Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Πρωτοφανής Λαθροχειρία της ΔΑΚΕ στην ΠΕΤ-ΟΤΕ



22-4-2015
Πρωτοφανής Λαθροχειρία της ΔΑΚΕ στην ΠΕΤ-ΟΤΕ
Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Από την ΔΑΚΕ τα περιμένεις όλα. Μιλάμε για την παράταξη - που μαζί με την συνέταιρό της Συναδελφική Αλληλεγγύη (ΠΑΣΚΕ) - έχασαν τα πάντα χωρίς να δώσουν μια μάχη. Για την παράταξη που έβαλε πλάτη όσο κανείς για να περάσουν ανώδυνα για τις κυβερνήσεις των μνημονίων οι πιο βάρβαρες πολιτικές φτωχοποίησης των εργαζομένων. Για την παράταξη – ορισμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Για την παράταξη που διαπρέπει στα ρουσφέτια με την ανοχή της διοίκησης, και που δυστυχώς ξανακέρδισε τις εκλογές με την ανοχή των εργαζομένων.
Την ημέρα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου διάλεξε λοιπόν η ΔAKE για να δείξει ακόμα μια φορά το πιο απεχθές πρόσωπο του εργατοπατερισμού. Ότι δεν κατάφεραν στις εκλογές, να αποσπάσουν δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΤ-ΟΤΕ (17 έδρες από τις 35), το πέτυχαν στην συγκρότηση του οργάνου. Απέσπασαν με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες την απόλυτη πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή παίρνοντας έξι (6) έδρες στο 11μελές αυτό όργανο.  Ταυτόχρονα κατάφεραν σε μια συνεδρίαση να κουρελιάσουν πολύχρονες παραδόσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Για πρώτη φορά δεν θα αντιπροσωπεύονται στην Ε.Ε. όλες οι παρατάξεις. Για πολλοστή φορά παραβίασαν την αρχή να εκλέγονται στις θέσεις ευθύνης του σωματείου κατά σειρά εκλογής, συνδικαλιστές από όλες τις παρατάξεις με αντιπροσωπευτικό και αναλογικό τρόπο. Χρειάστηκαν είναι αλήθεια την πολύτιμη βοήθεια της ΑΣΕ, της παράταξης του δεν ξέρω - δεν απαντώ, ψηφίζω λευκό.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΠΕΤ-ΟΤΕ αντικειμενικά σηματοδοτεί οπισθοχώρηση και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο ούτως ή άλλως προβληματικό συνδικαλιστικό τοπίο του ΟΤΕ.
Εμείς παρόλα αυτά θα επιμείνουμε με συνέπεια να προσπαθούμε να τραβήξουμε το σωματείο σε μια κατεύθυνση αγωνιστική και να πιέζουμε για ένα συνδικάτο δημοκρατικό, μαχητικό, σύγχρονο, ταξικά προσανατολισμένο, απέναντι από τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, δίπλα στα προβλήματα των εργαζομένων.

 

blogger templates | Make Money Online