Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ενημερωτικό Σημείωμα 29 Φλεβάρη 2012







Στο σφαγείο οι συλλογικές συμβάσεις ο κατώτατος μισθός και η μονιμότητα

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος και με μια μονοκονδυλιά μπαίνουν στο σφαγείο ο κατώτατος μισθός, οι συλλογικές συμβάσεις και καταργείται η μονιμότητα σε όλες τις ΔΕΚΟ, τις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες. Τι λέει η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου:
  1. Ο κατώτατος μισθός που ίσχυε μέχρι σήμερα μειώνεται κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Η κυβέρνηση λοιπόν προς δόξα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων έρχεται και καταργεί αυτό που συμφώνησαν οι κοινωνικοί εταίροι. Η απόφαση αυτή διογκώνει τα οικονομικά προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και δημιουργεί και πρόσθετα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα λόγω της ανάλογης μείωσης που θα υποστούν οι ασφαλιστικές εισφορές.
  2. Καμία συλλογική σύμβαση δεν θα μετατρέπεται πλέον σε αορίστου χρόνου. Μέγιστη ισχύς μίας σύμβασης θα είναι τα τρία χρόνια.
  3. Συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν πάνω από δύο χρόνια λήγουν στις 14/2/2013.
  4. Συλλογικές συμβάσεις που είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα για διάστημα μικρότερο των δύο ετών λήγουν με τη συμπλήρωση τριετίας από την έναρξή τους ή αν καταγγελθούν. Με βάση αυτό η σύμβαση του ΟΤΕ λήγει υποχρεωτικά με τη συμπλήρωση τριετίας και στην περίπτωση καταγγελίας.  Η δυνατότητα καταγγελίας υπάρχει ένα χρόνο μετά την υπογραφή και οποτεδήποτε (δηλαδή και νωρίτερα) αν μεταβληθούν σημαντικά οι συνθήκες που επικρατούσαν το χρόνο της υπογραφής.
  5. Ένα από τα σκληρότερα και χειρότερα μέτρα είναι η κατάργηση της μετενέργειας. Μέχρι σήμερα οι όροι μιας συλλογικής σύμβασης που έληγε ακολουθούσαν τον εργαζόμενο σε όλο τον εργασιακό του βίο. Αυτό πλέον καταργείται και τρεις μήνες μετά τη λήξη ή την καταγγελία μιας σύμβασης – και σε περίπτωση που δεν υπογραφεί νέα – τα μόνα πράγματα που μένουν σε ισχύ είναι ο βασικός μισθός και τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδυνότητας. Ότι δηλαδή έξω απ’ αυτά έχει κερδηθεί διαγράφεται και μπαίνει ξανά για διαπραγμάτευση από μηδενική βάση,
  6. Από 14/2/2012 παγώνουν όλες οι ωριμάνσεις δηλαδή οι αυξήσεις λόγω αλλαγής κλιμακίου ή λόγω αλλαγής στην κλίμακα του χρονοεπιδόματος.
  7. Καταργείται η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Για να γίνει προσφυγή στον ΟΜΕΔ πλέον απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του εργοδότη και
  8. Καταργείται η μονιμότητα σε όλες τις επιχειρήσεις που ίσχυσε μέχρι σήμερα.

Η απόφαση αυτή του κατοχικού Υπουργικού Συμβουλίου εκτός από την κατεδάφιση του ισχύοντος εργατικού δικαίου και την οικονομική καταστροφή που φέρνει σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους έχει και μια άλλη οπτική. Την οπτική που λέει ότι στοχεύει στη στρατηγική ήττα και στην αποδυνάμωση έως εξαφάνιση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η κατάργηση του κατώτατου μισθού με την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις. Σήμερα καταργείται η δυνατότητα της ΓΣΕΕ να υπογράφει για τον κατώτατο μισθό. Η αφαίρεση αυτή ναρκοθετεί τα θεμέλια της Συνομοσπονδίας. Και δεν μιλάμε για τον Παναγόπουλο και την παρέα του. ΓΣΕΕ είμαστε όλοι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα παρακάτω επίπεδα των κλαδικών, των ομοιοεπαγγελματικών και των επιχειρησιακών συμβάσεων. Υπάρχουν όροι συλλογικών συμβάσεων όπως οι ωριμάνσεις που τις καταργεί σήμερα.  Ότι έχει υπογραφεί από οποιαδήποτε ομοσπονδία, από οποιοδήποτε συνδικάτο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα καταργείται, η διαπραγμάτευση ξεκινάει από μηδενική βάση και από κοντά υπάρχει και η ατομική σύμβαση. Τέλος υπάρχει η άρση της μονιμότητας η οποία θα σπείρει το φόβο, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Όλο αυτό το πλέγμα διαμορφώνει πλέον νέες εργασιακές συνθήκες οι οποίες με τη σειρά τους θα διαμορφώσουν και νέες εργασιακές και συνδικαλιστικές συνειδήσεις. Αν δεν δούμε σοβαρά τις νέες αυτές συνθήκες και αν δεν καταφέρουμε να παρέμβουμε στη διαμόρφωση αυτής της νέας συνείδησης τότε το παιχνίδι για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα φτάνει στο τέλος του. Αυτές οι πολιτικές δεν τροποποιούνται. Αυτές οι πολιτικές ανατρέπονται.
Όλοι στους δρόμους
Να τους ανατρέψουμε




Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τετάρτη 29 Φλεβάρη μέρα πανευρωπαϊκής δράσης

Τετάρτη 29 Φλεβάρη μέρα πανευρωπαϊκής δράσης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ως «δούρειος ίππος» των τοκογλύφων δανειστών, της τρόικας και του κεφαλαίου, λειτουργεί η υποτακτική συγκυβέρνηση και μαζί με τους μνημονιακούς πολιτικούς βαστάζους και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν ξεδιάντροπα για τα επαναλαμβανόμενα «πακέτα σωτηρίας», που κάθε φορά έχουν όλο και πιο ενισχυμένη τη θανατηφόρα δόση που καταστρέφει τους εργαζόμενους, την κοινωνία και την οικονομία.
Οι δανειακές συμβάσεις και τα «μνημόνια σωτηρίας» καταστρέφουν τις εργασιακές, κοινωνικές, λαϊκές κατακτήσεις, εξαφανίζοντας ακόμη κάθε έννοια του συλλογικού και κοινωνικού, καταπατώντας δημοκρατικές, συνδικαλιστικές και ατομικές ελευθερίες.
Θέλουν να κερδίσουν χρόνο για τους δανειστές για να ολοκληρώσουν το θανατηφόρο πείραμα των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζουν σήμερα στην Ελλάδα για να το επεκτείνουν σε όλη την Ευρώπη. Η χρεοκοπία είναι στο επόμενο σκηνικό.
Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη, όλο και πιο πυκνά νιώθουν τον αέρα της καταστροφής να τους πλησιάζει, ότι το πλιάτσικο του κεφαλαίου δε θα περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα και πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγώνες μας, πυκνώνουν και οι δικοί τους αγώνες. Πιέζουν τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων να εγκαταλείψει τη συναίνεση και να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων στις πολιτικές που μας γυρίζουν σε εργασιακό μεσαίωνα.
Επιβάλλεται να κάνουμε γοργά βήματα ενίσχυσης, κλιμάκωσης και συντονισμού των αγώνων με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Ευρώπης. Ιδιαίτερα δε με αυτά των χωρών του «νότου» που γνωρίζουν σιγά-σιγά την ανάσα των καταστροφικών μέτρων λιτότητας.
Να ξεπεραστούν καθυστερήσεις και αναστολές και να απλωθεί ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης των εργαζομένων όλης της Ευρώπης ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας που γκρεμίζουν συθέμελα το εργασιακό και κοινωνικό μοντέλο που γνωρίζαμε.
Η ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο, αλλά να ενταχθεί στην οικοδόμηση ενός σχεδιασμού με συνέχεια και κλιμάκωση.

Καλούμε στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης με συμμετοχή:
Στην τρίωρη πανελλαδική πανεργατική στάση εργασίας 12:00 - 15:00
Στο διάβημα διαμαρτυρίας στις 13:30 στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 2)
Στη συγκέντρωση την Τετάρτη 29/02, 18:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Όθωνος & Αμαλίας)

Ή εμείς ή αυτοί!
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
24-2-2012
Η Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ανεπίσημα Αποτελέσματα απο τις εκλογές στην ΠΕΤΟΤΕ



2009
2012
2009
2012
2009
2012
2009
2012

Εκλογές        ΠΕΤ-ΟΤΕ 2012
Ψήφοι
%
Έδρες ΔΣ
Έδρες OME
1
ΔΑΚΕ
2164
1974
43,7
43,87
15
15
30
27
2
ΠΑΣΚΕ
1478
1010
29,9
22,44
11
8
20
14
3
ΕΣΚ
345
446
7
9,91
2
4
4
6
4
ΑΣΕ
349
437
7
9,71
3
3
5
6
5
Ακομμάτιστοι
617
371
12,5
8,24
4
3
8
5
6
Ενωτικό Μέτωπο Ανατροπής

262

5,82

2

4


ΣΥΝΟΛΟ
4953
4500
100
100
35
35
67
62

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ενημερωτικό Σημείωμα 22 Φεβρουαρίου 2012




Νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές υγείας και παιδείας

του Γιάννη Δούκα
μέλους της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Αθήνα 22/2/2012

Η κατοχική κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική πρακτική συνεχίζει να καταθέτει το ένα μετά το άλλο και με διαδικασίες κατεπείγοντος νομοσχέδια που αλλάζουν άρδην τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών. Σε προηγούμενα άρθρα μας έχουμε αναφερθεί στην κατεδάφιση του ισχύοντος εργατικού δικαίου, στις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις και στις εργασιακές σχέσεις (στον καιάδα μισθοί, συμβάσεις, συντάξεις, δικαιώματα 13/2/2012) και στην κατεδάφιση του οικοδομήματος της επικουρικής ασφάλισης  (κατακρεουργούν τις επικουρικές συντάξεις 21/2/2012).
Η συνέχεια είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου που μειώνει εκ νέου τις συντάξεις κύριες και επικουρικές. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται περικοπές στις παροχές κοινωνικών επιδομάτων καθώς και στις επιχορηγήσεις για την Υγεία και την Παιδεία. Πριν αναφερθούμε στο νομοσχέδιο θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε τις  μειώσεις που επιβλήθηκαν στις συντάξεις τα τελευταία δύο χρόνια. Κάθε φορά βέβαια ήταν οι «τελευταίες».
Η πρώτη ήταν η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος κανονικής άδειας. Για ηλικίες κάτω των 60 καταργήθηκαν τελείως και για άνω των 60 έγιναν μικρά επιδόματα ύψους 400 € για τα Χριστούγεννα και 200 € για το Πάσχα και το επίδομα άδειας.
Η δεύτερη ήταν η θεσμοθέτηση ειδικής εισφοράς για συντάξεις που υπερέβαιναν τα 1.400 €. Η ειδική εισφορά αυτή ήταν ύψους 3% για συντάξεις άνω των 1.400 € και ανέβαινε κατά μία ποσοστιαία μονάδα για κάθε 300 € μεγαλύτερη σύνταξη. Δηλαδή άνω των 1.700 € εισφορά 4% κ.ο.κ. μέχρι 10% για συντάξεις άνω των 3.500 € (δεν υπάρχουν τέτοιες γιατί ορίστηκε ανώτερη σύνταξη τα 2774 €).
Με το μεσοπρόθεσμο το καλοκαίρι του 2011 η ειδική εισφορά αυξήθηκε για τις συντάξεις άνω των 1.700 €. Για τις συντάξεις από 1.701 έως 2.000 η εισφορά έγινε 6%, από 2.001 έως 2.300 7%, από 2.301 έως 2.600 9% και από 2.601 έως 2.900 € 10%. Ο ίδιος νόμος είχε άλλες δύο περικοπές. Η πρώτη αφορούσε όσους είναι κάτω των 60 ετών. Στους συνταξιούχους αυτούς που μετά τις παραπάνω περικοπές η σύνταξή τους υπερβαίνει τα 1.700 € γίνεται άλλη μια μείωση ύψους 6% και σ’ αυτούς που υπερβαίνει τα 2.300 € η μείωση είναι 8%. Η δεύτερη περικοπή του μεσοπρόθεσμου αφορούσε τις επικουρικές συντάξεις. Για τις επικουρικές που ξεπερνούν τα 300 € θεσπίστηκε ειδική εισφορά ύψους 3%. Η εισφορά αυτή αυξάνεται μία ποσοστιαία μονάδα για κάθε 50 επιπλέον € σύνταξης. Δηλαδή άνω των 350 4%, άνω των 400 5% κ.ο.κ.
Η τελευταία παρέμβαση (πριν τη σημερινή) έγινε το περασμένο Φθινόπωρο όπου οι κύριες συντάξεις που μετά τις παραπάνω περικοπές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 1.200 € υπόκεινται σε νέα εισφορά 20% για το ποσό που υπερβαίνει τα 1.200 € και για όσους είναι κάτω των 55 ετών η εισφορά είναι 40% για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 €. Ο ίδιος νόμος θέσπισε νέα εισφορά 15% στις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το ΤΑΥΤΕΚΩ (ταμείο αρωγής).

Η συνέχεια με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο:
1.      Όλες οι κύριες συντάξεις που μετά τα παραπάνω κατάφεραν να υπερβούν τα 1.300 € υπόκεινται σε νέα εισφορά ύψους 12% για το ποσό άνω των 1.300 €.
2.      Οι επικουρικές συντάξεις μέχρι 250 € μειώνονται κατά 10%, όσες είναι από 250 έως 300 μειώνονται κατά 15% και όσες υπερβαίνουν τα 300 κατά 20%. Υπάρχει πρόβλεψη ότι όσες είναι από 200 έως 250 δεν θα κατεβούν κάτω από τα 200 € όσες είναι από 250, έως 300 από τα 225 και όσες είναι πάνω από 300 τα 255 €.
3.      Οι περικοπές στις συντάξεις συνοδεύονται και από ανάλογες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού προς τα ταμεία. Έτσι προβλέπεται η μείωση της κρατικής επιχορήγησης του ΙΚΑ για τις συντάξεις του πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ κατά 15 εκατομμύρια 400 χιλιάδες € και κατά 21 εκατομμύρια 300 χιλιάδες € για τις συντάξεις του πρώην ΟΑΠ ΔΕΗ.
4.      Στον πολυδιαφημισμένο και νεοσύστατο Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα με τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 500 εκατομμύρια €.
5.      Μειώνουν τις επιχορηγήσεις για λοιπές δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης κατά 251 εκατομμύρια €.
6.      Υπάρχουν πολλές ακόμη περικοπές στις επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού από τις οποίες επιλέγουμε να αναφερθούμε μόνο στη μείωση των ποσών που προβλέπονται για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ κατά 50 εκατομμύρια €, για τα επιδόματα πολυτέκνων κατά 43 εκατομμύρια €, για αμοιβές αναπληρωτών εκπαιδευτικών 24 εκατομμύρια €.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά περπατάει τον ίδιο δρόμο των περικοπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι προβλέψεις του νόμου αυτού οι οποίες βέβαια δεν θα είναι και οι  τελευταίες κόβουν από τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας και της παιδείας για το τρέχον έτος άλλα 900 περίπου εκατομμύρια €. Με το νομοσχέδιο συνεχίζουν να συμπιέζουν τις συντάξεις προς τα κάτω, χειροτερεύουν τις παροχές υγείας, μειώνουν τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία και συνεχίζουν να μειώνουν τα κοινωνικά επιδόματα.
Η συνέχεια με το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση και η τρόικα έρχεται και έχει να κάνει με όλα τα ζητήματα που ανοίγουν με τη δανειακή σύμβαση και το δεύτερο μνημόνιο, με το κούρεμα των ομολόγων και τις ζημιές που θα υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία, με την επιτροπεία και με τον ειδικό λογαριασμό που θα εξυπηρετεί το χρέος και θα είναι στο εξωτερικό. Αν δεν τους σταματήσουμε δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν ακόμη και αν πιάσουμε πάτο.
Όλοι στους δρόμους
Να τους ανατρέψουμε


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ενημερωτικό Σημείωμα 21 Φλεβάρη 2012



Κατακρεουργούν τις επικουρικές συντάξεις
Όλοι στους δρόμους
Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 22/2 στις 4 μμ στο Σύνταγμα

Το δεύτερο μνημόνιο και η νέα δανειακή σύμβαση ψηφίστηκε, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την απόφαση του EUROGROUP και την ίδια ώρα φέρνει με διαδικασίες κατεπείγοντος τα νομοσχέδια το ένα μετά το άλλο. Σε προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις που έφερε η ψήφιση του μνημονίου. Η κατοχική κυβέρνηση κατέθεσε ένα ακόμη νομοσχέδιο αυτή τη φορά για την κατεδάφιση της επικουρικής ασφάλισης. Πριν αναφερθούμε στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα πρέπει να πούμε ότι είναι μεγάλο ψέμα ότι αυτό γίνεται προκειμένου το κράτος να σταματήσει να επιδοτεί την επικουρική ασφάλιση. Η πραγματικότητα είναι ότι το κράτος ποτέ δεν έβαλε ούτε ένα €  τα τελευταία χρόνια και ούτε μία δραχμή όλα τα προηγούμενα για την επικουρική ασφάλιση. Αντίθετα αυτό που έγινε είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις όπως εκμεταλλεύθηκαν τα αποθεματικά της κύριας σύνταξης έτσι εκμεταλλεύτηκαν και αυτά της επικουρικής ασφάλισης και τα ταμεία έχασαν τεράστια ποσά με μεγάλους σταθμούς τη φούσκα του χρηματιστηρίου το 1999, τα δομημένα ομόλογα το 2005, τη συνεχιζόμενη μείωση της αξίας των μετοχών που έχουν σήμερα στο χαρτοφυλάκιό τους αλλά και το κούρεμα που θα υποστούν το επόμενο διάστημα τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους. Παράλληλα το ΙΚΑ έχει παρακρατήσει γύρω στο δύο με τρία δισεκατομμύρια € που ανήκουν στο επικουρικό των συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑΜ) προκειμένου να καλύψει άλλες τρύπες και ακόμα τα χρωστάει. Ακόμη και σήμερα επίσης τα έσοδα των ταμείων αυτών μειώνονται λόγω των κεντρικών πολιτικών επιλογών, λόγω της αύξησης της ανεργίας, λόγω της μείωσης των μισθών λόγω της αύξησης της ύφεσης. Στο χώρο του ΟΤΕ τα έσοδα του επικουρικού μας ταμείου για το 2012 αλλά και τα επόμενα έτη θα μειωθούν πάνω από  12% σε σχέση με τα έσοδα του 2011 λόγω της συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων και κυρίως λόγω της μείωσης των μισθών που έφερε η συλλογική σύμβαση για την οποία ακόμη κάποιοι πανηγυρίζουν.
Έτσι η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων του δικομματισμού τις τελευταίες δεκαετίες έρχεται και βάζει ένα εκβιαστικό δίλημμα και περίπου μας ρωτάει να της απαντήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να κατακρεουργήσει τις επικουρικές συντάξεις. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι όλα τα μεγάλα υπάρχοντα επικουρικά ταμεία ενοποιούνται, όλα τα αποθεματικά τους μπαίνουν σε ένα κοινό κορβανά από τον οποίο θα πληρώνονται οι συντάξεις. Το ύψος της σύνταξης δεν το καθορίζει ή μάλλον το καθορίζει με ένα ψέμα και με ένα γρίφο. Το ψέμα είναι ότι οι ασφαλισμένοι πριν το 2000 για το χρόνο μέχρι το 2014 θα δικαιωθούν σύνταξη με βάση το τι ισχύει σήμερα στο ταμείο του καθένα. Το πιστεύει άραγε αυτό κανείς; Ιδιαίτερα την ώρα που περιμένουμε το άλλο το νομοσχέδιο που θα κόβει από τις σημερινές επικουρικές συντάξεις μεσοσταθμικά 15%; Αλλά και πέραν αυτού πως μπορεί αυτό να διασφαλιστεί όταν δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη για το νέο φορέα ή ακόμη μιλάει για τη ρύθμιση  αυτή χωρίς να εξετάσει αν κάποιο ταμείο έχει ή δεν έχει αποθεματικά αλλά και το τι θα γίνει με τα ποσά που χρωστάει το ΙΚΑ ή οποιοσδήποτε άλλος; Ο γρίφος από την άλλη μεριά είναι ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης αυτών που ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά το 2000 καθώς και ο χρόνος ασφάλισης μετά το 2015. Στο νομοσχέδιο λοιπόν γράφει ότι η σύνταξη όσων ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά το 2000 και για τους άλλους που ασφαλίστηκαν πριν ο χρόνος ασφάλισης μετά την 1/1/2015 θα υπολογιστεί με βάση το γρίφο Το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης διαμορφώνεται με βάση α) τα δημογραφικά δεδομένα β) το ποσό συσσώρευσης των εισφορών με επιτόκιο που καθορίζεται από το ποσοστό μεταβολής του μισθού των εργαζομένων γ) την μεταβιβασιμότητα ή μη της σύνταξης και δ) το επιτόκιο προεξόφλησης. Για όποιον δεν κατάλαβε τι εννοεί ο ποιητής υπάρχει η επόμενη φράση στο σχετικό άρθρο που λέει ότι το ύψος της σύνταξης θα καθορίζεται κάθε χρόνο με Υπουργική απόφαση. Απ’ ότι φαίνεται όμως ούτε αυτό τους αρκούσε γιατί στο άρθρο 47 του σχεδίου νόμου γράφουν ότι σε έξι μήνες θα εκδοθεί προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει πολλά και διάφορα και μέσα σ’ αυτά τον κανονισμό ασφάλισης και παροχών. Τέλος δεν παραλείπουν σε πολλά άρθρα να αναφέρουν ότι όλα αυτά σε κάθε περίπτωση ισχύουν εφ’ όσον είναι συμβατά με το νόμο 4046/2012 (δεύτερο μνημόνιο). Σε ότι αφορά τους συναδέλφους που εργάζονται στα επικουρικά ταμεία αναφέρει ότι αυτοί θα μειωθούν μέχρι το 2014 κατά 30%. Όσοι δηλαδή βγουν στη σύνταξη έχει καλώς. Αν δεν φτάνουν το 30% θα έχουμε και απολύσεις.
Από την άλλη πλευρά με το νομοσχέδιο αυτό η εναλλακτική που προτείνουν τι μας λέει. Ω γέγονε γέγονε. Δηλαδή ότι έγινε μέχρι τώρα ξεχάστε το. Ξεχάστε και τις πολιτικές, ξεχάστε και το αν έχετε αποθεματικά, ξεχάστε ότι χάσατε από τις φούσκες ή από το κούρεμα των ομολόγων και ξεχάστε το τι χρωστάει το ΙΚΑ ή οποιοσδήποτε άλλος στα ταμεία σας. Αν θέλετε μπορείτε να αποφασίσετε να μην ενταχθείτε στο νέο φορέα. Αν όμως το κάνετε να ξέρετε ότι το ταμείο σας καταργείται ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σε σύντομο χρονικό διάστημα μετατρέπεται σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Από κει και μετά το κράτος δεν έχει καμία ευθύνη απέναντί σας και κόψτε το λαιμό σας. Λες και με την προηγούμενη «λύση» διασφαλίζει τις συντάξεις
Εμείς και σε ότι αφορά το αύριο και  το μέλλον η όποια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί αν δεν τελειώσουμε με τα μνημόνια, το χρέος και τις απαιτήσεις της τρόικας. Η όποια «λύση» ενδεχομένως βρεθεί σήμερα θα πέσει τον επόμενο μήνα κάτω από τις απειλές, τους εκβιασμούς και τις λεγόμενες διαπραγματεύσεις. Αυτό γίνεται δύο χρόνια τώρα σε όλα τα επίπεδα. Συνεχώς μειώνονται οι μισθοί, συνεχώς μειώνονται οι συντάξεις, συνεχώς αυξάνονται οι φόροι και τα χαράτσια, συνεχώς αλλάζουν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις, αυξάνεται η ανεργία και οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η όποια «λύση» δοθεί τώρα θα πέσει με τις απειλές και τους εκβιασμούς κάποιας επόμενης δόσης.
Αν υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό τότε θα πρέπει να μας δοθούν οι αναλογιστικές μελέτες των εντασσόμενων ταμείων και κλάδων καθώς και του νέου φορέα, να δοθούν όλα τα ποσά που οφείλονται στα ταμεία, να διασφαλιστούν τα αποθεματικά τους από το κούρεμα των ομολόγων και από κει και μετά συζητούνται οι όποιες λύσεις. Σου τα παίρνω όλα κι’ εσύ μετά βρες λύση δεν γίνεται. Μια σκέψη για την αύξηση των εσόδων είναι αντί να ιδρυθεί από την αρχή όπως έχει αποφασιστεί επαγγελματικό ταμείο στον ΟΤΕ τα όποια χρήματα είναι διατεθειμένος να δώσει ο ΟΤΕ και οι όποιες δικές μας εισφορές να κατευθυνθούν στο υπάρχον ταμείο. Αυτό δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα αλλά θα το μετριάσει.
Πέρα από το τι θα συμβεί με τα επικουρικά ταμεία υπάρχει όλο το γενικότερο ασφυκτικό πολιτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση κατοχής και η τρόικα το οποίο όπως φαίνεται δεν έχει τέλος. Ήδη μιλάνε για λογαριασμό που θα εξυπηρετεί το χρέος και θα είναι στο εξωτερικό, ήδη μιλάνε για επιτροπεία, ήδη μιλάνε για άλλο νομοσχέδιο που θα μειώσει τις συντάξεις ήδη μιλάνε για νέα μέτρα τον Ιούνιο. Αν δεν τους σταματήσουμε δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν ακόμη και αν πιάσουμε πάτο.
Όλοι στους δρόμους
Να τους ανατρέψουμε

Διαβάστε περισσότερα...

Όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 22 Φλεβάρη στο Σύνταγμα

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Αναβολή εκδήλωσης Αυτόνομης Παρέμβασης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, μαζί με τους συνεταίρους της σε ΕΕ και ΔΝΤ, αφού έδεσε τη θηλιά στο λαιμό της χώρας και των εργαζομένων με τη ψήφιση του νέου μνημονίου, τη νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα των ομολόγων, προχωρά στην εφαρμογή τους, με την κατάθεση σειράς νομοσχεδίων με διαδικασίες εξπρές για την υλοποίησή τους.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να τεθούν σε συναγερμό, να χρησιμοποιήσουν κάθε μορφή πάλης, με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργίες για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής, το γκρέμισμα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τροϊκανής επικυριαρχίας.
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που οργανώνουν τα Συνδικάτα την Τετάρτη 22 Φλεβάρη στο Σύνταγμα στις 4 το απόγευμα (Φιλελλήνων και Όθωνος), για να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μας σε αυτή την βάρβαρη πολιτική.

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ,

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 4 μ.μ.

Η εκδήλωση της Αυτόνομης Παρέμβασης για το εργατικό δίκαιο, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη το απόγευμα αναβάλλεται.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως



Η δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως


Η νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο δύο ψηφίστηκαν και είναι νόμος του κράτους με αριθμό 4046/14-2-2012 ΦΕΚ 28 τεύχος Α. Παραθέτουμε σχετικό link για όποιο συνάδελφο ή συναδέλφισσα θέλει να το «κατεβάσει». Το βασικό θέμα αυτού του σημειώματος είναι οι αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα όμως δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και ορισμένα πολύ τρανταχτά θέματα που άπτονται της εθνικής μας κυριαρχίας, της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Για παράδειγμα στη σελίδα 74 (σελίδα 364 του εθνικού τυπογραφείου) μεταξύ των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει η χώρα μας είναι και το ότι «δεν δικαιούται να ασφαλίζει με υποθήκη, ενέχυρο ή οποιοδήποτε άλλο εμπράγματο βάρος επί των περιουσιακών της στοιχείων». Στη σελίδα 86 (376 του εθνικού τυπογραφείου) αναφέρεται ότι «η σύμβαση θα διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο, ότι για κάθε διαφορά που θα προκύπτει αρμόδια δικαστήρια είναι τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και ότι τόσο η χώρα μας όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται…» Τέλος στη σελίδα 99 (389 του εθνικού τυπογραφείου) ο νομικός σύμβουλος του κράτους του Υπουργείου Οικονομικών με την ιδιότητά του αυτή δεσμεύει τη χώρα στο ότι «Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο …»
Για το συμβαίνει στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα έχουμε ήδη αναφερθεί στο άρθρο μας «στον καιάδα μισθοί, συμβάσεις συντάξεις, δικαιώματα». Σύμφωνα με το άρθρο 1 § 6 στη σελίδα 2 του νόμου (382 του εθνικού τυπογραφείου) στις αναφορές που υπάρχουν για τα εργασιακά αναγράφεται ότι αυτές συνιστούν πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής. Με βάση αυτό υπάρχουν ήδη γνωμοδοτήσεις νομικών ότι για ότι αναγράφεται για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις στις σχετικές σελίδες 511 και 512 (801 και 802 του εθνικού τυπογραφείου) δεν χρειάζεται ούτε εφαρμοστικός νόμος και το μόνο που ίσως χρειαστεί είναι κάποια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις λεπτομέρειες.
Όποιος δεν μπορεί να «κατεβάσει» όλο το νόμο μπορεί να δει όλες τις σελίδες που αναφέρουμε πατώντας εδώ.
Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε έγκλημα σε βάρος όλης της κοινωνίας, όλου του Ελληνικού Λαού την υποδούλωση στην οποία η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα. Οι πολιτικές οδηγούν τη χώρα και το Λαό σε μια μόνιμη εξάρτηση σε μια μόνιμη υποδούλωση σε μια μόνιμη φτώχεια, σε μια μόνιμη και συνεχιζόμενη κοινωνική εξαθλίωση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει εδώ και τώρα να ανατραπούν. Και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας συνεχής και γενικός ξεσηκωμός όλου του Λαού ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές. Η τεράστια συμμετοχή στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και σε όλες τις μεγάλες πλατείες της χώρας στις 12/2/2012 δείχνουν το δρόμο. Δείχνουν ότι αυτός ο Λαός δεν θα σταματήσει να μάχεται, δεν θα σταματήσει να αντιστέκεται μέχρι να διώξει από πάνω του και τους ξένους τοποτηρητές και αυτούς που τους φέρανε.

Όλοι στους δρόμους
να τους ανατρέψουμε

Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο μνημόνιο

Παραθέτουμε παρακάτω τον σύνδεσμο για το "κατέβασμα" του νέου μνημονίου. Το τεράστιο μέγεθος του αρχείου (85.333 kb) δεν μας επιτρέπει να το "ανεβάσουμε" σε δικό μας χώρο. Αναρωτιόμαστε μάλιστα πόσοι από τους 199 που το ψήφισαν, διάβασαν τις 576 σελίδες του, πόσοι από αυτούς σε 1-2 χρόνια θα γίνουν "χρυσοχοϊδηδες" και θα ψελλίζουν ότι δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4046 (ΦΕΚ Α' 28/14-02-2012)Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή 19 Φλεβάρη 4 μ.μ. το απόγευμα ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα

Κυριακή 19 Φλεβάρη  4 μ.μ. το απόγευμα ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα
Καλούν: Η Αυτόνομη Παρέμβαση, Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα, ΑΔΕΔΥ, κοινωνικοί φορείς.

Το πανό της Αγωνιστικής Συνεργασίας θα είναι Όθωνος και Αμαλίας

Όλοι στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια



Διαβάστε ακόμη τις ανακοινώσεις της Αυτόνομης Παρέμβασης

Πρόσθετη ενημέρωση για την Κυριακή 19 Φλεβάρη


Ενημερωτικό σημείωμα: Πλαίσιο δράσης της Αυτόνομης Παρέμβασης στις νέες συνθήκες


ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 16:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Το κάλεσμα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα

Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ! ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτόνομη Παρέμβαση - Πρόσθετη ενημέρωση για την Κυριακή 19 Φλεβάρη

Πρόσθετη ενημέρωση για την Κυριακή 19 Φλεβάρη


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ο λαός και οι εργαζόμενοι τη περασμένη Κυριακή 12/2 με τη συγκλονιστική τους παρουσία στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις της χώρας, δήλωσαν την απόφασή τους να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ τον αγώνα τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζονται και πυκνώνουν κάθε ημέρα, οι κινητοποιήσεις σε χώρους εργασίας, σε γειτονιές και σε πλατείες και την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στο Συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα, αλλά η πλειοψηφία κατά περίεργο και ανεξήγητο λόγο, επιμένει να καλεί στις 10:30, παρά την πρόσκληση πολλών συλλογικοτήτων για 16:00, ώρα που η εμπειρία έχει αποδείξει ότι είναι πιο πρόσφορη και μπορεί να συμβάλλει στη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια να πείσουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ότι η ώρα που καλούν δεν είναι η καταλληλότερη και στην ουσία, υπονομεύει τη μαζικότητα της συγκέντρωσης.
Η επιμονή της αποδείχθηκε αδιέξοδη, έτσι με βάσει τις εξελίξεις αυτές καλούμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, πολλών συνδικάτων, του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, πολλών κοινωνικών φορέων στις 16:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
( Οθωνος και Αμαλίας).
Ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά και ανυποχώρητα , ούτε ίχνος εφησυχασμού, ούτε ίχνος αναμονής.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 στις 4 μμ πάλι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Οθωνος και Αμαλίας).

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ- ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ- ΠΙΟ ΕΝΩΤΙΚΑ- ΠΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΠΕΡΕΤΑΣ
ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΕΓΓΕΝΗ
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
'Η ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτόνομη Παρέμβαση - Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 16:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ο λαός και οι εργαζόμενοι τη Κυριακή 12/2 με τη συγκλονιστική τους παρουσία στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις της χώρας, δήλωσαν με το πιο καθαρό και ξάστερο τρόπο, ότι έφτασε η ώρα για την ανατροπή κυβέρνησης, τρόικας και των βάρβαρων πολιτικών των μνημονίων, που οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, καταλύουν τη δημοκρατία και μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία της Ευρώπης.
Έδειξαν ότι δεν παρασύρονται από τις σειρήνες της παραπλάνησης και της υστερικής επιχείρησης τρόμου, απειλών και εκβιασμών, που στήθηκε από τη κυβέρνηση, τις πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου και τους ελεύθερους σκοπευτές των ΜΜΕ, που τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασαν κάθε όριο εξαλλοσύνης και υστερίας στην αποστολή τους για τρομοκράτηση του λαού. Αλλά ούτε και η άγρια, ενορχηστρωμένη επιχείρηση βίας και καταστολής με τόνους χημικά, μπορεί πια να βάλει φρένο στην λαϊκή οργή που μετατρέπεται σε σαφές πολιτικό αίτημα: Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα μαζί με τα μνημόνια της καταστροφής.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ, ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ
ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝ
Σε απόλυτη αποθράσυνση οι τροϊκανοί, συνεχίζουν αδίστακτα τις απειλές και τους εκβιασμούς και πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής των μέτρων ετοιμάζουν μαζί με την υποτακτική κυβέρνηση και νέα μέτρα και νέα επιδρομή σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, μέχρι να ολοκληρωθεί η παράδοση της οικονομίας, της κοινωνίας, της μισθωτής εργασίας, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων στον απόλυτο έλεγχο του κεφαλαίου.
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
Οι απειλές και τα εκβιαστικά διλλήματα δεν βρίσκουν αντίκρισμα, ο λαός και οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται, δεν παραιτούνται, δεν υποχωρούν, συνεχίζουν τον αγώνα για να απαλλαχθούν από τη κυβέρνηση της καταστροφής, τη τρόικα και τα μνημόνια της μόνιμης υποδούλωσης.
Στη προσπάθεια ανασύνταξης του πολιτικού σκηνικού που επιχειρείται, με νέα «αντιμνημονιακά μορφώματα», για να απορροφήσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και να διασωθούν από την πλήρη αποδιοργάνωση που τους επέφερε η συνεχής και κλιμακούμενη λαϊκή συμμετοχή, με αποκορύφωμα τη λαοθάλασσα της Κυριακής, οι εργαζόμενοι δεν παρασύρονται, απαντούν με το δικό τους κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής των πολιτικών των μνημονίων, που χτίζεται στους δρόμους, στους μεγάλους απεργιακούς αγώνες και στις πλατείες όλης της χώρας.
Σε αυτή τη κατεύθυνση πυκνώνουν οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις συνελεύσεις, απεργίες κλάδων, καταλήψεις, συντονισμοί αγώνων και δράσεων εξελίσσονται και μπορούν να πάρουν πιο μαζικά χαρακτηριστικά.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Να σημάνει Γενικός συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα και τα κινήματα, για τον καλύτερο συντονισμό και κλιμάκωση των αγώνων, που θα έχουν διάρκεια, αντοχές, πολυμορφία και θα εξασφαλίζουν την συμμετοχή και την ένταξη όλων των εργαζομένων, όλων των συνδικάτων, των ανέργων, των νέων, θα στηρίζονται στην μέγιστη αλληλεγγύη που σήμερα απαιτείται.
Τα συνδικάτα μέσα από συνελεύσεις και αποφάσεις να σπάσουν και να ακυρώσουν την αδράνεια, την ανοχή και την ακινησία της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κυρίως στη ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, καθώς και κάθε πρακτική που εμποδίζει την αναγκαία σήμερα λειτουργία ενός συνεκτικού, πολύμορφου, ενωτικού, αγωνιστικού και ταξικού σχεδιασμού αντεπίθεσης της εργατικής τάξης.
Με αγωνιστικές, ταξικές, ενωτικές πρωτοβουλίες και κοινωνικές συμμαχίες, να οικοδομήσουμε έναν ισχυρό κοινωνικο-πολιτικό πόλο, που θα οργανώσει αποτελεσματικά τη συνολική αντιπαράθεση στο βάρβαρο μνημονιακό μπλοκ, τόσο της παλιάς όσο και της νέας κοπής που επιχειρείται.
Για την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ο αγώνας συνεχίζεται πιο δυναμικά και ανυποχώρητα , ούτε ίχνος εφησυχασμού, ούτε ίχνος αναμονής.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 στις 4 μμ πάλι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Οθωνος και Αμαλίας).

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ- ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ- ΠΙΟ ΕΝΩΤΙΚΑ- ΠΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΠΕΡΕΤΑΣ
ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΕΓΓΕΝΗ
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
'Η ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online