Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΕΑΚ-ΕΚΑ: Συγκροτήθηκε Προεδρείο στο ΕΚΑ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΕΚΑ
Επιτέλους, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας επανέρχεται στην κανονικότητα μετά από πολλούς μήνες και νοιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί είμαστε ο βασικός και καταλυτικός παράγοντας ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, που προήλθε από την απίστευτη και αδιανόητη απόφαση αναστολής της προηγούμενης εκλεγμένης διοίκησης και από μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα.
Σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης και αδιαφορώντας για το κόστος, οδηγήσαμε το ΕΚΑ σε νέο συνέδριο πολύ γρήγορα, σπάζοντας την αναβλητικότητα και τα προσκόμματα πολλών παρατάξεων.
Από τις θέσεις ευθύνης που μας αναλογούν (Πρόεδρος, Ταμίας και Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας) θα αγωνιστούμε να αναστηλώσουμε το ΕΚΑ, ώστε να διαδραματίζει το ρόλο που του αρμόζει και επιθυμούν οι εργαζόμενοι. Θέλουμε το ΕΚΑ:
- Να φύγει από τα στενά όρια του κτιρίου και των γραφείων του και να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία και στις γειτονιές της πόλης.
- Να διευρύνει το κύρος και την παρεμβατικότητα που επιθυμούν τα σωματεία μέλη του και οι εργαζόμενοι.
- Να καταφέρει να συσπειρώσει και να μαζικοποιήσει τα συνδικάτα.
- Να αλλάξει την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος σε χιλιάδες εργαζόμενους, που παραμένουν ασυνδικάλιστοι και ανενεργοί.
- Να βοηθήσει ουσιαστικά και τεκμηριωμένα σωματεία και εργαζόμενους στα συνεχόμενα και αυξανόμενα εργασιακά θέματα που αντιμετωπίζουν.
- Και φυσικά να αποτελέσει πυλώνα αντίστασης και ανατροπής όλων των μνημονιακών πολιτικών που έφεραν την κοινωνία σε αυτή τη θέση.
Η παράταξή μας αγωνίζεται πολλά χρόνια για έναν άλλο συνδικαλισμό. Έχει παρελθόν, παρόν και πολύ μέλλον. Θα αντισταθεί και θα παλέψει την κυβέρνηση και τους δανειστές, που θέλουν να θάψουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών του εργατικού κινήματος.
Το αφορολόγητο στα € 5.900, η περικοπή ξανά των συντάξεων, το ξεπούλημα όλης σχεδόν της δημόσιας περιουσίας, η δημιουργία του ΕΦΚΑ, οι ομαδικές απολύσεις, η επαναφορά του lock out, είναι μόνο κάποια από αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συσπειρωθεί, να ενώσει δυνάμεις και να καλέσει όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να αντισταθούν και να πιστέψουν στην ανατροπή του μνημονιακού μονόδρομου που έχει επιβληθεί.
Όσον αφορά τους αμέτοχους- ανεύθυνους των «άλλων πλατειών», τους αφήνουμε στη μοναξιά τους και τους ευχόμαστε καλή παρατήρηση, καταγραφή και ανάλυση των γεγονότων. Τα συμπεράσματά τους σε μια άλλη ζωή.

 

blogger templates | Make Money Online