Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση - 14 Νοέμβρη - Στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοέμβρη ορόσημο του Διεθνικού συντονισμού της εργατικής τάξης για την ανατροπή της σκληρής λιτότητας

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 στη 1 μ. μ.
Η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας, που επιβάλλεται από τα ισχυρά κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μεταφέρει τα συνολικά βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων.
Στην Ελλάδα της τελευταίας διετίας, ζούμε την αποτρόπαια αυτή πραγματικότητα μέσα από τα Μνημόνια, ενάντια στα οποία οι εργαζόμενοι έχουν αντισταθεί μαζικά. Ανεργία που θυμίζει εποχές πολέμου, ακατάσχετες φοροεπιδρομές και χαράτσια, πλήρης διάλυση του εργατικού δικαίου και των εργασιακών/ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι τα αποτελέσματα των βάρβαρων πολιτικών των κυβερνήσεων με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εσχάτως ΔΗΜΑΡ.
Στη μάχη για την ανατροπή των πολιτικών αυτών, δεν είμαστε μόνοι. Οι συνέπειες των συνεχών επιθέσεων ενάντια στους εργαζομένους έχουν γίνει φανερές και σε άλλες χώρες, με αποκορύφωμα τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης, μπαίνουν σε συντονισμένο απεργιακό αγώνα. Γιατί ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Γιατί γίνεται συνείδηση, ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική οδηγεί σε κοινωνική καταστροφή, σε κράτη-προτεκτοράτα, στη μετατροπή ολόκληρων χωρών σε Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες με τριτοκοσμικούς μισθούς και ελαχιστοποιημένα εργασιακά δικαιώματα.
Η προοπτική αυτή δεν είναι νομοτέλεια. Αρκεί οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Η αναγκαία πολιτική ανατροπή θα προκύψει μέσα από τους αγώνες μας.
Η Τετάρτη 14 Νοέμβρη αποτελεί το ορόσημο για ένα διεθνικό συντονισμό της Εργατικής Τάξης. Οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα καθώς και ισχυρά συνδικάτα στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γερμανία θα βρεθούν σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση, με αιτήματα:
• Αντίσταση και ανατροπή των πολιτικών λιτότητας
• Προστασία των θέσεων εργασίας, Αντιμετώπιση της ανεργίας
• Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων σε κάθε χώρα
• Το δημόσιο χρέος δεν είναι δικό μας. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Αυτή η ευρωπαϊκή αγωνιστική συνάντηση των συνδικάτων στις 14Ν, που υπήρξε και δικό μας κυρίαρχο αίτημα στην κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός εργατικού – κοινωνικού μετώπου αντίστασης στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα έπρεπε να αναδειχθεί σε πολιτικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας και να μην υποτιμηθεί όπως και έγινε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συνδρομή και του ΠΑΜΕ.
Ο περιορισμός της απεργιακής κινητοποίησης σε 3ωρη στάση εργασίας, η έλλειψη πολιτικής και οργανωτικής προετοιμασίας, δείχνει, ότι η ηγεσία των τριτοβάθμιων οργανώσεων δεν αντιλαμβάνεται ούτε και τώρα, ότι πέρα από την αξία που έχει η ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων σε εθνικό επίπεδο, η ενοποίηση των κινητοποιήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκτά ειδικό πολιτικό και καθοριστικό βάρος, για να ακυρωθεί η στρατηγική της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της κρίσης.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την όσο το δυνατόν συντονισμένη δράση των συνδικάτων στην Ευρώπη και συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην 3ωρη Στάση Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 14 Νοέμβρη και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στη 1 μ. μ.

Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
13-11-2012

 

blogger templates | Make Money Online