ των εργαζομένων σε παλιούς και νέους. Δεν αποδεχόμαστε την επιβολή συστήματος αξιολόγησης χωρίς την σύμφωνη γνώμη του συνδικαλιστικού κινήματος και διεκδικούμε την υπογραφή ΣΣΕ για ένα αξιολόγιο κοινά αποδεκτό. Καταγγέλλουμε την διοίκηση για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας με στόχο την αποπληρωμή των δανείων. Ιδίως καταγγέλλουμε την πώληση του Hellas Sat και την εκχώρηση της γεωστατικής θέσης του δορυφόρου που αποτελούσε εθνική περιουσία. Απαιτούμε την τήρηση από μεριάς διοίκησης των συμβατικών της υποχρεώσεων σχετικά με την χρηματοδότηση του Ταμείου αρωγής και του επαγγελματικού ταμείου. Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας.
·        Επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στον στόχο για ενιαία συνδικαλιστική έκφραση στον όμιλο ΟΤΕ με ένα επιχειρησιακό σωματείο και μια κλαδική ομοσπονδία τηλεπικοινωνιών.

Διαβάστε περισσότερα...

38ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ - Πρόταση ψηφίσματος για την επιστράτευση των καθηγητών



Τέμενη 18-5-2013
38ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Πρόταση ψηφίσματος για την επιστράτευση των καθηγητών
 

Οι σύνεδροι του 38ου συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, παράνομη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών και εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών όλης της χώρας. Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας που για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες επιστρατεύει απεργούς, αναβιώνει έτσι τις πιο μαύρες μέρες της χούντας και του μετεμφυλιοπολεμικού παρακράτους. Μετά την επιστράτευση των Ναυτεργατών και των απεργών του Μετρό ήρθε και η σειρά των καθηγητών να ντυθούν στα χακί και μάλιστα προληπτικά. Δεν πρόκειται απλά για άλλο ένα δείγμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του αντεργατικού κατήφορου που ακολουθεί η τρόικα εσωτερικού. Η προληπτική  επιστράτευση απεργών ξεπερνά κάθε όριο της συνταγματικής νομιμότητας, αποτελεί θεσμική εκτροπή και δυναμιτίζει τα θεμέλια της δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση,  και η τρόικα, ενώ έχουν διαλύσει τρία χρόνια τώρα τον κοινωνικό ιστό, έχουν ρίξει στη φτώχεια και την εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εκβιάζοντας το λαό μας με τη συνεχή απειλή του χρέους, τώρα νοιάζονται τάχα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ενώ τρία χρόνια τώρα διαλύουν την δημόσια παιδεία, καταργούν σχολειά, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση, ετοιμάζουν τμήματα 33 μαθητών, καταργούν τις δομές ενισχυτικής διδασκαλίας, υποχρηματοδοτούν τα σχολεία, την ίδια στιγμή δείχνουν «ενδιαφέρον» για τις εξετάσεις. Η διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής που διαλύει και ξεπουλά συνολικά το δημόσιο τομέα, επιβάλλει κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα σε ολόκληρη την κοινωνία και οδηγεί στην ανεργία και στη μετανάστευση χιλιάδες από τους σημερινούς μαθητές.
Ταυτόχρονα, συνεπικουρούμενοι από τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης τροφοδοτούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
Σοβαρές ευθύνες για την ήττα των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος έχει και η ηγεσία των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και κυρίως η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Εγκατέλειψαν μόνους τους εκπαιδευτικούς αποφασίζοντας ανώδυνες τρίωρες και προσχηματικές κινητοποιήσεις. Υιοθέτησαν όλη την κατευθυνόμενη προπαγάνδα περί «άκαιρης απόφασης» και αναπαρήγαγαν όλη την μνημονιακή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης εναντίον των απεργών.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να άρει άμεσα τις επιστρατεύσεις που φαλκιδεύουν το δικαίωμα στην απεργία και υπονομεύουν την δημοκρατία.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης είναι αγώνας  όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία μπήκε σε περιπέτειες

Η ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία μπήκε σε περιπέτειες

Αθήνα 19/5/2013

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Στις 17/4/2013 με ανακοίνωσή μου σας ενημέρωσα ότι μπήκε και η τελική υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ στην απόφαση για την ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία και ότι ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης.
Όταν έγραφα αυτή την ανακοίνωση δεν γνώριζα ότι εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο για εκδίκαση άλλη μία υπόθεση συναδέλφου.
Την Πέμπτη 16/5/2013 πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε και αυτή τη  φορά η απόφαση ήταν σε βάρος του συναδέλφου και υπέρ του ΟΤΕ.
Η απόφαση αυτή άλλαξε άρδην όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα και η διοίκηση πάγωσε τη διαδικασία υλοποίησης της απόφασης για την ένταξή μας στην ΤΕ κατηγορία σε όλα τα σημεία της. Σε παρέμβαση προς τη διοίκηση δόθηκε η απάντηση ότι η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης παγώνει και ότι ο ΟΤΕ θα επιλέξει μία από τις περιπτώσεις που εκκρεμούν στον Άρειο Πάγο και θα ζητήσει την εκδίκασή της από την ολομέλεια η οποία θα κρίνει την υπόθεση οριστικά (οι δύο κερδισμένες υποθέσεις και η μία χαμένη είναι αποφάσεις τμήματος και όχι της ολομέλειας).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σε ότι αφορά τις διαδικασίες του Αρείου Πάγου οι απόψεις των νομικών που ρώτησα ποικίλουν. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα μίας τουλάχιστον αναβολής. Για το αν υπάρχει δυνατότητα δεύτερης και πως οι γνώμες που μου είπαν διίστανται. Σε ότι αφορά την ματαίωση αυτή γίνεται αν το ζητήσουν και οι δύο πλευρές λόγω εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πότε εκδικάστηκε η περίπτωση αυτή, αν υπήρχε ή όχι δυνατότητα αναβολής ή αν συνέτρεχε λόγος ματαίωσης. Αυτά είναι και δικά μου ερωτήματα. Γιατί αν υπήρχε δυνατότητα αναβολής έπρεπε να εξαντληθεί και αν η δίκη έγινε μετά τα μέσα Δεκεμβρίου του 2012 που η διοίκηση είχε δεσμευθεί ότι παραιτείται από όλες τις εκκρεμείς δίκες η δίκη έπρεπε να ματαιωθεί.
Σε κάθε περίπτωση σήμερα το βάρος θα πρέπει να πέσει στην υπόθεση που θα επιλεγεί για να πάει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου και στη διαχείρισή  της.
            Γιάννης Δούκας

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online