Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τετάρτη 29/1/2014 - Εμμονή για νέο λουκέτο σε εμπορικά καταστήματα




 
Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τετάρτη 29/1/2014
Εμμονή για νέο λουκέτο σε εμπορικά καταστήματα

Την Τετάρτη 29/1/2014 συνεχίστηκε η συζήτηση μεταξύ διοίκησης και ομοσπονδίας για το δίκτυο εμπορικών καταστημάτων. Η συζήτηση δεν τελείωσε και την ερχόμενη εβδομάδα θα οριστεί νέα συνάντηση.
Στη συνάντηση η διοίκηση επανέλαβε ότι κατ’ αυτήν θα πρέπει να συρρικνωθεί το δίκτυο εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ και ζήτησε να γίνουν προτάσεις οι οποίες θα ακουμπάνε στη δική της λογική.
Από δικής μας πλευράς τονίστηκε ότι πριν από δύο χρόνια περίπου όταν έκλεισαν 140 εμπορικά καταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης λέχθηκε ότι αυτό είναι πλέον το δίκτυο καταστημάτων και δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε νέο κλείσιμο. Λέχθηκε επίσης ότι τα καταστήματα που πάνε για κλείσιμο έχουν υπερκαλύψει τους στόχους που τέθηκαν, ότι η επιλογή δεν αντέχει ούτε σε γεωγραφικά κριτήρια αφού είτε κλείνουν νησιά, είτε κλείνουν καταστήματα που αφήνουν τεράστιες περιοχές και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και στη λοιπή Ελλάδα χωρίς κατάστημα ΟΤΕ. Παράλληλα τονίσαμε ότι δεν έχουν δικαίωμα να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο στο προσωπικό των εμπορικών καταστημάτων. Υπάρχει προσωπικό που ξεσπιτώθηκε με το προηγούμενο λουκέτο και κάτι ανάλογο φαίνεται ότι επιδιώκεται εκ νέου. Τέλος το κλείσιμο και άλλων εμπορικών καταστημάτων και μάλιστα χωρίς καμία πειστική απάντηση δημιουργεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον σε όλους τους συναδέλφους των λοιπών εμπορικών καταστημάτων.
Από πλευράς της διοίκησης λέχθηκε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν το αν θα παραμείνει ή θα κλείσει κάποιο κατάστημα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αν μένουν μεγάλες περιοχές χωρίς ΟΤΕ ή με το αν έχουν επιτευχθεί ή όχι οι στόχοι που τέθηκαν. Δεν έχει να κάνει ακόμη και με το ότι πράγματι πριν δύο χρόνια θεωρούσαν την τότε απόφαση σωστή. Κατά τη διοίκηση έχει να κάνει με το ότι  η αγορά συνεχίζει να συρρικνώνεται και κατά συνέπεια η συρρίκνωση αυτή έχει τον αντίκτυπό της και στα καταστήματα, έχει να κάνει με το σύνολο των σημείων εξυπηρέτησης (καταστήματα ΟΤΕ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ).
Σε ότι μας αφορά θεωρούμε ότι η όποια συρρίκνωση του τζίρου των τηλεπικοινωνιών στο σύνολό τους λόγω της κρίσης δεν θα πρέπει να συνεπάγεται και μείωση των εμπορικών καταστημάτων. Η φυγή πελατών του ΟΤΕ προς στους ανταγωνιστές του δεν αντιμετωπίζεται με μείωση των εμπορικών καταστημάτων. Η μείωση των εμπορικών καταστημάτων θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα λόγω της απουσίας του ΟΤΕ από ολόκληρα νησιά και από μεγάλες γεωγραφικά περιοχές ενώ θα μειώσει την όποια προσπάθεια επανάκτησης των συνδρομητών εκείνων που έχουν φύγει προς τους παρόχους. Σε ότι αφορά το σύνολο του δικτύου πωλήσεων έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί και θα το επαναλάβουμε. Η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ πέραν των άλλων δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και σήμανε τη μείωση του δικτύου των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ, τη μείωση των θέσεων εργασίας. Δεν αντιδικούμε ούτε με τους ιδιοκτήτες ούτε με τους εργαζόμενους των καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Δεν είμαστε όμως και διατεθειμένοι να δεχθούμε τη μείωση των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ, τη μείωση των θέσεων εργασίας μας. Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ τα χρόνια της κρίσης τα έχουν πληρώσει με μείωση των θέσεων εργασίας, με εξαναγκασμούς σε παραίτηση, με μείωση μισθών και δικαιωμάτων, με την εντατικοποίηση, με την καταστρατήγηση του ωραρίου τους και με άλλα πολλά. Φτάνει πια.
Συμφωνούμε με τη διοίκηση στο ότι τα στοιχεία δείχνουν μείωση του συνολικού τζίρου των τηλεπικοινωνιών. Η διαφορά μας όμως έγκειται στο ότι ο μεν ΟΤΕ συνεχίζει να έχει κέρδη οι δε εργαζόμενοι συνεχίζουν να έχουν μείωση των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων, μείωση των θέσεων εργασίας τους και μερικοί απ’ αυτούς εν προκειμένω των εμπορικών καταστημάτων απειλούνται με εξοντωτικές μεταθέσεις.

 

blogger templates | Make Money Online