Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΑΓΩΝ.Ε.Σ. ΠΕΤ-ΟΤΕ - Αναμνήσεις από το μέλλον


13-14 Μάη 2011
ΑΓΩΝ.Ε.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΕΤ ΟΤΕ

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Συνάδελφοι σύνεδροι
Οι εργαζόμενοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση όχι μόνο στο βιοτικό και εργασιακό τους επίπεδο, αλλά στην ίδια την κοινωνική συγκρότησή τους. Μπαίνει σε αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξή μας. Από τη μάχη αυτή δεν θα κριθεί μόνο το μεροκάματο, η σύνταξη η δουλειά μας, αλλά και η συνολική κατάσταση της κοινωνίας. Η ίδια η επιβίωση της χώρας εξαρτάται από το αν θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τις κυρίαρχες πολιτικές και τα σχέδια αποικιοποίησης που έχουν μπει σε κίνηση.
Η χώρα αντιμετωπίζει άμεσα το φάσμα της χρεοκοπίας. Μιας χρεοκοπίας η οποία δεν έγκειται μόνο στην άθλια κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, ούτε περιορίζεται στο έλλειμμα και το χρέος. Χρεοκοπεί ένας ολόκληρος τρόπος ανάπτυξης και άσκησης πολιτικής, ο οποίος παρασύρει μαζί του την κοινωνία και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.
Η μυστική σύσκεψη της 6/5/2011 στο Λουξεμβούργο, ένα χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου, έκλεισε τον πρώτο κύκλο της επίσημης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Το επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει το νέο σχέδιο «διάσωσης» που θα περιλαμβάνει όσα δεν πρόφτασε το προηγούμενο… Με τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση το ελληνικό κράτος χάνει κάθε δυνατότητα άσκησης κυριαρχίας. Μπαίνουμε στο γύψο προκειμένου να διασωθούν τα συμφέροντα των δανειστών. Η ελλ. Οικονομία δημοσιονομικά δεν μπορεί να βγάλει το 2011. Οι δανειακές ανάγκες του δημοσίου αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα λιτότητας και από τις δόσεις του δανείου στήριξης. 16 δις είναι μόνο οι τόκοι ομολόγων για το 2011 (όσα τα χρήματα για υγεία και παιδεία). Οι δαπάνες των ληξιπρόθεσμων ομολόγων το 2011 (τόκοι και κεφάλαιο) ανέρχονται σε 58 δις, την ώρα που το σύνολο των τακτικών δαπανών προϋπολογισμού είναι στα 56 δις. Όλες δηλ οι δαπάνες να κοπούν πάλι δεν βγαίνει. Οι ευρωκράτες πίστευαν ότι στο τέλος του 2011 οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες θα είχαν ξεφορτωθεί κυρίως προς την ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν, και θα ήταν έτσι εύκολη μια εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους. Η κρίση χρέους συνολικά στην ευρωζώνη, αφενός δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο αφετέρου οδηγεί την ΕΚΤ σε κατάσταση χρεοκοπίας. Οι τράπεζες βέβαια κερδοσκόπησαν μέσα από τα CDS και το λεγόμενο σορτάρισμα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Άρα αυτό που θα προωθηθεί ανεξάρτητα πως θα πλασαριστεί θα είναι η τακτική της συνεχιζόμενης «στήριξης» για χρέος στο διηνεκές. Αυτό σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακά και δέσμευση εθνικού εδάφους υπό τον εύηχο τίτλο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Τα αφεντικά απαιτούν γρήγορες αποφάσεις και αποφασιστικές πολιτικές. Δεν τα αντέχει όμως το υπάρχον πλαίσιο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Χρειάζεται κοινοβουλευτική εκτροπή. Ζητούμενο σήμερα η πολιτική νομιμοποίηση αυτής της εκτροπής στο όνομα της σωτηρίας της χώρας. Μια νέα χούντα με χαρακτηριστικά υπερκομματικής διακυβέρνησης….Το Μεξικό δείχνει το δρόμο… εξαθλίωση και μόνιμα διεφθαρμένοι πολιτικοί στην εξουσία… Απαγόρευση αγώνων και Καταστολή όπως στη χθεσινή πορεία…

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑΝΑΙ ΛΥΠΗΤΕΡΟ…..

ΟΣΕ ΔΕΗ ΟΤΕ Αμυντικές βιομηχανίες στο απόσπασμα. Ο νέος Αλογοσκούφης σκηνοθετεί ξανά το έργο… «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».
Το 2008 μας δάνειζε μια γερμανική τράπεζα κρατικού συμφέροντος η KFW. Η τράπεζα αυτή είναι από τους βασικούς μετόχους της D.T. Η πώληση λοιπόν του ΟΤΕ είχε και έχει να κάμει με ανταποδοτικά οφέλη υπέρ των Γερμανών προκειμένου να συνεχίσουν να αγορά-ζουν οι γερμανικές τράπεζες Ελληνικά ομόλογα. Το ίδιο και στη ΔΕΗ κτλ…
Η Γερμανία έχει αναλάβει την οικονομική πορεία της χώρας και την εξωτερική πολιτική η ΗΠΑ με το Ισραήλ.
Η μάχη των ιδιωτικοποιήσεων είναι η μεγαλύτερη που καλείται να δώσει ο εργαζόμενος και οι συλλογικότητες του. Δεν περισσεύει κανείς. Ούτε καν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Πέρα από την αγανάκτηση για την στάση των στελεχών τους, δεν έχουμε δικαίωμα να τους αφήσουμε στη διάθεση των «κοινωνικών εταίρων» που σήμερα στοιχίζονται. Ειδικά η μάχη στη ΔΕΗ εξισώνεται με την μάχη των ανθρακωρύχων το μακρινό αλλά και κοντινό 1984 στην Αγγλία της Θάτσερ. Η σαλαμοποίηση τότε των αγώνων,(salami tactics), η διστακτικότητα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και το χάσιμο της κοινωνικής συμπαράταξης έφερε το πιο βαθύ σκοτάδι στον εγγλέζικο συνδικαλισμό – αποτέλεσμα – που βιώνουν οι εργαζόμενοι… Το δικαστήριο της ιστορίας θα είναι αμείλικτο αν δεν αξιοποιήσουμε όλα όσα οι εμπειρίες , η πείρα η συσσωρευμένη γνώση των εργαζομένων έχει κατακτήσει. Συμπαράταξη τώρα. Έχουμε καθήκον να συμπαραταχθούμε με τη ΔΕΗ με τα άλλα σωματεία Κ.Ω, με όλους όσους είναι σε κατεύθυνση αγώνα. Άμεσα πρωτοβουλία ώστε μέσα από πανελλαδική συνάντηση όλων αυτών των χώρων και μαζικών φορέων να δώσουμε τη μάχη της ΔΕΗ του ΟΤΕ των ΣΣΕ, που μπορεί και πρέπει να την κερδίσουμε για μας, για τη χώρα, για σας για τα παιδιά μας.

Γιατί οι αξίες έχουν και αρχές … συνεχίζουμε…

Όλοι μαζί μπορούμε να κατεβάσουμε τον ΔΙΑΚΟΠΤΗ
στα μνημόνια της τρόικας, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης.


ΑΓΩΝ.Ε.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ

Η ανακοίνωση αυτή μοιράστηκε στο 36o συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ που έγινε 13 & 14 Μάη 2011


 

blogger templates | Make Money Online