Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣΕ Wind κατά της «Λευκής Νύχτας» στο Μαρούσι το Σάββατο 10/10

ΠΑΣΕ Wind κατά της «Λευκής Νύχτας» στο Μαρούσι το Σάββατο 10/10

Με υπόμνημά της προς τη διοίκηση της εταιρείας, η ΠΑΣΕ Wind ζητεί να μην ανοίξουν τα καταστήματα στο Μαρούσι, με αφορμή τη «Λευκή Νύχτα», που διοργανώνουν ο εμπορικός σύλλογος της πόλης και η δημοτική Αρχή Πατούλη. Το Σωματείο μας όμως θα σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους πολιτικές και μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν την συλλογική μας σύμβαση και καταστρατηγούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, σημειώνει.
Υπενθυμίζεται πως κατά της συγκεκριμένης «δράσης», συνολικά, έχει ταχθεί και η ΟΙΥΕ, χαρακτηρίζοντάς τες ως νέα μάστιγα, που καταπατά τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, που εφαρμόζεται κάθε φορά με αστείες δικαιολογίες και που κάθε φορά «πατά» πάνω στη δουλειά μέχρι εξαντλήσεως και τελικής πτώσεως των εργαζομένων, που τελικά... δεν πληρώνονται.
Στάση εργασίας, γενική συνέλευση της ΠΑΣΕ Wind
Στο μεταξύ, στάση εργασίας (15.00-18.00) και γενική συνέλευση πραγματοποιεί το Σωματείο την Τρίτη 13/10, στο εστιατόρια της λεωφ. Αθηνών. Θέμα η ΣΣΕ που καταστρατηγείται και οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος, «στην τελευταία συνάντηση στις 10/9, η διοίκηση της Wind επέμεινε στον αποχαρακτηρισμό επιδομάτων και στη μείωση των μισθολογικών κλιμακίων καθώς και στην εφαρμογή μειώσεων στους νεοπροσλαμβανόμενους, χωρίς καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας από απολύσεις και εργολαβίες, ώστε να υπογράψει συλλογική σύμβαση, μη σεβόμενη την βούληση των εργαζομένων που εκφράστηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίοι στάθηκαν ενάντια σε μειώσεις και υπέρ της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών και της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Άλλωστε κλείνουμε έναν χρόνο κατά τον οποίο ένα μεγάλο μέρος του μισθού μας αποτελεί οικειοθελής παροχή.
»Η διοίκηση επιθυμεί μέσων των μειώσεων των μισθολογικών κλιμακίων και τον αποχαρακτηρισμό των επιδομάτων να προχωρήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που έχουμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια, αφού ένα μεγάλο μέρος του μισθού μας είναι πλέον οικειοθελής παροχή και δεν κατοχυρώνεται, όπως είχε γίνει με τις διατακτικές σίτισης & αντίστοιχα με το ρεπό στο ΤCN πριν από ένα χρόνο. Ενώ λοιπόν διατείνεται σε φιέστες και συναντήσεις ότι η εταιρία πηγαίνει καλά, συνεχίζει τις απολύσεις, τις εργολαβίες και την εντατικοποίηση».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΠΑΣΕ Wind
για τη «Λευκές Νύχτες» του Αμαρουσίου
Ενημερωθήκαμε ότι το Σάββατο στις 10 Οκτωβρίου τα εμπορικά καταστήματα στο Μαρούσι θα επεκτείνουν το ωράριο τους από τις 7μμ έως και μετά τα μεσάνυχτα.
Μετά την καταστρατήγηση της Κυριακάτικης Αργίας, ένα από τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, που διεκδικήθηκε και κατακτήθηκε τελικά με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες, ήρθαν και οι «Λευκές Νύχτες», η ολοήμερη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, δηλαδή η διάλυση κάθε οικογενειακού και ατομικού προγραμματισμού των εργαζομένων, ξεχαρβαλώνοντας γενικά την έννοια του χρόνου εργασίας και των ωραρίων, απειλώντας να μετατρέψει όλους τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, χωρίς ανάπαυση, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εργοδότη, στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας».
Το Σωματείο μας όμως θα σταθεί εμπόδιο σε τέτοιου είδους πολιτικές και μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν την συλλογική μας σύμβαση και καταστρατηγούν στοιχειώδη δικαιώματα.
Απαιτούμε από τη διοίκηση της Wind να μην προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων (ιδιόκτητο & franchise) στο Μαρούσι το Σάββατο 10/10 πέρα του κανονικού ωραρίου.
Απαιτούμε να μην ακολουθεί πολιτικές που καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα, όπως αυτές εφαρμόζονται μεταξύ άλλων με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, με την απελευθέρωση των ωραρίων και με καταναλωτικές-εργοδοτικές «φιέστες» όπως είναι οι «Λευκές Νύχτες».
Αναμένουμε τη γραπτή σας απάντηση σχετικά με τα ανωτέρω.
ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ιδιόκτητο & franchise)
ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10
ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

 

blogger templates | Make Money Online