Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Γενική 24ωρη απεργία 13/6/2013



κατεβάστε το κείμενο σε pdf 
 
Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
Γενική 24ωρη απεργία 13/6/2013

Με μια από τις πιο ακραίες μορφές αντιδημοκρατικής, αντιλαϊκής, αντεργατικής και παράνομης πρακτικής η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει οριστικά την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Η τρικομματική κυβέρνηση της υποταγής μετά τις αλυσιδωτές επιθέσεις σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα επιχειρεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να κλείσει οριστικά την ΕΡΤ και να παραδώσει την ενημέρωση στους καναλάρχες.
Από την πρώτη στιγμή της σχετικής ανακοίνωσης εκφράστηκε ένα κύμα αγανάκτησης για τις αποφάσεις αυτές και ταυτόχρονα ξεχείλισε το κύμα συμπαράστασης προς τους 2656 εργαζομένους της ΕΡΤ που απολύονται.
Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με τη μαζική τους συμμετοχή και παρουσία στα επίμαχα κτίρια του οργανισμού που περνάνε τα κυκλώματα, που γίνονται οι ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις.
Η διοίκηση του ΟΤΕ από την άλλη μεριά αποδεχόμενη το ρόλο του χωροφύλακα που της ανέθεσε η κυβέρνηση  υλοποίησε με σχολαστικότητα και «εφευρετικότητα», ότι παράνομα και αντισυνταγματικά της ζητήθηκε για τα κυκλώματα και τις τηλεπικοινωνιακές γραμμές της ΕΡΤ.

                 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η αντίδραση και η αντίσταση σ’ αυτές τις επιλογές είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων.
Ας κάνουμε την υπόθεση της ΕΡΤ αρχή του τέλους των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Όλοι στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 13/6/2013
Όλοι στη συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο στις 10 π.μ.
Ή αυτοί ή εμείς

 

blogger templates | Make Money Online