Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πρωτοβουλία Συνταξιούχων: Για την πανυγειονομική κινητοποίηση στις 7 Ιούνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την πανυγειονομική κινητοποίηση στις 7 Ιούνη
5-6-213
Τα τρία χρόνια μνημονίων έχουν οδηγήσει την κοινωνία σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η αύξηση της ανεργίας, οι αυξήσεις στη φορολογίας και τα κάθε λογής χαράτσια, συνοδεύονται από την καταστροφή κάθε κοινωνικής υποδομής όπως είναι η δημόσια υγεία.
Η μνημονιακή κυβέρνηση στερεί βασικούς πόρους προς τον ΕΟΠΠΥ, το ΕΣΥ, και τα νοσοκομεία με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαραίτητες υπηρεσίες προς τον Ελληνικό λαό.
Στέλνει τους γιατρούς σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, ενώ συγχρόνως έχει γίνει πλασιέ της ιδιωτικής υγείας και της ιδιωτικής ασφάλισης.
Οι συνταξιούχοι είναι τα πρώτα θύματα μιας πολιτικής που επιβάλλει την χρηματοδότηση από το πενιχρό εισόδημα μας, της αγοράς των φαρμάτων, των ιατρικών εξετάσεων, τη νοσηλεία στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις να έχουν σοβαρότατο πρόβλημα περίθαλψης.
Η Πρωτοβουλία συνταξιούχων στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και για τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα. Δημόσια Υγεία δεν προσφέρεται με απλήρωτους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς της Δημόσιας Υγείας την Παρασκευή 7 Ιούνη 2013 στις 11.00, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

 

blogger templates | Make Money Online