Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η μεγαλύτερη απεργία απέναντι στα πιο σκληρά μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης

Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης
για τη 48ώρη απεργία στις 28-29 Ιουνίου
Στις 28 και 29 Ιούνη όλη η χώρα νεκρώνει από τη 48ωρη Γενική Απεργία των συνδικάτων.
Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην παραγωγή, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες απεργούμε και διεκδικούμε. Οι εργαζόμενοι από την πιο μικρή επιχείρηση ως την πιο μεγάλη, οργανώνονται και συμμετέχουν με αγωνιστικό πάθος και διεκδικητική ορμή, στην πιο μεγάλη γενική απεργία που πραγματοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες.
Αυτή η απεργία μας αφορά όλους. Είναι μια απεργία – σεισμός.
Είναι μια απεργία που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο.
Είναι μια απεργία που θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δημόσιες επιχειρήσεις και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.
Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη.
Όλοι μας: εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση, σε συνειδητό αγωνιστικό διεκδικητικό αγώνα με πολιτικά χαρακτηριστικά και δίνουμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων δεκαετιών, με στόχο την τελική νίκη.
Η ηττοπάθεια, ο φόβος και ο πανικός είναι τώρα στην πλευρά της Κυβέρνησης και όλων όσων ονειρεύονται μια κοινωνία ακραίων ταξικών ανισοτήτων με φτώχεια και περιθωριοποίηση.
Το εγχώριο θατσερικό μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κοινωνικής εξαθλίωσης που γυρίζει το κοινωνικό ρολόι έναν αιώνα πίσω, ΔΕΝ μπορεί να περάσει και ΔΕΝ θα περάσει. Οι ανασχηματισμοί, οι ενδοκομματικές διευθετήσεις και τακτοποιήσεις, οι ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες και όλα τα σενάρια που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, ώστε να περάσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν αποπροσανατολίζουν πια κανέναν.
Το κύμα της κοινωνικής αγανάκτησης φουσκώνει και συμπαρασύρει στο πέρασμά του, το σύνολο των αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης, της Τρόικας και των δανειστών.
Η συνάντηση του Εργατικού Κινήματος και του απεργιακού μετώπου με το κίνημα στις πλατείες προσθέτει νέα ποιοτικά στοιχεία σε αυτό τον αγώνα λειτουργεί σαν επιταχυντής μεγάλων κοινωνικών ανακατατάξεων και διεργασιών.
Στις 28 και 29 Ιούνη, μιλούν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Ρίχνουν στα σκουπίδια το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που η κυβέρνηση με τη συμφωνία της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ προωθεί με συνοπτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες, και διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για μια άλλη, προοδευτική πορεία του τόπου, σε όφε-λος του λαού και των εργαζομένων.
Η εργατική τάξη, αφήνει πίσω της, τις πλειοψηφίες όσων συνδικάτων ακόμα επιμένουν να μένουν στην ακινησία και να πατούν φρένο, ενώ σε 5 μέρες εκποιείται και ιδιωτικοποιείται το σύνολο των δημοσίων επιχειρήσεων της χώρας. Ξεπερνά όσους ακόμη επιμένουν πεισματικά να κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

Αθήνα:
Τρίτη 28/6 προσυγκέντρωση στο Μουσείο 10:30 π. μ. -πορεία στο Σύνταγμα
Τετάρτη 29/6 από το πρωί στην περικύκλωση της Βουλής, (Όθωνος και Αμαλίας)

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Αθήνα 23/6/2011
Η Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης σε μορφή word

 

blogger templates | Make Money Online