Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

αναμεταβίβαση από το www.iskra.gr

 

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!


ert-sygkentrosi-apergiaΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Η ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
Aπό νωρίς το πρωί της Πέμπτης(13/6),μεγάλο πλήθος κόσμου συνέρρευσε μαζικά στο Ραδιομέγαρο, δημιουργώντας μια εργατική λαοθάλασσα που έχει πλημμυρίσειτην περιοχή και εκτείνεται από την σταση του μετρό «Νομισματοκοπείο» μέχρι το κτήριο της ΕΡΤ.
To δυναμικό παρόν δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, συνδικάτα, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς. Η μεγαλειώδης απεργιακη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους στην ΕΡΤ και αντίδρασης στην ακολουθούμενη αυταρχική μνημονιακή πολιτική στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης.  
Η κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης, η οποία πλέον στρέφεται ανοιχτά εναντίον της ίδιας  της δημοκρατίας βάζει επιτακτικά και ξεκάθαρα το δίλλημα: Ή με την κυβέρνηση ή με την δημοκρατία. Αυτήν την ώρα, οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να πάρουν αυτό το αγωνιστικό μήνυμα και να το μετατρέψουν σε σπίθα λαϊκής εξέγερσης για να ανοίξει ο δρόμος προοδευτικών εξελίξεων για τη χώρα.
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

17:15 Εικόνες από το ραδιομέγαρο με πανώ στα παράθυρα
17:05 Ομόφωνη απόφαση απο το διασωματειακό των εργαζομένων για συνέχιση της κινητοποίησης. Καλούν για στήριξη.
16:29 Η ΕΡΤ World είναι ξανά στον αέρα. Εκπέμπεται από τον hotbird στις γνωστές ρυθμίσεις
16:23 Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά συνελήφθησαν 3 τεχνικοί οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ασφάλεια. Ομάδα βουλευτών κατευθύνεται στη ΓΑΔΑ.
16:05 Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλει ότι συνέλαβαν ιδιώτη τον οποίον είχε καλέσει για να καλύψει τα γεγονότα. Μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ ενώ θα μεταβεί εκεί αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ.
16:00 Παρόντος και του πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ, σωματεία εργαζομένων συζητούν την πορεία των κινητοποιήσεων
15:38 Σύμφωνα με τον Flash 96, κατευθύνεται εισαγγελέας προς τις εγκαταστάσεις του stokokkino105.5και του 902 επειδή ο σταθμός αναμεταδίδει την ΕΡΤ! 
14:55 Συναυλία προγραμματίζεται για αύριο στις 18:30 με όλα τα μουσικά σχήματα της ΕΡΤ.
14:45 Στο κτίριο της ΕΡΤ έχουν στηθεί ομάδες επικοινωνίας για ΜΜΕ και ξένους δημοσιογράφους (στη φωτογραφία ξένοι ανταποκριτές στο προάυλιο του Ραδιομεγάρου) αλλά λόγω δικτύων είναι δύσκολες οι επικοινωνίες (@ypoptomousi). Στις 16:00 θα γίνει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ.
13:40 Διαβάζονται συνεχώς ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις. Καταχειροκροτήθηκε το μήνυμα της Ένωσης Δημοσιογράφων Τουρκίας. Έχει στηθείιατρείο που καλεί τον κόσμο να το εξοπλίσει με ιατροφαρμακευτικό υλικό.
13:30 Δηλώσεις έκανε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.Αλ.Τσίπρας: «Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει όταν μια χώρα τίθεται υπό κατοχή ή όταν γίνεται πραξικόπημα».
13:06 Με κυβερνητική εντολή η ιδιωτική DIGEA έκοψε το σήμα της τηλεόρασης του 902 που έκανεαναμέταδοση του απεργιακού προγράμματος της ΕΡΤ! 
13:05 Όλη η Μεσογείων είναι μια ατελείωτη πορεία και από τις δύο πλευρές που οδηγούν στο Ραδιομέγαρο. Εκτός λειτουργίας εδώ και λίγη ώρα και η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Πληκτρολογώντας www.ert.gr θα διαπιστώσετε πως το site είναι εκτός λειτουργίας. Ο μοναδικός σταθμός που δεν κάνει απεργιακό πρόγραμμα είναι ο «ΣΚΑΪ 100,3».
12:49 Μεγάλο πλήθος διαδηλωτών στο ραδιομέγαρο
12:49 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Αίτηση ακύρωσης και αναστολής κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος να «παγώσει» η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με βάση την οποία μπήκε το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση.Η συζήτηση της κύριας προσφυγής ορίστηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 27 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ το αίτημα για την προσωρινή διαταγή αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες από τον πρόεδρο του ΣτΕ, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.
Στην προσφυγή γίνεται αναφορά σε σειρά παραβιάσεων συνταγματικών και Ευρωπαϊκών συμβάσεων, αλλά και νομοθετικών κανόνων και την υπογράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.
12:45 Συνεχίζει να συρρέει κατά χιλιάδες ο κόσμος από τους σταθμούς «Νομισματοκοπείο» και «Αγία Παρασκευή». Η Μεσογείων είναι και αυτή ασφυκτικά γεμάτη όπως και το προαύλιο του Ραδιομεγάρου.
12:05 Ο κόσμος συρρέει μαζικά στο ραδιομέγαρο και από τα δύο ρεύματα της Μεσογείων. Γεμάτοι οι δρόμοι από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής μέχρι την ΕΡΤ. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την προσέλευση του κόσμου καθώς δε βρέχει εδώ και αρκετή ώρα στην περιοχή. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία στα στενά του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος και δυσκολέυοντας τους οδηγούς.
11:56 Σύμφωνα με δημοσιεύματα απειλές για τη διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα ΜΜΕ ζητείται με mail που υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται στο mail.
11:40 Τουλάχιστον 5.000 οι συγκεντρωμένοι και αυξάνονται όσο περνάει η ώρα.
11.18 Κλειστή η Μεσογείων από τους συγκεντρωμένους.
11.05 Η Αγία Παρασκευή στέλνει το μήνυμα αντίστασης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Κατάμεστο το προαύλιο του Ραδιομεγάρου με αλληλέγγυους. Το ΠΑΜΕ έχει προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομισματοκοπείο.
10.35 Ήδη έχει αρχίσει να πυκνώνει η συγκέντρωση στο Ραδιoμέγαρο της ΕΡΤ. Πολύς κόσμος καταφθάνει για τη μεγάλη διαδήλωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11. Κανονικά κυκλοφορούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Εμπρός, λοιπόν, όλοι εκεί!

 

blogger templates | Make Money Online