Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι’ αυτοί χτενίζονται


 
 Εδώ ο κόσμος καίγεται
κι’ αυτοί χτενίζονται

Χαμένος χρόνος αποδείχθηκε η σημερινή 5/6/2012 πρώτη συνεδρίαση της νέας εκτελεστικής επιτροπής.
Θα περίμενε κανείς ότι σ’ αυτή την πρώτη συνεδρίαση θα συζητούσαμε για μια σειρά από σοβαρά θέματα που απασχολούν όλη την ελληνική κοινωνία όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, οι συλλογικές συμβάσεις, οι μειώσεις μισθών, η κατάργηση δικαιωμάτων. Για μια σειρά από σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους στον ΟΤΕ όπως το τι θα γίνει με την αναμενόμενη αναδιοργάνωση, με τις θέσεις εργασίας που αναμένεται ότι θα χαθούν, με τα σχέδια της διοίκησης για κίνητρα αποχώρησης, με την μείωση των μισθών στους εργαζόμενους στις θυγατρικές, με τα προβλήματα που έχει φέρει το αξιολόγιο, με το ωράριο των καταστημάτων, με το stand by και τόσα άλλα.
Απ’ ότι φάνηκε όμως αυτό που απασχολούσε την πλειοψηφία του οργάνου ήταν το να «τιμωρήσουν» τους εκπροσώπους της ενωτικής συνδικαλιστικής κίνησης επειδή συνεργάστηκαν μαζί μας ανακαλώντας τους από τις όποιες θέσεις έχουν οριστεί ως εκπρόσωποι της ομοσπονδίας. Απασχόλησε αυτό άραγε κανένα εργαζόμενο ή μόνο τους ινστρούκτορες που το σκέφτηκαν και το αποφάσισαν;
Από την άλλη πλευρά στο θέμα που θέσαμε για διαπαραταξιακή εκπροσώπηση στις συζητήσεις με τη διοίκηση εισπράξαμε άρνηση και ούτε λίγο ούτε πολύ μας «τιμωρούν» γιατί σε όλο το διάστημα που συμμετείχαμε στις συζητήσεις και στις διαπραγματεύσεις ενημερώναμε έγκαιρα και έγκυρα όλους. Για το δίδυμο προέδρου γραμματέα, για την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ διαπραγμάτευση σημαίνει μια διαδικασία μυστικής διπλωματίας μακριά από τους εργαζόμενους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσους μήνες συζητάνε για διάφορα θέματα και δεν έχει βγει ούτε ένα κλιμάκιο ενημέρωσης, ούτε μία ενημερωτική ανακοίνωση, ενώ την ίδια ώρα διακινούν παραταξιακές ανακοινώσεις της πλάκας.
Αυτές οι πρακτικές είναι επιζήμιες και αντί να μας πάνε μπροστά μας πάνε πίσω. Ας ελπίσουμε ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Ας ελπίσουμε ότι θα δουν και λίγο παραπέρα από τη μύτη τους και το μικρόκοσμό τους και θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη σοβαρότητα των προβλημάτων που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους του ΟΤΕ όσο και όλη την ελληνική κοινωνία.

 

blogger templates | Make Money Online