Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Victus Networks: 24ωρη απεργία ενάντια στις μαζικές απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας (4/4)

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Victus Networks (27.03.2017)

Εμείς, οι εργαζόμενοι στη Victus Networks, θυγατρική των Vodafone και Wind, βρισκόμαστε εδώ και μέρες σε διαρκείς κινητοποιήσεις.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μαζικές απολύσεις, που έχει ξεκινήσει η Διοίκηση σε μια προσπάθεια «εξόδου» των παλιών και έμπειρων συναδέλφων και αντικατάστασής τους από νεοπροσλαμβανόμενους, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μνημονιακούς μισθούς πείνας.
Η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 23/3 και η αντίστοιχη απεργιακή συνέλευση, η στάση εργασίας και νέα ΓΣ την Παρασκευή 24/3, ήταν μαζικότατες και στηρίχτηκαν από το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Μετά την μετακίνησή μας δίχως την συναίνεσή μας από τις μητρικές στη νέα εταιρία και αφού έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει το βασικό έργο για το οποίο δημιουργήθηκε η θυγατρική, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ενημερωθούμε από τις διοικήσεις και των τριών εταιριών για το μέλλον της εταιρίας.
Σήμερα, Δευτέρα 27/3, προχωρήσαμε σε νέα ΓΣ μέσα στο χώρο εργασίας, στην οποία αποφασίσαμε καθημερινή κινητοποίηση , με την οποία ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ.
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Όσοι δεν μπορούν πλέον να απορροφηθούν στη Victus, να επιστρέψουν στις Vodafone και Wind.
  • Δεν αποδεχόμαστε, δεν υπογράφουμε καμία απόλυση.
  • Να δοθεί λύση για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται με μπλοκάκια ή ως «επινοικιαζόμενοι» κ.λπ. με την κανονική πρόσληψή τους στη Victus.
  • Αποφασίζουμε 24ωρη Απεργία την Τρίτη 4/4 και καλούμε όλους τους συναδέλφους στις Wind και Vodafone να απεργήσουμε από κοινού και στις 3 εταιρίες.
  • Ζητάμε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση της Επιτροπής Εργαζομένων Victus με τις Διοικήσεις των μητρικών Vodafone και Wind, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα σχέδιά τους σχετικά με την θυγατρική Victus και το μέλλον της.
Πραγματοποιούμε εξορμήσεις ενημέρωσης των συναδέλφων μας σε Vodafone και Wind.

 

blogger templates | Make Money Online