Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα ΜΕΤΑ: Όλοι στα πανεργατικά συλλαλητήρια την Τετάρτη 9 Μάρτη 2016

meta-asfalisi-antistasi 

Το ΜΕΤΑ, με αφορμή το πανεργατικό συλλαλητήριο που γίνεται στις 9 Μάρτη στο Σύνταγμα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους να δώσουν το μαζικό, αγωνιστικό και δυναμικό τους «παρών» για να σταλεί ένα ακόμη μήνυμα, ότι το ασφαλιστικό αυτό δεν θα περάσει.
Κυβέρνηση και δανειστές ήρθαν σε δύσκολη θέση, μετά τις μεγαλειώδεις πανεργατικές και παλλαϊκές κινητοποιήσεις της 4ης του Φλεβάρη, όπου το σύνολο του κόσμου της εργασίας, μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες – κτηνοτρόφους - αλιείς, συντόνισαν τη δράση τους και έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης στα σχέδια και τις επιλογές της κυβέρνησης.
Το ΜΕΤΑ θεωρεί ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κλιμακώσει τη δράση του, με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις και συντονισμένες πανεργατικές και παλλαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Η κατάσταση αναμονής, για το πότε θα κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη βουλή, για να γίνει το επόμενο απεργιακό βήμα, προεξοφλεί τη ψήφισή του, δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση και περιορίζει τις κινητοποιήσεις σε ένα επίπεδο μιας απλής διαμαρτυρίας, χωρίς να δίνει συνέχεια και προοπτική νίκης στους λαϊκούς αγώνες.
Το ΜΕΤΑ δεν έχει αυταπάτες. Η ανατροπή των σχεδιασμών κυβέρνησης και δανειστών στο ασφαλιστικό για να γίνει θα πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα για την απαλλαγή της χώρας μας απ’ την επιτροπεία, τη σύγκρουση με τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές και τη ρήξη με την ευρωζώνη και την Ε/Ε. Η καλλιέργεια όμως ηττοπαθών και συμβιβαστικών αντιλήψεων, ότι όλα δηλ. είναι λίγο - πολύ προδιαγεγραμμένα, δεν συμβάλλουν για την ανάπτυξη ενός μαζικού και δυναμικού μαζικού κινήματος που είναι αναγκαίο για να μπει ένα τέλος στα βάσανα του ελληνικού λαού και στο να αποκατασταθεί το διεθνές κύρος της χώρας μας.
ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/3/2016, 3ΜΜ.
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 5.30ΜΜ.
Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 07-03-16

 

blogger templates | Make Money Online