Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μετά την απεργία συνεχίζουμε !



 Μετά την απεργία στις 4/2/16 -  Συνεχίζουμε !

Απεργήσαμε στις αρχές Φεβρουαρίου και διαδηλώσαμε για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Βάλαμε και πάλι τη δική μας σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις για να δρομολογηθούν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και παροχών.
Μετά από χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι, διεκδικήσαμε και διεκδικούμε να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.
Αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα έχει αναδιανεμητικό - κοινωνικό χαρακτήρα στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών. Που δεν θα περιλαμβάνει μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους
Η σημερινή κατάσταση διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών. Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα της διαχρονικής λεηλασίας του πλούτου της κοινωνικής ασφάλισης. Μια λεηλασία δεκαετιών με πολλές μορφές και αποκορύφωμα το κούρεμα των αποθεματικών για το PSI. Αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης να καταλογιστούν ευθύνες για αυτές τις επιλογές.
Ο κόσμος της δουλειάς διεκδίκησε και διεκδικεί μια νέα «ανακεφαλαιοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων, έτσι ώστε να αναπληρωθεί η απομείωση των αποθεματικών των ταμείων. Στην κατεύθυνση αυτή, η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με νέους πόρους όπως π.χ. μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.
Γνωρίζουμε καλά ότι η κοινωνική ασφάλεια είναι επίσης συνάρτηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των εργασιακών σχέσεων και συνδέεται με την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το χτύπημα της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας..
Για όλα αυτά οι εργαζόμενοι και οι ζωντανές συνδικαλιστικές δυνάμεις, είναι εδώ!

 

blogger templates | Make Money Online