Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Καλή Χρονιά


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η Υπουργική απόφαση για την καταβολή των εισφορών της αυτασφάλισης - Δύο ακόμη παρανομίες και τρία ανοιχτά θέματα


Η Υπουργική απόφαση για την καταβολή των εισφορών της αυτασφάλισης
Δύο ακόμη παρανομίες και τρία ανοιχτά θέματα
 Αθήνα 30/12/2013

Η ρύθμιση που «διασφαλίζει» τους σημερινούς όρους συνταξιοδότησης των συναδέλφων που φεύγουν με τα προγράμματα κινήτρων του ΟΤΕ ή και άλλων εταιρειών προέβλεπε και την έκδοση Υπουργικής απόφασης η οποία θα καθόριζε το πώς θα πληρωθούν οι εισφορές και όπως αναφερόταν τις όποιες άλλες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση αυτή η οποία υπεγράφη και πήρε αριθμό Φ.Ε.Κ. 3290 τεύχοςΒ 24/12/2013:
1.      Ο ασφαλιστικός φάκελος του κάθε συναδέλφου που συμμετέχει στο πρόγραμμα και κάνει αίτηση  αυτασφάλισης σε πρώτη φάση δεν εξετάζεται από τα ταμεία αλλά από τον εκάστοτε εργοδότη ο οποίος υπολογίζει την εκτιμώμενη ημερομηνία συνταξιοδότησης και το εκτιμώμενο κόστος αυτασφάλισης για όλα τα ταμεία.
2.      Το κόστος αυτό ο εργοδότης το καταβάλλει στα ταμεία μέσα σε τρεισήμισι μήνες από την αίτηση αυτασφάλισης.
3.      Η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος κρίνεται με βάση το τι ισχύει την ημέρα της αίτησης για αυτασφάλιση.
4.      Το συνταξιοδοτικό δικαίωμα ασκείται μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που αντιστοιχεί στην αυτασφάλιση.
5.      Η εκκαθάριση των οφειλόμενων ποσών γίνεται μετά την έκδοση της απόφασης για σύνταξη. Άν ο εργοδότης έχει δώσει λιγότερα πληρώνει τη διαφορά ενώ αν έχει δώσει περισσότερα αυτά συμψηφίζονται με άλλες οφειλές του προς τα ταμεία. Το ΙΚΑ ενημερώνει τον εργοδότη για την ημερομηνία συνταξιοδότησης του κάθε συναδέλφου.
6.      Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στο περυσινό πρόγραμμα κινήτρων και έχουν κάνει αυτασφάλιση προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση το τι ισχύει σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα αίτηση. Με την κατάθεση της αίτησης στο ΙΚΑ αυτό θα πρέπει να υπολογίσει άμεσα το πότε ο συνάδελφος δικαιούται σύνταξη και με βάση αυτό το σύνολο των οφειλόμενων εισφορών. Το ποσό αυτό οι συνάδελφοι θα πρέπει να το καταβάλλουν στο ΙΚΑ και στα άλλα ταμεία μέχρι τις 31/1/2014.
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας με τίτλο η τροπολογία της συνταξιοδοτικής «διασφάλισης» κατατέθηκε είχαμε θέσει κάποιες πλευρές αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης. Σήμερα η απόφαση του Υπουργού Εργασίας ανοίγει δύο ακόμη παρανομίες. Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι εκχωρεί αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων στους εργοδότες. Η εκτίμηση για το πότε ο κάθε συνάδελφος βγαίνει στη σύνταξη και το κόστος της αυτασφάλισης πρέπει να γίνει από το ΙΚΑ και όχι από την εργοδοσία. Κανείς Υπουργός και ιδιαίτερα ο Υπουργός Εργασίας δεν έχει δικαίωμα να εκχωρεί αυτές τις αρμοδιότητες, αυτές τις υποχρεώσεις των ταμείων σε τρίτους. Η δεύτερη έχει να κάνει με το ότι ενώ η ρύθμιση που ψήφισαν (νόμος 4218/2013 άρθρο τέταρτο) λέει ότι ο εργοδότης θα πρέπει να πληρώσει όλο το ποσό εντός δύο μηνών η Υπουργική απόφαση το αλλάζει και με ένα έντεχνο τρόπο τους δύο μήνες τους κάνει τρεισήμισι.
Πέραν αυτού υπάρχουν θέματα που μένουν ανοιχτά.
Το πρώτο έχει να κάνει με τι θα συμβεί σε περίπτωση λάθους δηλαδή σε περίπτωση που πληρωθεί μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα αυτασφάλισης. Η οριστική απάντηση θα δοθεί αν και όταν προκύψει πρόβλημα. Στην Υπουργική απόφαση υπάρχει από τη μια μεριά η θετική πρόβλεψη που μιλάει για επανυπολογισμό των εισφορών. Υπάρχει όμως και η αναφορά που λέει ότι το δικαίωμα συνταξιοδότησης ασκείται μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος που αντιστοιχεί στην αυτασφάλιση. Το κενό που αφήνει περιθώρια παρερμηνειών έχει να κάνει με το ότι το ΙΚΑ που έχει την ευθύνη δεν αναλαμβάνει από τώρα να υπολογίσει το χρόνο και το κόστος της αυτασφάλισης για τον καθένα και μεταβιβάζει αυτή του την υποχρέωση στον ΟΤΕ.
Τα δύο άλλα θέματα που μένουν ανοιχτά είναι το θέμα των αναπήρων καθώς και το ότι το ΙΚΑ όπως και για όσους αποχωρούν τώρα έτσι και για τους συναδέλφους που έφυγαν πέρυσι αποκλείεται να υπολογίσει το κόστος μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Σε ότι αφορά το θέμα της αναπηρίας το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται και οι συνάδελφοι που θα κριθούν ανάπηροι δεν έχουν ούτε δικαίωμα αυτασφάλισης ούτε δικαίωμα συνταξιοδότησης με αναπηρία.
Κατά τη γνώμη μας οι συνάδελφοι του περυσινού προγράμματος κινήτρων που θα καταθέσουν αίτηση για να μπουν στη σχετική ρύθμιση δεν θα πρέπει να δεσμεύονται για την πληρωμή από την 31/1/2014 αλλά από το πότε θα τους κοινοποιηθεί από το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία το ποσό που χρωστάνε. Αν το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία χρειάζονται μήνες για τους υπολογισμούς δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι. Ευθύνονται αυτοί που διέλυσαν όλες τις υπάρχουσες δομές, που άφησαν νευραλγικές υπηρεσίες χωρίς προσωπικό. Την ίδια ώρα βέβαια με τη λαθροχειρία που αναφέραμε παραπάνω αλλάζουν το χρόνο πληρωμής της εργοδοσίας και τους επιτρέπουν τα οφειλόμενα ποσά να τα καταβάλλουν μέχρι τα μέσα του Απρίλη.

Τέλος σε ότι αφορά την αναπηρία έχουμε τοποθετηθεί με σχετική μας ανακοίνωση και έχουμε πει ότι πρέπει να λήξει η ταλαιπωρία των παλαιών και να μην ξεκινήσει ο ίδιος Γολγοθάς σε όποιον ακόμη συνάδελφο κριθεί ανάπηρος. Η απαγόρευση του δικαιώματος αυτασφάλισης είναι παράλογη έως ρατσιστική όπως παράλογο έως ρατσιστικό είναι και το ότι τους κόβεται το δικαίωμα για σύνταξη αναπηρίας. Εδώ η πολιτεία αντί να βοηθήσει τους ανάπηρους έρχεται και τους τιμωρεί. Στους συναδέλφους αυτούς που είχαν την ατυχία να είναι ανάπηροι θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα να επιλέξουν είτε την αυτασφάλιση είτε τη σύνταξη αναπηρίας και όχι να ζουν την αγωνία, την ανασφάλεια και την τιμωρία που τους έχει επιβληθεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

QRX στους δρόμους και στις πλατείες


SVVV DE SV5218/SVMU/SWZB/SXKF/SVA/SVO/… 29 1215 GMT
 
Σε λίγες μέρες από σήμερα λίγοι θα είναι οι Ραδιοτηλεγραφητές που θα παραμείνουν στον ΟΤΕ. Μετά από μερικές δεκαετίες κοινής πορείας από τις σχολές, τα ΡΕΑ, τα παράκτια κέντρα και όπου αλλού κλήθηκε να δουλέψει ο καθένας από μας οι περισσότεροι αποχωρούν από τον οργανισμό και ανοίγει μια νέα σελίδα στη ζωή τους.
Εύχομαι σε όλους δύναμη, υγεία και ότι καλύτερο επιθυμούν γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.
Τα χρόνια που πέρασαν τόσο οι σημερινοί εν ενεργεία όσο και αυτοί που έχουν ήδη αποχωρήσει έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, έχουν αφήσει τις δικές τους παρακαταθήκες, έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του κλάδου με τις πολύμηνες απεργίες και κατακτήσεις της περιόδου της μεταπολίτευσης, με την απουσία απεργοσπασίας στις γραμμές μας, με τη συνεχή παρουσία σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες του Λαού μας, στους μεγάλους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και στους αγώνες για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τιμήσατε, με εμπιστευθήκατε και με στηρίξατε όλα τα προηγούμενα χρόνια στο σωματείο και στην ομοσπονδία και σήμερα στη ΓΣΕΕ.

QRX

στους δρόμους και στις πλατείες για την ανατροπή των πολιτικών
που κλέβουν τη ζωή μας που κλέβουν τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας

Γιάννης Δούκας
Ραδιοτηλεγραφητής
μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ και του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Νέοι διεκδικητικοί στόχοι -- Προσλήψεις – αποτροπή εντατικοποίησης & outsourcing – Μισθοί θυγατρικών

 
 
Νέοι διεκδικητικοί στόχοι
Προσλήψεις – αποτροπή εντατικοποίησης & outsourcing – Μισθοί θυγατρικών

Την Παρασκευή 20/12/2013 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση της ομοσπονδίας και της ΠΕΤ – ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ με θέμα συζήτησης την κατάργηση του συγκροτήματος των καλωδιακών και τη μεταφορά των συναδέλφων στα τεχνικά τμήματα της Αττικής. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ.
Από τη δική μας πλευρά επαναλάβαμε ότι το νέο οργανωτικό σχήμα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ότι ακόμη και αν οι κινήσεις αυτές ήταν απαραίτητες δεν θα έπρεπε να γίνουν στο συγκεκριμένο χρόνο που η εθελούσια βρίσκεται στην τελική της φάση και η μείωση του προσωπικού εντείνει τα προβλήματα σε όλο τον ΟΤΕ. Παράλληλα τονίσαμε ότι πίσω από τις κινήσεις αυτές και κάτω από το μέγεθος των προβλημάτων που θα παρουσιαστούν, θα έρθει σαν ώριμο φρούτο η «λύση» των εργολάβων που μέρα με τη μέρα θα παίρνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Άλλωστε έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν κάποιοι προϊστάμενοι βασιλικότεροι του βασιλέως, να προτρέχουν και να εκχωρούν στους εργολάβους έργο έξω απ’ αυτό το οποίο έχει συμφωνηθεί ή για το οποίο έχουν οδηγίες. Τέλος ζητήσαμε οι προφορικές διαβεβαιώσεις για το ότι θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και για μη εκχώρηση περαιτέρω έργου στους εργολάβους, να αποτυπωθούν και εγγράφως.
Από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος μας είπε ότι όλο το έργο εμπορικό και τεχνικό το οποίο έχει σχέση με τους συνδρομητές του ΟΤΕ θέλει να πραγματοποιείται από το προσωπικό του ΟΤΕ. Μέσα στο έργο αυτό εντάσσει και την επισκευή των καλωδιακών βλαβών. Επανέλαβε ότι θα πρέπει το έργο και η ευθύνη να μεταφερθεί στα τεχνικά τμήματα και ότι αν παρά τις προθέσεις παραστεί ανάγκη, θα δοθεί έργο και σε εργολάβους όπως γίνεται και μέχρι σήμερα με τις βλάβες των μεγάλων καλωδίων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σήμερα κλείνει ένας κύκλος κινητοποιήσεων για το θέμα των καλωδιακών. Οι κινητοποιήσεις αυτές ανέδειξαν τα προβλήματα που θα φέρουν οι επιχειρούμενες αλλαγές, έφεραν σε δύσκολη θέση τη διοίκηση και ανέδειξαν τις πραγματικές της προθέσεις, που δεν είναι άλλες από τη με κάθε τρόπο μείωση του προσωπικού, ακόμη και σε βάρος της ποιότητας αλλά και του χρόνου  αποκατάστασης των βλαβών.
Το συνδικαλιστικό κίνημα η ΟΜΕ – ΟΤΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία θα πρέπει να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις όποιες προφορικές δεσμεύσεις δόθηκαν γιατί παρά τις δεσμεύσεις η διοίκηση θα επιχειρήσει να δώσει όλο και περισσότερα κομμάτια της δουλειάς μας outsourcing. Παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όλα τα μεγάλα θέματα που είναι ανοιχτά με πρώτο το να μη στοχοποιηθούν όσοι δεν συμμετείχαν στα προγράμματα της εθελούσιας και ιδιαίτερα οι καθαρίστριες. Στην ατζέντα των διεκδικήσεων  πρέπει να μπει η υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές των οποίων οι μισθοί αποτελούν όνειδος για μια εταιρεία σαν τον ΟΤΕ. Θα πρέπει να μπει η αποτροπή της σχεδιαζόμενης εντατικοποίησης, η τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου η εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής & ασφάλειας και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που θα ξεκινήσουν και πρέπει να καταλήξουν με θετικό αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση. Τέλος σήμερα και εν όψει της μεγάλης μείωσης του προσωπικού λόγω εθελούσιας, είναι επιτακτική η ανάγκη για αξιοκρατικές προσλήψεις στον ΟΤΕ και όχι στις δουλεμπορικές θυγατρικές από το γνωστό ρουσφετολογικό τρίγωνο (διοίκηση ΟΤΕ – μνημονιακά κόμματα – εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις).


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της HOL




Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της HOL
Η εργοδοσία, ασύδοτη και αποχαλινωμένη από τη διάλυση του εργατικού δικαίου και την ενθάρρυνση τρόικας – κυβέρνησης,  δείχνει για μια ακόμα φορά τα δόντια της. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκαν οι συνάδελφοί μας στα τηλεφωνικά κέντρα της HOL. Η εταιρεία, μέλος του -  παλιού μας γνώριμου - ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μετέφερε με τη νέα προσφιλή μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου» 460 εργαζόμενους στα call center  σε εξωχώρια (off shore) εταιρεία ονόματι 360 connect.  Πρόκειται προφανώς για δουλεμπορικού τύπου εταιρεία τύπου e-value, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας και  μνημονιακούς μισθούς πείνας. Ταυτόχρονα επιχειρεί να κρατήσει τους εργαζόμενους  μακριά από την επιρροή και  την κάλυψη του ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο της Ιντρακόμ. Προφανής στόχος τους είναι μετά την παρέλευση τριμήνου να μειώσει μισθούς, να απολύσει τους λιγότερο «πρόθυμους» και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της σε μια εποχή μάλιστα που η HOL καταγράφει αύξηση της κερδοφορίας της κατά  7,9%  και αύξηση πελατών κατά 4,2%.
Η νέα αυτή επίθεση στους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες έρχεται να προστεθεί στις  επιδιώξεις των Διοικήσεων VODAFONE και WIND για μεταφορά του τεχνικού προσωπικού σε μια νέα εταιρεία με το λεγόμενου Network Sharing, στις απολύσεις στη Phone marketing και την Teleperformance, στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων στον ΟΤΕ, στις απανωτές «εθελούσιες»  που καταργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Έρχεται ακόμα να προστεθεί στις προσπάθειες του ΟΤΕ να δώσει outsourcing τη φύλαξη των κτηρίων, την καθαριότητα, τα ΗΜ/ΗΠ και εσχάτως τις καλωδιακές βλάβες.

Η επίθεση αυτή αποκαλύπτει  το πραγματικό success story των Σαμαρά – Βενιζέλου, το φτιαγμένο πάνω σε ερείπια, με ανεργία, απολύσεις, χαράτσια, κατασχέσεις, συσσίτια και αυτοκτονίες. Προϊδεάζει για την κορύφωση του δράματος που προετοιμάζεται με την απελευθέρωση των απολύσεων και την πλήρη διάλυση των μισθών και των συντάξεων.

λέμε όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία – όχι στις απολύσεις

η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας    

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ & διοίκησης – Επίδειξη αδιαλλαξίας




Συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ & διοίκησης – Επίδειξη αδιαλλαξίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/12/2013 συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των τεχνικών σωματείων με αντιπροσωπεία της διοίκησης για το θέμα που η ίδια δημιούργησε διαλύοντας τις καλωδιακές βλάβες στην Αττική.
Η συνάντηση έγινε με την ισχυρή και αγωνιστική παρουσία των συναδέλφων τεχνικών στο Ν. Αττικής την οποία χαιρετίζουμε. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 16/12 και Τρίτης 17/12 ήταν μαζική, ιδιαίτερα στις καλωδιακές όπου η συμμετοχή προσέγγισε το 100% και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Δυστυχώς η διοίκηση, αξιοποιώντας την ύπαρξη «πρόθυμων» υπηρεσιακών στελεχών, προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με πιεστικά τηλεφωνήματα σε εργαζόμενους για να εργαστούν το Σαββατοκύριακο, ενώ έστησαν μαϊμού ποσοστό ασφαλείας σε μια κατηργημένη υπηρεσία. Αυτή η πρακτική δυστυχώς συνάντησε την ανοχή της ΔΑΚΕ. Ένα ακόμα μελανό σημείο της διαδικασίας υπήρξε η προσπάθεια υπηρεσιακών στελεχών να παρέμβουν στους πίνακες των μετατιθέμενων με καταφανή ρουσφετολογικό και αναξιοκρατικό τρόπο.
Κατά τα λοιπά οι εκπρόσωποι της διοίκησης έμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις που μέχρι τώρα διατυπώνουν παρ’ όλες τις αιτιολογημένες και τεκμηριωμένες αιτιάσεις της δικής μας πλευράς. Αρνούνται ότι μετά τη διάλυση των τμημάτων καλωδιακών βλαβών και τη διασπορά του προσωπικού τους στα τεχνικά τμήματα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα συντονισμού, έλλειψη προσωπικού και υποδομών. Αρνούνται ότι η συνεπακόλουθη αύξηση του αριθμού των βλαβών θα βλάψει την εικόνα του οργανισμού και θα δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία, παράπονα και φυγή πελατών από τις πολυήμερες καθυστερήσεις στις άρσεις βλαβών. Υπόσχονται – χωρίς να πείθουν κανένα – ότι δεν σκοπεύουν να εκχωρήσουν την άρση των καλωδιακών βλαβών σε εργολάβους. Υπόσχονται ότι θα αναπληρώσουν τους δεκάδες συναδέλφους που αποχωρούν με την «εθελούσια», με κάποιες από τις προσλήψεις που γίνονται μέσω OTEplus, χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται ότι η τεχνογνωσία και η εμπειρία δεκαετιών δεν αναπληρώνονται από μερικές προσλήψεις  κακοπληρωμένων νέων συναδέλφων. Αρνούνται ότι απεργάζονται την ισοπέδωση των ειδικοτήτων και αντιτείνουν ότι το all for all δεν σημαίνει αλλαγή ειδικότητας αλλά επιπλέον κατάρτιση.
Καταληκτικά η διοίκηση αρνήθηκε να παγώσει την διαδικασία που ξεκίνησε. Αρνήθηκε ακόμα και να την αναστείλει για λίγους μήνες με παράλληλη λειτουργία του προγράμματος πιλοτικά σε 2-3 σημεία. Αρνήθηκε τέλος κάτι που σε προηγούμενη συνάντηση είχε αποδεχθεί: Την αποτύπωση σε έγγραφο (συλλογική σύμβαση ή πρακτικό ή μνημόνιο) των δεσμεύσεων που προφορικά δίνει.  
Από δω και πέρα εκτιμούμε ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε συντονισμό με τα πρωτοβάθμια τεχνικά σωματεία ΠΕΤ-ΟΤΕ και ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, οφείλουν αξιοποιώντας την αγωνιστική διαθεσιμότητα των εργαζομένων να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις διευρύνοντας ταυτόχρονα την θεματολογία των διεκδικήσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με αφορμή την ολοκλήρωση της «εθελούσιας» και συνακόλουθα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού,  η διοίκηση θα διεκδικεί να δίνει όλο και περισσότερα κομμάτια της δουλειάς μας outsourcing. Χθες ήταν η φύλαξη και η καθαριότητα. Σήμερα οι καλωδιακές και τα Η/Μ – Η/Π. Ακολουθούν δεκάδες αντικείμενα της δουλειάς μας που αρκετοί εργολάβοι καλοβλέπουν και οργανώνονται. Ακόμα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα να βάλει στην ατζέντα του διεκδικήσεις όπως: ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές των οποίων οι μισθοί αποτελούν όνειδος για μια εταιρεία σαν τον ΟΤΕ. Αποτροπή της σχεδιαζόμενης εντατικοποίησης. Πιστή τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου. Σχολαστική εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής & ασφάλειας. Αξιοκρατικές προσλήψεις στον ΟΤΕ και όχι στις δουλεμπορικές θυγατρικές από το γνωστό ρουσφετολογικό τρίγωνο (διοίκηση ΟΤΕ – μνημονιακά κόμματα – εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις).
Ο αγώνας των καλωδιακών είναι αγώνας όλων μας       

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η διάλυση των καλωδιακών δεν θα περάσει


Η διάλυση των καλωδιακών δεν θα περάσει

Αθήνα 13 Δεκ. 2013

Η απόφαση της διοίκησης να διαλύσει τις Καλωδιακές Βλάβες στην Αττική όπως γράψαμε και στην ανακοίνωσή μας της 12ης Δεκέμβρη 2013, όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε δικαιολογημένα οργή και αγανάκτηση στο σύνολο των εργαζομένων στις καλωδιακές. Ο «ξαφνικός θάνατος» των καλωδιακών δημιούργησε συνειρμούς με το αντίστοιχο φασιστικό μαύρο της κυβέρνησης στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι σοκαρισμένοι από την εργοδοτική αναλγησία, αντέδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά. Έτσι σε χθεσινές συσκέψεις τους στον «Ιππόδρομο» και την «Αλεξάνδρα», αλλά και με την σημερινή  μεγάλη τους συγκέντρωση στου «Δαγκλή» δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν απέναντι σε μια εξωφρενική και άδικη απόφαση που αποδιοργανώνει την οικογενειακή ζωή τους, απαξιώνει τη μέχρι σήμερα συμβολή τους και αφήνει εκτεθειμένη την εταιρεία σε σοβαρούς κινδύνους που θα προκύψουν μετά την πρώτη νεροποντή.
Η αγωνιστική διάθεση που εκφράστηκε από τους εργαζόμενους  στην συνέλευσή τους, ανάγκασε τον εκπρόσωπο της διοίκησης να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να θιγεί κανείς εργαζόμενος χωρίς να πείσει κανένα. Διέψευσε ακόμα τις φήμες ότι η διοίκηση προτίθεται να εκχωρήσει τις καλωδιακές σε εργολάβους, την ίδια στιγμή  που οι πάντες γνωρίζουν ότι δημιουργούνται εργολαβικές εταιρείες από πρώην και νυν υπηρεσιακά στελέχη για να μοιραστούν το έργο των καλωδιακών.   
Η ίδια αγωνιστική διάθεση ανάγκασε αμφιταλαντευόμενα και φιλεργοδοτικά συνδικαλιστικά στελέχη να συμβάλουν έστω και συρόμενοι στην λήψη απόφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Χαιρετίζουμε την αγωνιστική διαθεσιμότητα των εργαζομένων και ζητάμε από τα τεχνικά σωματεία και την ΟΜΕ-ΟΤΕ να ασκήσουν την μέγιστη πίεση στην διοίκηση ώστε να πάρει άμεσα πίσω την απόφαση και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στις καλωδιακές βλάβες να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία της Δευτέρας 16-12-2013 και της Τρίτης 17-12-2013 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δ. Μέγαρο στις 8.00 π.μ. και να παραμείνουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Δεν θα επιτρέψουμε την ισοπέδωση των ειδικοτήτων
Δεν συναινούμε στην εκχώρηση της δουλειάς μας στους εργολάβους
Όλοι στην Απεργία    

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αναδιοργάνωση στις οικονομικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες προμηθειών - Ο εσωτερικός ανταγωνισμός εντός του ομίλου Deutsche Telekom με θύματα τις θέσεις εργασίας συνεχίζεται


 
Αναδιοργάνωση στις οικονομικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες προμηθειών
Ο εσωτερικός ανταγωνισμός εντός του ομίλου Deutsche Telekom
με θύματα τις θέσεις εργασίας συνεχίζεται
Αθήνα 12/12/2013

Στη συνάντηση που είχε η ομοσπονδία με τη διοίκηση την Τετάρτη 11/12/2013 η διοίκηση ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για αναδιοργάνωση της γενικής διεύθυνσης προμηθειών και των υπηρεσιών τιμολόγησης και φορολογίας των οικονομικών υπηρεσιών.

            Επί της ουσίας πρόκειται για τη συγχώνευση των αντίστοιχων υπηρεσιών ΟΤΕ και COSMOTE. Θα υπάρξουν δηλαδή ενοποιημένες οι υπηρεσίες του ΟΤΕ και της COSMOTE. Το σχήμα αυτό θα έχει ενιαίους προϊσταμένους ΟΤΕ COSMOTE. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη με ότι έγινε σε άλλες υπηρεσίες όπου το έργο είναι πλέον ενιαίο και οι συνάδελφοι έχουν υπογράψει συμβάσεις μερικού δανεισμού από ΟΤΕ σε COSMOTE και αντίστροφα. Λέχθηκε ότι η αναδιοργάνωση αυτή δεν θα φέρει μείωση των θέσεων εργασίας. Το κερασάκι στην τούρτα όμως έρχεται από το συνεχιζόμενο εσωτερικό ανταγωνισμό εντός του ομίλου Deutsche Telekom. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι υφίσταται πλέον αυτός ο ιδιότυπος ανταγωνισμός και μέχρι σήμερα έχει μεταφερθεί έργο του λογιστηρίου της COSMOTE στη Μπρατισλάβα και έχει μεταφερθεί στον όμιλο ΟΤΕ έργο της τιμολόγησης της θυγατρικής της DT στην Ολλανδία. Σήμερα απ’ ότι φαίνεται ο όμιλος DT παίζει ένα κεντρικό ρόλο στο θέμα προμήθειες των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών στις χώρες στις οποίες συμμετέχει πράγμα που επηρεάζει το έργο και της δικής μας γενικής διεύθυνσης προμηθειών και επίσης φαίνεται ότι εκτός του λογιστηρίου της COSMOTE οδεύει προς τη Μπρατισλάβα μέρος του έργου των οικονομικών υπηρεσιών του ΟΤΕ.  Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι η μεταφορά έργου από άλλες θυγατρικές δεν φαίνεται να είναι κακό και διασώζει θέσεις εργασίας. Από την άλλη πλευρά όμως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι σε άλλες χώρες χάνουν τη δουλειά τους. Σ’ αυτό τον ιδιότυπο εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών της DT βγαίνουμε κι’ εμείς χαμένοι γιατί και δικό μας έργο μεταφέρεται σε άλλες εταιρείες του ομίλου DT. Επί της ουσίας δηλαδή γίνεται μια αναδιοργάνωση υπηρεσιών του ομίλου της DT όπου η DT μειώνει τις θέσεις εργασίας σε επίπεδο ομίλου και μεταξύ των επιμέρους εταιρειών διεξάγεται ένας αδυσώπητος ανταγωνισμός με θύματα τις θέσεις εργασίας και το εργασιακό κόστος. Πέραν αυτού η διοίκηση για άλλη μια φορά έδειξε ότι η υποχρέωσή της για ενημέρωση ή διαβούλευση με την ομοσπονδία εξαντλείται στην ανακοίνωση των αποφάσεών της λίγες ώρες πριν την εξαγγελία και την εφαρμογή τους.
Τόσο σε ότι αφορά τις διαδικασίες αλλά πολύ περισσότερο σε ότι αφορά την ουσία των επιλογών αυτών θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια φωνή αντίδρασης και  αντίστασης από την ομοσπονδία και να μην καταπίνονται όλα αμάσητα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση και ένας συντονισμός με τους συναδέλφους των άλλων εταιρειών του ομίλου DT οι οποίοι είναι κι' εκείνοι θύματα των κεντρικών επιλογών μείωσης των θέσεων εργασίας.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online