Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ενωτικό Μέτωπο Ανατροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ: Να αξιοποιηθεί το προσωπικό του ΟΤΕ - Όχι στις σκανδαλώδεις και περιττές αναθέσεις σε εργολάβους



Αθήνα 30-5-2013

Να αξιοποιηθεί το προσωπικό του ΟΤΕ
Όχι στις σκανδαλώδεις και περιττές αναθέσεις σε εργολάβους

Η διοίκηση του ΟΤΕ επικαλούμενη την δυσχερή οικονομική συγκυρία και τον υψηλό δανεισμό που καλείται να εξυπηρετήσει, καταφεύγει όλο και συχνότερα στον προσφιλή της τρόπο μείωσης του λειτουργικού κόστους: στην μείωση του μισθολογικού κόστους !   Ούτε που περνά από το μυαλό τους να περικόψουν κάτι από τα έξοδα διοίκησης, να περιορίσουν τις εργολαβίες για έργα που μπορούν να γίνουν με προσωπικό του ΟΤΕ, να εξορθολογικοποιήσουν τις προμήθειες ενώ συνεχίζουν την ενοικίαση κτηρίων όταν τα δικά μας παραμένουν αναξιοποίητα κ.λ.π.
Είναι γνωστό ότι έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το ΣΕΥΚ (σύστημα εποπτείας υπαίθριων κατανεμητών) σε 34.000  KV  και  2.000  καμπίνες. Είναι ένα σύστημα που προστατεύει την ασφάλεια των υπαίθριων εγκαταστάσεων από «ανεπιθύμητες» επεμβάσεις τρίτων (δολιοφθορές, παρακολουθήσεις κλπ). Το ΣΕΥΚ μελετήθηκε, αναπτύχθηκε και λειτουργεί αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες του ΟΤΕ. Σήμερα η διοίκηση επιχειρεί χωρίς σοβαρό λόγο να υποβαθμίσει και να απαξιώσει το έργο που έχει υλοποιηθεί και ετοιμάζεται να δώσει το έργο ως άλλη μια πανάκριβη και αμφίβολης χρησιμότητας εργολαβία.
Τα εργαστήρια  Καλλιθέας,  σε  συνεργασία  με  τα  αντίστοιχα  εργαστήρια  στο  (ψαλίδι)  που  υλοποιούσαν  το  έργο,  προτείνουν  σχετικά με τις νέες απαιτήσεις και προδιαγραφές που προβάλλονται, την δική τους εναλλακτική πρόταση που αξιοποιεί πλήρως την μέχρι τώρα εγκατεστημένη υποδομή και με μικρό κόστος αναβάθμισης θα καλύπτει πλήρως τις νέες ανάγκες.
Αναμένουμε από την διοίκηση του ΟΤΕ που κατά τα άλλα «κόπτεται» για την διαφάνεια στις προμήθειες, την εξοικονόμηση πόρων και την ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού να τελειώνει με τις άχρηστες και κοστοβόρες εργολαβίες και να αξιοποιήσει το προσωπικό.



 

blogger templates | Make Money Online