Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση των συνταξιούχων την ΠΕΜΠΤΗ 2/10/ 2014 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.






Ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση των συνταξιούχων
για την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας

Συνειδητά, μεθοδευμένα και με ανάλγητο τρόπο η υποταγμένη κυβέρνηση των μνημονίων οδηγεί την κοινωνική ασφάλιση στην διάλυση της.
Ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις περικόπτονται, οι επικουρικές συντάξεις εξαφανίζονται, παροχές υγείας περιορίζονται και ιδιωτικοποιούνται, τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στην κατάρρευση μετά την ληστεία των αποθεματικών τους. Αυτοί που δώσανε τις εισφορές μας δανεικά και αγύριστα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την «ανάπτυξη» της χώρας, αυτοί που τζογάρανε στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα, αυτοί που «κουρέψανε» το αποκούμπι της ζωής μας, τώρα κάνουν  την ασφάλιση και τη υγεία εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Έχοντας δημιουργήσει το «μηχανισμό» αυτόματης μείωσης των συντάξεων μέσω της ρήτρας βιωσιμότητας και την συνεχή μείωση της συμμετοχής του κράτους στη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, δείχνουν στο βάθος του κοντινού ορίζοντα το «επίτευγμα» των 360 Ευρώ βασικής σύνταξης.
Οι πολιτικές αυτές έχουν οδηγήσει σε:
-Μείωση των συντάξεων πάνω από 30%
-ανείσπρακτες εισφορές 12 δις ευρώ
-απώλεια ασφαλιστικών εισφορών 10,5 δις ευρώ το χρόνο από την μείωση των μισθών
-μείωση εσόδων από ανασφάλιστη εργασία 8,5 δις το χρόνο
-χρέη κράτους προς ασφαλιστικά ταμεία 12 δις
-απώλεια από το PSI 13 δις -Με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας θα είναι αδύνατη η συμπλήρωση προϋποθέσεων πλήρους σύνταξης στα 40 χρόνια εργασίας
-Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα είναι τα θύματα μιας μαζικής εξαθλίωσης, τα μόνιμα υποζύγια της αβάσταχτης υπερφορολόγησης που οδηγεί στην απώλεια ακόμα και του ελάχιστου που μπορεί να επιτύχει  ένας εργαζόμενος μετά από πολυετή εργασία και με πολλές στερήσεις. Τη κατοικία. Ένα τέρας που ονομάζεται ΕΝΦΙΑ απειλεί να την λεηλατήσει!!!!!
Σήμερα ο Ελληνικός λαός ζεί σε ένα κράτος υποτελές με την ζωή του να λεηλατείται από μια ανελέητη οικονομική φρίκη.
Στους συνταξιούχους όπως και στους εργαζόμενους και τους άνεργους, στα θύματα της καταστροφής, τίθενται ένα μεγάλο ερώτημα: Δώσαμε τα χέρια μας και το μυαλό μας για να δημιουργήσουμε τον πλούτο αυτής της χώρας, στηρίξαμε την ελπίδα μας για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας,  αποταμιεύσαμε τον ιδρώτα μας για μια αξιοπρεπή ζωή στα γηρατειά μας.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ;
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;
ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ;
Αυτή η τεραστίων διαστάσεων εξαθλίωση όλων των κατηγοριών των συνταξιούχων, των ανέργων, των  εργαζομένων και των στρωμάτων της νεολαίας, επιβάλλει σήμερα την πιο μαζική, ενωτική, και αποτελεσματική αντίθεση και κινηματική δράση όλων των σωματείων και πρωτοβουλιών του συνταξιουχικού κόσμου. Στη σημερινή συγκυρία δεν πρόκειται απλά για την διοργάνωση κοινωνικών διαμαρτυριών για επιμέρους άδικες ρυθμίσεις, αλλά απεναντίας πρόκειται για την αναγκαιότητα δρομολόγησης ισχυρών και ρωμαλέων κινητοποιήσεων (μαζί με όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα), την ανάπτυξη πρακτικών έμπρακτης ανατροπής των πολιτικών των μνημονίων και των αστικών κομμάτων που πιστά τις υπηρετούν. Να ποια είναι η μεγάλη πρόκληση μπροστά στις οργανώσεις των συνταξιούχων, προκειμένου να υπερασπίσουμε πλέον την ίδια μας τη ζωή, να αποτρέψουμε την ληστεία του μόχθου μιας ολόκληρης επαγγελματικής ζωής, να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή μας επιβίωση.
Επιδίωξη της αγωνιστικής δράσης των σωματείων των συνταξιούχων είναι :
- Να βάλουμε φραγμό στην επιχειρούμενη σήμερα μείωση των κύριων συντάξεων κατά 30%, σε εφαρμογή της αρχής της «αναλογικότητας εισφορών και παροχών».
-Να αποκρούσουμε την απάνθρωπη επίθεση που προδιαγράφει ο μνημονιακός νόμος των Λοβέρδου – Κουτρουμάνη για την κατακόρυφη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ από την αρχή του 2015.
-Πλήρη αποκατάσταση όλων των συντάξεων στα επίπεδα του 2010, με την άμεση κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων που έχουν επιφέρει αυτές τις μειώσεις.
-Κοινωνικοποίηση και δήμευση της πρόσθετης κερδοφορίας που αποκόμισε το επιχειρηματικό κεφάλαιο τα τελευταία πέντε χρόνια των 60 δισεκατ. ευρώ και την χρησιμοποίηση αυτών των πόρων για την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και παιδείας, των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
-Επαρκή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από την τριμερή χρηματοδότηση και την ανεύρεση νέων πόρων.
Οι συνταξιούχοι δεν διαμαρτύρονται και δεν αγωνίζονται μόνο για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Αγωνίζονται για την σωτηρία και την ανόρθωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ώστε να υπάρχει αξιοπρεπής διαβίωση και ικανοποιητική νοσηλευτική και φαρμακευτική περίθαλψη.
Οι συνταξιούχοι αγωνίζονται για μια πολιτική που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και όχι τα υπερκέρδη του κεφάλαιου ντόπιου και ξένου.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 10.30

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
                                                                                                                                   

                                                                                                                                         ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014

                                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
                         

 

blogger templates | Make Money Online