Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Θεωρίες συνομωσίας και ξέπλυμα της ΔΑΚΕ από το ΠΑΣΚΕνωτικό!



 Αθήνα 24-3-2017

Θεωρίες συνομωσίας και ξέπλυμα της ΔΑΚΕ από το ΠΑΣΚΕνωτικό!
Η διοίκηση του ΟΤΕ διεξάγει εδώ και χρόνια αμφιλεγόμενες έρευνες και δημοσκοπήσεις, με συχνότητα και αξιοπιστία αντίστοιχης των ελληνικών εταιριών δημοσκοπήσεων (βλέπε τις «επιτυχημένες» τους προβλέψεις για τις εθνικές εκλογές και το δημοψήφισμα). Έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος σε παλιότερη ανακοίνωση στην οποία προσπαθήσαμε να καταδείξουμε ότι στην πραγματικότητα οι έρευνες, έχουν σαν στόχο την ιδεολογική ενσωμάτωση των εργαζομένων και την εμπέδωση των στόχων και των επιδιώξεων  της διοίκησης.
Οι έκπληξη όμως μας ήρθε αυτή την φορά από την πλευρά των υποτιθέμενων εργατικών εκπροσώπων! Κι εννοούμε την συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΠΑΣΚΕνωτικού, που ασπαζόμενο απολύτως τις μεθόδους της διοίκησης, υιοθετεί μεταξύ άλλων και τις έρευνες ως συνδικαλιστική πρακτική. Είναι τέτοια η απόσταση που τους χωρίζει από τους εργαζόμενους που αντί να καταγγείλουν τις ολοφάνερες και αποδεδειγμένες παραβιάσεις του θεσμοθετημένου ωραρίου, τα σκαμπό στα καταστήματα, την έλλειψη χώρων ανάπαυσης, την υποστελέχωση των καταστημάτων και την επακόλουθη εντατικοποίηση, το δουλεμπόριο με τις Mellon, ManPower, Project Solution etc, επιχειρούν να μεταθέσουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους. Υποτίθεται λοιπόν ότι  οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας στην «έρευνα», θα αποδείξουν, όσα δεν μπορούν να μεταφέρουν οι ίδιοι στην διοίκηση, διαδρομιζόμενοι και συναγελαζόμενοι μαζί της. Και επειδή δεν βρίσκονται αρκετοί αφελείς να απαντήσουν στα αυτονόητα, οι επικεφαλείς του ΠΑΣΚΕνωτικού, τηλεφωνούν στα μέλη τους και τους ενθαρρύνουν να πάρουν μέρος στην έρευνα.      
Η κατάντια τους όμως δεν σταματάει εδώ. Αξιοποιώντας μια δήθεν ανακοίνωση τεχνικού χαρακτήρα, για την δικαστική διεκδίκηση των κλιμακίων, βρήκαν την ευκαιρία – για μια ακόμα φορά - να ξεπλύνουν τη (Δ)ΑΚΕ, εγκωμιάζοντας τον πρώην επικεφαλής της. Επειδή όμως είναι γνωστό ότι τα γραπτά μένουν, αντιγράφουμε από την ανακοίνωση τους, μια επική ατάκα, σε γλώσσα που θα την ζήλευε και ο Μπαμπινιώτης:
{Ως ΠΑΣΕ–ΟΤΕ θέλουμε να δηλώσουμε πως τιμά ιδιαίτερα τον ένα εκ των τεσσάρων διαπραγματευτών της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2011, του Κου Α. Μπιρμπιλή, που για πρώτη φορά δημόσια δήλωσε από το συνέδριο της ΠΕΤ–ΟΤΕ, πως αυτή η Διοίκηση δεν ενήργησε μόνο παράνομα, αλλά και ανέντιμα στο ζήτημα των κλιμακίων. Αυτό που επί σειρά ετών ως Σύλλογος απαιτούμε και που όφειλε η Διοίκηση να πράξει, είναι να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά της διαπραγμάτευσης του 2011!} 
Πέρα από αστείο της υπόθεσης  τα παραπάνω προσφέρονται για κάποιες διαπιστώσεις:
1.    Η πλειοψηφία του ΠΑΣΚΕνωτικού, δεν διστάζει προκειμένου να δικαιολογήσει την αγαστή συνεργασία του με την (Δ)ΑΚΕ, να κάνει λαθροχειρία σχετικά με το τι είπε ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων στην ΣΑ της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Αυτό που πραγματικά είπε, είναι: η διοίκηση δεν ενήργησε παράνομα, αλλά ανέντιμα !! Και μάλιστα η παραπάνω καινοφανής θεωρία ότι δεν υπάρχει δηλαδή παρανομία της διοίκησης σε σχέση με το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων ειπώθηκε παρουσία του εργατολόγου της ΠΕΤ-ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ που είχε έρθει προκειμένου να επιχειρηματολογήσει υπέρ της δικαστικής διεκδίκησης. Δηλαδή όπως λέει και ο λαός «πάρτον στο γάμου σου να σου πει και του χρόνου».
2.    Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το παρασκήνιο της σύμβασης του 2011, να θυμίσουμε στην ΠΑΣΚΕ ότι την συγκεκριμένη ΣΣΕ την ψήφισε με χέρια και με πόδια. Και αν προσπαθεί εκ των υστέρων να κρατηθεί μακριά από τις ευθύνες της, την προειδοποιούμε: Ο ΠΑΣΕ-ΟΤΕ δεν είναι ο σωστός χώρος, προκειμένου η ΠΑΣΚΕ να λύσει τα ενδοπαραταξιακά της προβλήματα και να εκθέσει τον τότε επικεφαλής της ως αποδιοπομπαίο.    
3.    Για όσους το ξέχασαν και παριστάνουν ότι προήλθαν από παρθενογένεση υπενθυμίζουμε: Η ΣΣΕ  2012-2014 υπογράφτηκε στις 2/11/2011 και τα κλιμάκια κόπηκαν το 2012 με το νόμο 4046 και την πράξη 6 του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από 14/2/2012 ημέρα που βγήκε το ΦΕΚ του νόμου 4046 (ΦΕΚ 28Α 14/2/2012). Η συσχέτιση της ΣΣΕ 2012-2014, με την 6η ΠΥΣ και το πάγωμα των κλιμακίων, είναι για εσωτερική κατανάλωση, για να καλλιεργούνται θεωρίες συνωμοσίας και για να αποκρύψουν την συναλλαγή, την συνενοχή και την σύμπνοια των ΔΑ(ΚΕ-ΠΑ)ΣΚΕ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Η αλήστου μνήμης μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) πάγωσε τις μισθολογικές ωριμάνσεις. Οι επόμενες μνημονιακές κυβερνήσεις συνέχισαν την ίδια πολιτική. Η διοίκηση του ΟΤΕ αξιοποίησε την ΠΥΣ 6 για να παγώσει μαζί με το χρονοεπίδομα και τα κλιμάκια. Οι συνδικαλιστικοί επίγονοι του παλαιοκομματισμού στον ΠΑΣΕ και την ΟΜΕ (ΠΑΣΚΕνωτικό και (Δ)ΑΚΕ), ερίζουν για το ποιος θα κερδοσκοπήσει στις ερχόμενες εκλογές στην πλάτη των εργαζομένων. Σε αυτόν τον πόλεμο εντυπώσεων, κατασκευάζουν εσωτερικούς εχθρούς και ανακαλύπτουν νέους(;) φίλους, προκειμένου να αποσείσουν τις ευθύνες τους.
Είναι δική σας ευθύνη η αποκάλυψη της απάτης
Το μαύρο στις επερχόμενες εκλογές να γίνει το δικό σας μήνυμα
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

blogger templates | Make Money Online