Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-λτη...



ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-λτη...
Ο ΕΝΦΙΑ είναι  ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο  τον πλούτο.
Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται   στην φορολόγηση  της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λ.π.), υπολογίζεται  επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής.
Επιπλέον πρόκειται για την  φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι   όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη,  αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λ.π.
Σταματάμε τον ΕΝΦΙΑ-λτη:  Με πρωτοβουλία που  πήραν Δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά.  πραγματοποιήθηκε Παναττική σύσκεψη για την ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές.
Το αίτημα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όλων αυτών που δεν πληρώνουν γιατί δεν μπορούν, αυτών που δεν πληρώνουν γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, με μαζική κατάθεση ατομικών ενδικοφανών προσφυγών,  ακόμη και αυτών που θα πληρώσουν (με το πιστόλι στον κρόταφο, γιατί έχουν άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας , γι' αυτούς υπάρχει η εξώδικη δήλωση επιφύλαξης) με μαζικές παρεμβάσεις στις Εφορίες και τις Τράπεζες, με πραγματοποίηση εκδηλώσεων για  ενημέρωση και  οργάνωση δράσεων.
Όλοι και όλες ΜΑΖΙ να δηλώσουμε την απαίτησή για:
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΩΡΑ! ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ .

 ---------------------------------------------------------------------


Δράσεις για τον ΕΝΦΙΑ

 1. Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων  το διήμερο Δευτέρα 29  σε κεντρικά σημεία και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου σε τράπεζες.
2. Διοργάνωση εκδηλώσεων-συνελεύσεων στις γειτονιές  για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.
3. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).
Δίνουμε μαζί με την προκήρυξη και αυτά τα υποδείγματα προσφυγών (τα έχουμε μαζί και τα μοιράζουμε στις δράσεις μας Δευτέρα-Τρίτη στις τράπεζες)
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η κατάθεση της ενδικοφανούς προσφυγής δεν αναστέλλει την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ, η μη καταβολή της πρώτης δόσης έως τέλος Οκτωβρίου σημαίνει επιβάρυνση 0.75% επί της πρώτης δόσης!

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ (για όσους δηλώνουν αδυναμία υπάρχει υπόδειγμα και οδηγίες στο dsa.gr)



 

 

blogger templates | Make Money Online