Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΕΑΚ-ΕΚΑ: ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ

Αθήνα 14/3/2017
ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ! ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ
Συναδέλφισσες-οι,
Μετά το 30ο έκτακτο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 5/2/2017, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας παραμένει ακέφαλο και ουσιαστικά σε πλήρη αδράνεια.
Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων κάποιες παρατάξεις συνεχίζουν να μην αντιλαμβάνονται τις κρίσιμες στιγμές που βρίσκονται οι εργαζόμενοι. Η ΔΑΣ για άλλη μια φορά, όπως σταθερά επιλέγει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ακολουθεί μια ιδιότυπη πρακτική αποκλειστικά και μόνο στο ΕΚΑ σε αντίθεση με άλλες ομοσπονδίες και εργατικά Κέντρα.  Επιλέγει να μη συμμετέχει στο προεδρείο και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.
Η  παράταξη όμως που εκπλήσσει με ακατανόητες επιλογές είναι η ΠΑΣΚΕ. Ενώ στις πρώτες δύο συνεδριάσεις για συγκρότηση σε σώμα, απαιτούσαν την απαραίτητη συμμετοχή της ΔΑΣ στο προεδρείο, στην τρίτη συνεδρίαση απογείωσαν τη φαιδρή τακτική τους. Η ΠΑΣΚΕ, αφού κατήγγειλε τον επικεφαλής της παράταξής μας ως συνδικαλιστικά ανήθικο και ως αιτία που δε συμμετέχουν στο προεδρείο, όταν τους ζητήθηκε να διευκρινίσουν τι εννοούν, απάντησαν ότι πρόκειται απλά για ένσταση στο συγκεκριμένο πρόσωπο και δεν είναι δικαστήριο να αιτιολογήσουν και να δικάσουν!!!
Επειδή ούτε οι ίδιοι δεν κατάλαβαν τι κατήγγειλαν, δεν μπορούν να αιτιολογήσουν αυτό τον παραλογισμό και επιπλέον δεν έχουν τα επιχειρήματα να τον στηρίξουν. Ο αυτοκρατορισμός έχει τα όριά του, δε θα περάσει στο ΕΚΑ. Εμείς αρνούμαστε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και να ανακαλύψουμε τι εννοεί ο ποιητής. Είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί επιλογή της ΠΑΣΚΕ να μείνει ανενεργό και άπρακτο το ΕΚΑ, τους εξυπηρετεί στην επιλογή που έχει επιλέξει η ηγεσία της για το σ.κ., ΑΠΡΑΞΙΑ.
Τους καλούμε να σταματήσουν το κρυφτούλι, να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στους συναδέλφους της πόλης και να συμμετέχουν χωρίς ανόητες υπεκφυγές στην αποκατάσταση του ρόλου του ΕΚΑ. Όποιος σε αυτή τη συγκυρία, που το συνδικάτο θα έπρεπε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πρωτοβουλίες απέναντι στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και να αποτελεί το στήριγμα των εργαζομένων στην Αθήνα, δεν αντιλαμβάνεται το διακύβευμα και παίζει παιχνιδάκια τακτικισμών, είναι υπόλογος στα μάτια των εργαζομένων και ανάξιος της εμπιστοσύνης τους.

Η παράταξή μας, συνεπής στην εμπιστοσύνη χιλιάδων εργαζομένων, εμμένει στην άμεση συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο ΕΚΑ. Πεισματικά συνεχίζει να στηρίζεται στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Στους νέους συνδικαλιστές που πλαισιώνουν τα σωματεία τους και δίνουν νέα πνοή και ώθηση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στους εργαζόμενους, που χωρίς εξαρτήσεις και βαρίδια του παρελθόντος, οραματίζονται ένα εργατικό κίνημα πραγματικά ακηδεμόνευτο, και αποτελεσματικό, αντάξιο στις απαιτήσεις του σήμερα.

 

blogger templates | Make Money Online