Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 11 Ιουλίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 11 Ιουλίου 2011

Τη Δευτέρα 11/7/2011 συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων με τη διοίκηση προκειμένου η τελευταία να μας ενημερώσει για την αναδιοργάνωση.
Το θέμα των καταστημάτων το αφήνουμε τελευταίο. Αυτό το οποίο φαίνεται να κυριαρχεί στο οργανωτικό εμπορικό εγχείρημα είναι η προσπάθεια ενοποίησης σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων των λειτουργικών μονάδων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (Marketing, πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών και εμπορική πολιτική). Τα πληροφοριακά κέντρα 11831 της COSMOTE και 11888 του ΟΤΕ θα ενοποιηθούν. Το νέο οργανωτικό σχήμα θα έχει ενοποιημένες όπου είναι δυνατό γενικές διευθύνσεις και στα παρακάτω επίπεδα θα λειτουργούν οι υπηρεσίες και των δύο εταιρειών (ΟΤΕ COSMOTE). Σε ότι αφορά τη γενική διεύθυνση τεχνολογιών πληροφορικής γίνεται αντίστοιχη προσπάθεια ενοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων ΟΤΕ και COSMOTE και με προοπτική μετά από μερικά χρόνια την ενοποίηση με τα αντίστοιχα της Deutsche Telekom. Σε ότι αφορά την αναδιοργάνωση της γενικής διεύθυνσης τεχνολογίας και λειτουργιών αυτή θα γίνει σε δύο φάσεις με την πρώτη να ξεκινάει άμεσα και τη δεύτερη προς το τέλος του χρόνου. Η πρώτη αφορά τις κεντρικές υπηρεσίες και τις τηλ. Περιφέρειες με έμφαση τις κεντρικές υπηρεσίες στην έδρα της περιφέρειας. Στην πρώτη φάση πάνε για κατάργηση δύο από τις έντεκα υπάρχουσες διευθύνσεις. Η δεύτερη φάση αφορά την αναδιοργάνωση δομής και λειτουργιών τηλ. Διαμερισμάτων και της τηλ. Περιφέρειας Αττικής.
Σε ότι αφορά τα εμπορικά καταστήματα μας ενημέρωσαν ότι η διοίκηση έχει σκοπό να κλείσει 79 καταστήματα και 61 σημεία εξυπηρέτησης. Τυχόν υλοποίηση της θέσης αυτής σημαίνει ότι από τα καταστήματα και τα σημεία εξυπηρέτησης που κλείνουν θα περισσέψουν 317 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση απ’ αυτούς οι 128 μπορούν να καλύψουν ανάγκες στα 125 καταστήματα που θα παραμείνουν. Ταυτόχρονα όμως στα καταστήματα που παραμένουν υπάρχουν και 189 συνάδελφοι που κατ’ αυτούς για διάφορους λόγους περισσεύουν. Έτσι φαίνεται ότι είναι υπό μετάθεση (κοντά ή μακρυά) 436 συνάδελφοι (317 που περισσεύουν από εκεί που κλείνουν και 119 από τα καταστήματα που παραμένουν). Όπως είπαμε 128 συναδέλφους σκοπεύουν να τους εντάξουν στα καταστήματα που θα παραμείνουν και αυτοί που παραμένουν προς εξεύρεση άλλου έργου είναι 308. Μας ενημέρωσαν ότι 89 απ’ αυτούς έχουν το αμετάθετο και ότι τους 219 που μένουν σκοπεύουν να τους αξιολογήσουν και να τους εκπαιδεύσουν ώστε να μπορούν να προσφέρουν άλλο έργο (κατά βάση έργο call center σε όλες τις υπηρεσίες εκτός του 11888 που δρομολογήθηκε στην e value). Κάπου εκεί τελείωσε η συζήτηση γιατί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνάδελφος Π. Κούτρας μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΕ συνάδελφο Δ. Φούκα αποχώρησαν. Η αποχώρηση του προέδρου διέκοψε την όποια συνέχεια της συζήτησης.
Η αποχώρηση των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος από διάφορες συζητήσεις ή διαλόγους δεν είναι κάτι καινούριο. Αντίθετα έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές γιατί έτσι έκριναν ότι συνέφερε κατά περίσταση όλοι όσοι στο παρελθόν έχουν αποχωρήσει από τέτοιες διαδικασίες. Αυτή όμως είναι μία πράξη η οποία θα πρέπει να υπηρετεί κατ’ αρχήν την ομοσπονδία και όχι το κοντόφθαλμο μικροπαραταξιακό όφελος της κάθε παράταξης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει τουλάχιστον να γίνεται μια κάποια συζήτηση σε κάποιο όργανο. Το όλο σκηνικό ήταν στημένο και προσχεδιασμένο για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Όλοι γνωρίζαμε τι περίπου θα ακούσουμε. Η όποια παράταξη, το όποιο μέλος της αντιπροσωπείας και πολύ περισσότερο ο πρόεδρος έπρεπε την όποια σκέψη να τη βάλει στα όργανα και όχι να φέρει όλους τους άλλους προ τετελεσμένου γεγονότος την ώρα που γινόταν η ενημέρωση από τη διοίκηση. Στη χειρότερη περίπτωση αν η ιδέα του ήρθε εκείνη τη στιγμή μέσα στη συνάντηση όφειλε να κάνει μια προσπάθεια συνεννόησης με τους υπόλοιπους. Μπορεί όλοι μαζί να αποφασίζαμε να αποχωρήσουμε. Αυτό θα ήταν διαφορετικό.  Αυτό που έγινε δείχνει ότι έχουμε σοβαρές εσωτερικές αδυναμίες, δείχνει άσχημη εικόνα προς τα έξω, δείχνει αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας, βλάπτει το κύρος και την αξιοπιστία της ομοσπονδίας και δείχνει ότι η ηγεσία της ομοσπονδίας είναι κατώτερη των περιστάσεων και η ευθύνη βέβαια βαραίνει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, την παράταξή του και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Συνάδελφοι τα πράγματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ σοβαρά και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα αντιμετωπίζει επιφανειακά και ανεύθυνα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε την κυβέρνηση, τη διοίκηση, τη Deutsche Telekom και για να μη ξεχνιόμαστε και την τρόικα χωρίς άσφαιρες κινήσεις εντυπωσιασμού που μπορεί να αποβούν και επιζήμιες.
Έχουμε ξαναπεί ότι η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με συνταγές που έρχονται από το παρελθόν. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με τον αγώνα και το συντονισμό όλων όσων πλήττονται σε όλα τα επίπεδα. Με τον αγώνα όλης της κοινωνίας ενάντια στην κυβέρνηση και στην τρόικα, με τον αγώνα όλου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για όλα τα εργασιακά, μισθολογικά και  ασφαλιστικά ζητήματα, με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε όλοι μας και τέλος με τη συσπείρωση και τον αγώνα όλων στον ΟΤΕ ενάντια στις επιλογές της διοίκησης.

Αγώνας διαρκείας για
τη δουλειά μας, τους μισθούς μας,
τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας
να φύγει η κυβέρνηση της οικονομικής κατοχής
να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα να φύγει η Deutsche Telekom από τον ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online