Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ !!!

ert-louketoΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 11/6 ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!
Με διαδικασίες που προσομοιάζουν απολύτως σεδικτατορικά και ανεξέλεγκτα καθεστώτα, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (βλ. παρακάτω), με την οποία παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει , ερήμην της Βουλής , αυθαίρετα και χωρίς καμμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο ή τη συγχώνευσηοποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου!!!
Με όπλο αυτή τη "χουντικής" έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της,  ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (11/6) ότι η δημόσια Ραδιοτηλεόραση κλείνει και θα πάψει να εκπέμπει πρόγραμμα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ για να υπερασπίσει την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης, ο Σίμος Κεδίκογλου απαξίωσε την ΕΡΤ  χαρακτηρίζοντάς την ωςθύλακα αδιαφάνειας και σπατάλης και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της.
Με το άκουσμα της είδησης για τη "χουντική" Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , οι εργαζόμενοι του ομίλου της ΕΡΤ πραγματοποίησαν μεγάλη Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να θέσουν την ΕΡΤ υπό"εργατικό και κοινωνικό έλεγχο" (βλ.παρακάτω).
Συγκέντρωση αλληλεγγύης ,στην οποία καλούν οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς και συνδικάτα, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (11/6) στις 7 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Μεσογείων 432)!
Νωρίτερα την Τρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης δήλωσε:
«Τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.
»Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης. Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας»
.

 

blogger templates | Make Money Online