Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης για το 36ο Συνέδριο ΓΣΕΕ

enotiki-agonistiki-kinisi-Z 
Σημαντική άνοδος των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων της ΕΑΚ, παρά το όργιο νοθεύσεων, συναλλαγών και εκφυλισμού.
Το 36o συνέδριο της ΓΣΕΕ που ολοκληρώθηκε με τις ψηφοφορίες για την εκλογή των νέων οργάνων της Συνομοσπονδίας, ανέδειξε για μια ακόμα φορά τις τεράστιες ευθύνες των κυρίαρχων παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αλλά και του ΠΑΜΕ, οι οποίες έχουν οδηγήσει τελικά την κορυφαία εργατική οργάνωση της χώρας να παρουσιάζει μια (χωρίς προηγούμενο) θλιβερή εικόνα.
Μια εικόνα πλήρους απαξίωσης και ανυποληψίας στα μάτια των εργαζομένων.
Μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα της κοινωνίας και μέσα σε ένα πολυτελέστατο και «αποστειρωμένο» περιβάλλον, εξελίχθηκε ένα συνέδριο παρωδία εκφυλισμού και άδειων εδράνων.
Το συνέδριο αυτό, όπως και τα προηγούμενα, αντί να είναι μια κορυφαία διαδικασία συζήτησης των συνδικάτων, χάραξης της στρατηγικής τους για το επόμενο διάστημα και προγραμματισμού των αγωνιστικών τους δράσεων, ήταν ένα συνέδριο υπόγειων συνεννοήσεων, παρασκηνιακών συναλλαγών, σκοπιμοτήτων κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων καθώς και ασφυκτικών πιέσεων στους συνέδρους, με αποκλειστικό στόχο τη διαμόρφωση των επιθυμητών συσχετισμών προκειμένου η ΓΣΕΕ να εξακολουθήσει την βαδίζει στην ίδια ρότα.
Βασικός στόχος, ήταν να μην αναδειχθεί ο νέος ταξικός ριζοσπαστικός πόλος της ΕΑΚ που στηρίχθηκε από το ΜΕΤΑ και το ΕΜΕΙΣ σε τρίτη δύναμη και με αυξημένη επιρροή.
Στο σκηνικό αυτό πρωτοστάτησαν η ΠΑΣΚΕ, οι δύο ΔΑΚΕ αλλά και το ΠΑΜΕ μαζί με ένα κομμάτι του ΕΜΕΙΣ, που λειτούργησαν συμπληρωματικά για να παραμείνει ίδια και απαράλλαχτη η ΓΣΕΕ, για να μην αναδειχθούν οι αγωνιστικές δυνάμεις με αυξημένη επιρροή.
Μέσα σε αυτό το δύσοσμο και αρνητικό περιβάλλον, το νέο διευρυμένο, ταξικό και ενωτικό ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, που στηρίχθηκε από τις παρατάξεις του ΜΕΤΑ και του ΕΜΕΙΣ, κατέγραψε σημαντική παρουσία και άνοδο σε ψήφους και ποσοστά.
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ εξέλεξε 7 μέλη στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, 4 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο και 2 μέλη στην Εξελεγκτική Επιτροπή.
Κατέγραψε ποσοστό 14,5% και από καλύτερες πλέον θέσεις συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου, για την πλήρη επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, για να αποσυρθεί άμεσα το μνημονιακό κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν 370, έγκυρα 368, άκυρα 2, λευκά 0.
apotelesmata-gsee

 

blogger templates | Make Money Online